Forum

Exchange 2003 Takvi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2003 Takvim`in ortak kullanimi

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
337 Görüntüleme
(@OrhanAslan)
Gönderiler: 278
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Forumdaki diger konulari aradim ancak cok daginik vaziyetteler ve su ana kadar okuduklarimdan (10`dan fazla farkli konu) net bir sonuca ulasamadim.

 

Okulda 4 tane farkli salon var ve bu salonlar ogretmenler tarafindan cesitli aktiviteler icin  rezerve ediliyor ve bunu normalde email ile diger ogretmenlere duyuruyor ve haliyle bu yontem karmasikligida beraberinde getiriyor. Bu isle oturupta ilgilenecek bir personel olmadigi icin bunu Outlooklarindan organize etsinler istiyorum. Yani bir kisinin outlook`unu share yapmasi ise yaramiyor.

1- Herkes Outlooktan ilgili salonda eger onceden tutulmamis ise rezervasyonunu yapacak  ve herkesin girdigi kayitlari gorecekler.

2-Kendilerine ait kaydi istediklerinde silebilecekler ancak baskalarinin girdigi kayitlara dokunamayacaklar.

 

Gostereceginiz alaka icin simdiden tesekkur ederim

 

 
Gönderildi : 26/05/2009 11:02

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

neden outlook dan takvim paylaşmak işe yaramıyor acaba?

 
Gönderildi : 26/05/2009 12:18

(@OrhanAslan)
Gönderiler: 278
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam Outlook`tan paylasmak ise yarayabilir ancak bunu nasil yapacagim isin icinden cikamadim. Once bir personel ben bu isi ustlenirim dedi onun hesabina subfolderlarla salonlari olusturdum ancak is paylasima acmaya gelince olmadi. Sadece o personelin ana Calendar`i digerleri tarafindan gorunuyordu ancak subfolderlar gorunmuyordu.

 Sonradan bu isi canli birinin ustune yikacagima serverdan birseyler yaparak organize etmenin daha saglikli olacagini dusundum. Bu konuda en mantikli Outlook konfigurasyonu ne olmali ki ben bu 4 salonun (muhtemeldir ki ileride daha fazlasi) booking islerini yuruteyim. Yani ogretmenler kendi outlooklarinda salon adlarini gorecekler ve bos olan saatleri isterlerse rezerve edecekler. Gerekirse kendi yaptiklari rezervasyonu silecekler, iste bu benim hedefim. Bu isi cozersek cok makbule gececek.:)

 
Gönderildi : 26/05/2009 12:29

(@OrhanAslan)
Gönderiler: 278
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Asagidaki sekilde ne yaptiysam subfolderlari diger taraftan bir turlu goremedim. Bunu cozersek zaten is halloldu demektir.

 Alttaki resimde olusturdugum TestA Calendar subfolderini paylasima actim ve Ahmet Efendi kullancisina tum yetkiyi verdim.

 

 

 Ancak alttaki resimde gordugunuz gibi, Open a Shared Folder dedigimde eklenen calendar sadece orhan kullanciisinin yani paylasima ACAN kisinin ana folderi oluyor ve TestA adli subfolderi goremiyorum.

 

 

Delegationdan bunuda denedim ancak o da ise yaramadi.

 

Yanlis yaptigim veya gozden kacirdigim bir seymi var?

Tek yapmak istedigim Calendardaki subfolderi paylasima acmak hepsi bu. 

Sistem: Exchange 2003, Outlook 2003, Domain yapisi...

 
Gönderildi : 27/05/2009 04:08

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

 

Bildiğim kadarıyla tüm takvimler paylaştırılabilir.Fakat , Outlook altından sadece  ana başlık altındakileri görebilirsin.Bunun için eğer istersen OWA altından girmeye çalışabilirsin.Bunun için ;

http://servername/exchange/useralias/ calendar/subfoldername      şeklinde girmeyi deneyebilirsin.

 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 27/05/2009 11:49

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

 

İkinci olarak deneyebileceğin adımları yazıyım.Bunu da deneyebilirsin.Örnek olarak senaryo da ;

Kullanıcı A  'nın sahip olduğu sub-calendar tarafına erişmesini istediğin  kullanıcı B  olsun.Şimdi bunu yapman için gerekli adımları yazıyım.

1. Kullanıcı A  ile Outlook açınız.

2- Tools menüsünden ,Options  tıklayınız.

3-Delegates sekmesine geçin.Ve "Add" butonuna tıklayın.

4-Burada Kullanıcı A'nın sub-calendar tarafına erişmesini istediğin  kişiyi yani Kullanıcı B 'yi  ekleyin.Ve Ok tıklayın.

5- Delegated permissions dialog kutusunu açınız.( Kullanıcının üstüne gelip "permissions butonuna bastığınızda açılan pencere ,sizin de resimde belirttiğiniz yer.)  Burada  Calendat listesinden, açılan listeden   Editor (can read, create, and modify items)  seçiniz.

6- Tekrar "OK"  ile tıklayın.

7- Sonrasında  Kullanıcı A'nın solda  en başta   Kullanıcı adınınn yazdığı ana başlığa  sağ tıklayıp açılan menüden "Properties for 'Mailbox - < Kullanıcı A'nın  A Mailbox adı yazar >'" gelin.Açılan pencereden "permissions" sekmesine gelin.Orada "Add" butonuna tıklayıp ,Kullanıcı B 'yi ekleyin.sonra Ok tıklayın.

8- Şimdi  Name kutusundan hemen önce eklediğiniz Kullanıcı B 'yi seçin.

9- Rol listesinden ,en azından  Reviewer  olarak permission ayarı çekin.Ok tıklayın.

10-  Şimdi  soldan  Calendar  klasörüne sağ tıklayıp  ,properties gelin.Oradan Permissions sekmesine geçin.Şimdi listede Kullanıcı B'yi görüyor olmalısınız.Şimdi tekrar Kullanıcı B yi seçin.Yine aynı şekilde ; Rol listesinden ,en azından  Reviewer  olarak permission ayarı çekin.Ok tıklayın.

11-  Bu sefer  sub-calendar  sağ tıklayıp  yine aynı şekilde  properties den permissions gelin.Oradan yine hemen yukarıdaki ayarın aynısını yapın.

Kullanıcı B yi seçin.Yine aynı şekilde ; Rol listesinden ,en azından  Reviewer  olarak permission ayarı çekin.Ok tıklayın.

12- Ayarların hepsini kaydedin.

Şimdi  Kullanıcı B tarafına geçelim.  Oradan da 

13- Tools menüsünden E-Mail Accounst gelin.

14-Sonra  "View or change existing e-mail accounts"  seçerek devam edin.

15- Exchange kullanıcısı seçin.  "Change " basın.

16-More Settings tıklayın.

17- Advanced sekmesine geçin.

18-  additional mailboxes listesine Kullanıcı A mailbox ekleyin. Sonra  Ok  diyin.Sonrasında artık Kullancı B 'de  sol tarafta klasör listesinde Kullanıcı A'nın  sadece sahip olduğu tüm calendar görülecektir.Buradan tüm aktiviteleri takip edebilirsiniz.

 

Birde  böyle dene bakalım.

 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 27/05/2009 12:42

(@OrhanAslan)
Gönderiler: 278
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Selahattin bey dediklerinizi aynen yaptim ve ise yaradi. Size bu hazirlamis oldugunuz ve emek ettiginiz bu detayli cevabinizdan dolayi cok tesekkur ediyorum. Cok sagolun.[:)]

 

 
Gönderildi : 28/05/2009 04:06

Paylaş: