Forum

exchange server da ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange server da auto reply

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,371 Görüntüleme
(@MehmetKarakas)
Gönderiler: 70
Estimable Member
Konu başlatıcı
 


Merhaba,



Exchange server 2003 std. Edt. kullanıyorum. Mail server şirket dışındaki  başka bir firmada ve kullanıcılar şirket içinde outlooktan pop3 olarak kullanıyor.


problemim ise şu biliyorsunuz yaz dönemi geliyo iş yerinde kullanıcılardan birisi tatile gitti diyelim  Exchange server üzerinden tatile giden kullanıcıya mail geldiğinde otomatik olarak (tatile gittim ) mesajı gitsin istiyorum.Ama Bunu 1 defaya mahsus olarak diil her gönderen mail adresine tekrar gondermesini ayrıca kullnıcı outlook un dan değil exchange server uzerinden yapabilirmiyim. kullanıcıya bağımlı olmasını istemiyorum Bu outlooktan yapılabiliyor ama pc nin ve outlook un açık kalması şartı ile Bunu nasıl gerçekleştirebilirim. 



Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


 

 
Gönderildi : 08/05/2009 01:38

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

[img] http://office.microsoft.com/global/images/default.aspx?AssetID=ZA100393331055 [/img]


Merhaba;


Aşağıda ki adreste detaylı olarak anlatılmıştır.


http://office.microsoft.com/tr-tr/outlook/HP012328301055.aspx


 


Kullanmakta olduğunuz e-posta hesabının (e-posta hesabı: Outlook tarafından bir e-posta servisine bağlanmak için kullanılan sunucu adı, kullanıcı adı, parola ve e-posta adresi. E-posta adresini Outlook'ta, yöneticiniz veya Internet servis sağlayıcınız (ISP) tarafından sağlanan bilgileri kullanarak oluşturursunuz.) türü kullanabileceğiniz işlevleri belirler:



  • Bağlı olduğunuz e-posta sunucusunun türünü biliyorsanız, uygun bölüme geçebilirsiniz.
  • Kullandığınız hesabın türünü öğrenmeniz gerekiyorsa, bu bölümü okumaya devam edin.

 


Exchange hesabı kullanmakta olup olmadığınızı anlamanın en kolay yollarından biri Araçlar menüsünde İşyeri Dışı Yardımcısı komutu olup olmadığına bakmaktır. Araçlar menüsündeki tüm komutların görüntülenmesi için, menünün en altındaki genişletme düğmesini Genişlet düğmesi tıklatmayı unutmayın.


Araçlar menüsünde İşyeri Dışı Yardımcısı komutu varsa ve tıklattığınızda aşağıdaki iletişim kutusunu görüyorsanız, bir Exchange 2007 hesabınız var demektir. Bu durumda, Microsoft Exchange 2007 hesaplarından otomatik yanıt bölümüne geçin.


Araçlar menüsünde İşyeri Dışı Yardımcısı komutu varsa ve komutu tıklattığınızda aşağıdaki iletişim kutusunu görüyorsanız, Exchange Server 2003 veya daha önceki bir sürümünüzde hesabınız var demektir. Bu durumda, Microsoft Exchange Server 5.5-2003 hesaplarından otomatik yanıt bölümüne geçin.


İşyeri Dışı Yardımcısı iletişim kutusu


Araçlar menüsünde İşyeri Dışı Yardımcısı komutu yoksa, olasılıkla Exchange hesabınız yoktur. Ancak, kurallar kullanarak, İşyeri Dışı Yardımcısı davranışlarının çoğunu elde edebilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı öğrenmek için POP3 ve IMAP hesapları için otomatik yanıt bölümüne geçin.


GösterKullandığınız e-posta hesabı türünü tanımlamanın farklı bir yolu


Outlook'ta Hesap Ayarları iletişim kutusuna bakarak Outlook profilinizde ne tür e-posta hesapları bulunduğunu öğrenebilirsiniz.



  1. Araçlar menüsünden Hesap Ayarları'nı tıklatın.
  2. E-posta sekmesinde, Tür sütununda her e-posta adresinin hesap türü listelenir.

    Hesap Ayarları E-posta sekmesi


Bazı özellikler için Microsoft Exchange'in belirli sürümleri gerekli olabilir. Örneğin, Her Yerden Outlook özelliği için Exchange 2003 veya daha yeni bir sürüm gerekir.


Bağlandığınız Exchange'in sürümünü öğrenmek için, Hesabımın bağlandığı Microsoft Exchange'in sürümünü belirleme konusuna bakın.


Sayfanın Başı Sayfanın Başı





Microsoft Exchange 2007 hesaplarından otomatik yanıt


Bu özellik için, bir Microsoft Exchange 2007 hesabı gerekir. Ev hesaplarının ve kişisel hesapların çoğunda Exchange kullanılmaz.


Bu bölümde









İşyeri Dışı Yardımcısı'nı etkinleştirme veya devre dışı bırakma


Outlook'u bir Exchange 2007 hesabıyla kullanırken, yeni İşyeri Dışı Yardımcısı işlevlerine ve geliştirilmiş kullanıcı arabirimine erişiminiz vardır. Yeni özellikler şunları içerir:



  • Zengin metin biçimi   Yanıtlarınızda yazı tipi, renk ve biçimlendirme kullanın.
  • Kuruluşunuz dışındaki kişilere otomatik yanıt gönderme   İşyeri Dışı otomatik yanıtları, kuruluşunuzun içindeki ve dışındaki alıcılar için özelleştirilebilir. Örneğin, şirket dışındaki alıcılara alternatif ilgili kişi adlarını, telefon numaralarını veya e-posta adreslerini içermeyen daha genel bir ileti göndermek isteyebilirsiniz. 
  • İşyeri Dışı otomatik yanıtlarını bir başlangıç ve bitiş saatiyle önceden zamanlama    İşyeri Dışı otomatik yanıt işlevini etkinleştirmeyi (veya devre dışı bırakmayı) artık unutmazsınız. Otomatik yanıtların gönderileceği tarih ve saatleri zamanlayın.

 



  1. Araçlar menüsünden, İşyeri Dışı Yardımcısı'nı tıklatın.

    Araçlar menüsünde İşyeri Dışı komutu


  2. İşyeri Dışında otomatik yanıtları gönderme seçeneğini tıklatın.
  3. Kuruluşum İçinde sekmesinde, iş yeri dışında olduğunuzda göndermek istediğiniz yanıtı yazın.

    Denetimleri kullanarak yazı tipini, yazı tipi boyutunu ve diğer biçim öğelerini değiştirebilirsiniz.


İsterseniz, kuruluşunuz dışındaki kişilere otomatik yanıt gönderebilirsiniz. Size e-posta gönderen herkese veya yalnızca Kişiler listenizde bulunan kişilere otomatik yanıt göndermeyi seçebilirsiniz.

 Not   Kişinin Exchange Kişiler klasörünüzde var olması gerekir. Kişi yalnızca, Kişisel Klasörler dosyasının (.pst) bir parçası olan klasörde yer alıyorsa, otomatik yanıt iletisi gönderilmez.


 



  1. Kuruluşum Dışında sekmesinde, iş yeri dışında olduğunuzda göndermek istediğiniz yanıtı yazın.

    Denetimleri kullanarak yazı tipini, yazı tipi boyutunu ve diğer biçimlendirmeleri değiştirebilirsiniz.


  2. Kuruluşum dışındaki kişileri otomatik yanıtla onay kutusunu seçin.
  3. Kimlere otomatik yanıt gönderileceğini belirtmek için Yalnızca Kişilerim veya Kuruluşum dışındaki herkes öğesini tıklatın.

    Kuruluşum dışındaki kişileri otomatik yanıtla onay kutusu seçildiğinde, Kuruluşum Dışında sekmesinde sekme adının yanında (Açık) görüntülenir.


İşyeri Dışı Yardımcısı ile kurallar kullanma


Bu özellik için, bir Microsoft Exchange 2000, 2003 veya 2007 hesabı gerekir. Ev hesaplarının ve kişisel hesapların çoğunda Exchange kullanılmaz. Hesabınızın bağlandığı Exchange uygulamasının sürümünü belirlemek için Hesabımın bağlandığı Microsoft Exchange'in sürümünü belirleme konusuna bakın.


İşyeri dışında iken e-postanızı denetlemeyecekseniz, Outlook'un hangi eylemi gerçekleştirmesi gerektiğini belirterek, gelen e-postaları otomatik olarak yönetecek kurallarla İşyeri Dışı Yardımcısı'nı kullanın. Örneğin, iletileri otomatik olarak başka klasörlere taşımak veya kopyalamak, silmek, özel yanıtlar göndermek üzere kurallar oluşturabilirsiniz.


Kural oluşturuyorsanız, bunların Outlook'ta nasıl uygulanacağını anlamanız önemlidir:



  • Kurallar, kural listesinde göründükleri sıraya göre, yukarıdan aşağıya doğru uygulanırlar.
  • Kural Düzenle iletişim kutusu içinde birden fazla koşul seçerseniz, bu kural yalnızca seçilen tüm koşullara uyan iletilere uygulanır. Örneğin, gönderen olarak Ebru Ersan'ı (koşul) ve Konu kutusunda "Pazarlama Toplantısı" (koşul) değerini belirlerseniz, bu kural yalnızca her iki koşula uyan iletilere uygulanır.
  • Ancak tek bir koşul için birden çok ölçüt belirtirseniz, kural, ilgili koşulun en az bir ölçütüne uyan tüm iletilere uygulanır. Örneğin, Kimden kutusunda "Ebru Ersan, Kerim Hanif" adlarını belirtirseniz, bu kural "Ebru Ersan" ya da "Kerim Hanif" adlı kişilerin herhangi birinden gelecek olan iletilere uygulanır.

 



  1. Araçlar menüsünden, İşyeri Dışı Yardımcısı'nı tıklatın.
  2. Kural Ekle'yi tıklatın.
  3. Aşağıdaki koşullara uyan bir ileti geldiğinde bölümünün altından, kuralın uygulanması için iletinin uyması gereken koşulları belirtin.
  4. Daha fazla koşul belirtmek isterseniz, Gelişmiş düğmesini tıklatın, istediğiniz seçenekleri belirleyin ve sonra Tamam düğmesini tıklatın.
  5. Bu kuralın uygulanacak en son kural olması gerektiğini belirtmek isterseniz, Bundan sonra gelen kuralları yürütme onay kutusunu seçin.
  6. Bu eylemleri gerçekleştir altında, istediğiniz eylemleri seçin. Birden fazla eylem seçebilirsiniz.

     Not   Bir iletinin silineceğini belirtirseniz, İşyeri Dışı Yardımcısı iletişim kutusundaki kural listesinde bulunan ve silme kuralından sonra gelen kurallar iletiyi etkilemez.


İşyeri Dışı Yardımcısı ile kullanılan kuralları düzenleme


Bu özellik için, bir Microsoft Exchange 2000, 2003 veya 2007 hesabı gerekir. Ev hesaplarının ve kişisel hesapların çoğunda Exchange kullanılmaz. Hesabınızın bağlandığı Exchange uygulamasının sürümünü belirlemek için Hesabımın bağlandığı Microsoft Exchange'in sürümünü belirleme konusuna bakın.



  1. Araçlar menüsünde, İşyeri Dışı Yardımcısı seçeneğini tıklatın.

    Araçlar menüsünde İşyeri Dışı komutu


  2. Kuralları düzenlemek için, aşağıdakilerden birini yapın:

    • Belirli bir kuralı değiştirme  

      1. Kurallar öğesini tıklatın, kuralı seçin ve Kural Düzenle düğmesini tıklatın.
      2. Kuralın koşul ve eylemlerinde istediğiniz değişiklikleri yapın.

    • Kuralların gelen iletilere uygulanacağı sırayı değiştirme  

      1. Bu kurallar siz işyeri dışındayken gelen iletilere uygulanacak altında, listede yukarıya veya aşağıya taşımak istediğiniz kuralı tıklatın.
      2. Yukarı Taşı veya Aşağı Taşı öğesini tıklatın.

    • Kural silme  

      1. Bu kurallar siz işyeri dışındayken gelen iletilere uygulanacak altında, silmek istediğiniz kuralı tıklatın.
      2. Kural Sil düğmesini tıklatın.

İşyeri Dışı Yardımcısı ile kullanılan kuralları etkinleştirme veya devre dışı bırakma


Bu özellik için, bir Microsoft Exchange 2000, 2003 veya 2007 hesabı gerekir. Ev hesaplarının ve kişisel hesapların çoğunda Exchange kullanılmaz. Hesabınızın bağlandığı Exchange uygulamasının sürümünü belirlemek için Hesabımın bağlandığı Microsoft Exchange'in sürümünü belirleme konusuna bakın.



  1. İşyeri dışı kurallarını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için, Araçlar menüsünde İşyeri Dışı Yardımcısı seçeneğini tıklatın.

    Araçlar menüsünde İşyeri Dışı komutu


  2. Kurallar öğesini tıklatın.
  3. Durum kutusunda, etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak istediğiniz kuralın yanındaki onay kutusunu seçin veya temizleyin.

Sayfanın Başı Sayfanın Başı





Microsoft Exchange Server 2000 ve Exchange Server 2003 hesapları için otomatik yanıt


Bu özellik için Microsoft Exchange 2000 veya 2003 hesabı gerekir. Çoğu ev hesabı ve kişisel hesapta Exchange kullanılmamaktadır. Hesabınızın bağlandığı Exchange uygulamasının sürümünü belirlemek için Hesabımın bağlandığı Microsoft Exchange'in sürümünü belirleme konusuna bakın.


Bu bölümde









İşyeri Dışı Yardımcısı'nı etkinleştirme veya devre dışı bırakma



  1. Araçlar menüsünde, İşyeri Dışı Yardımcısı seçeneğini tıklatın.
  2. Şu anda işyeri dışındayım'ı tıklatın.
  3. Her göndereni aşağıdaki metinle yalnızca bir kez Otomatik Yanıtla kutusuna, siz işyeri dışındayken diğer kişilere göndermek istediğiniz iletiyi yazın.
  4. İsterseniz, gelen postanızı yöneteceğiniz kurallar oluşturun.

    1. Araçlar menüsünde, İşyeri Dışı Yardımcısı seçeneğini tıklatın.

      Araçlar menüsünde İşyeri Dışı komutu


       Not   İşyeri Dışı Yardımcısı komutu, Exchange Server e-posta hesabı kullanmıyorsanız görüntülenmez.


    2. Kural Ekle'yi tıklatın.
    3. Aşağıdaki koşullara uyan bir ileti geldiğinde altında, kuralla ilişkilendirilen eylemin oluşması için iletinin uyması gereken koşulları belirtin.
    4. Daha fazla koşul belirtmek isterseniz, Gelişmiş düğmesini tıklatın, istediğiniz seçenekleri belirleyin ve sonra Tamam düğmesini tıklatın.
    5. Bu kuralın uygulanacak en son kural olması gerektiğini belirtmek isterseniz, Bundan sonra gelen kuralları yürütme onay kutusunu seçin.
    6. Bu eylemleri gerçekleştir alanından istediğiniz seçenekleri seçin. Birden fazla seçenek seçebilirsiniz.

       Not   Bir iletinin silineceğini belirtirseniz, İşyeri Dışı Yardımcısı iletişim kutusundaki kural listesinde bulunan ve silme kuralından sonra gelen kurallar, iletiyi etkilemez.


İşyeri Dışı Yardımcısı ile kurallar kullanma


Bu özellik için Microsoft Exchange 2000 veya 2003 hesabı gerekir. Hesabınızın bağlandığı Exchange uygulamasının sürümünü belirlemek için Hesabımın bağlandığı Microsoft Exchange'in sürümünü belirleme konusuna bakın.


İşyeri dışında iken e-postanızı denetlemeyecekseniz, Outlook'un hangi eylemi gerçekleştirmesi gerektiğini belirterek, gelen e-postaları otomatik olarak yönetecek kurallarla İşyeri Dışı Yardımcısı'nı kullanın. Örneğin, iletileri otomatik olarak başka klasörlere taşımak veya kopyalamak, silmek, özel yanıtlar göndermek üzere kurallar oluşturabilirsiniz.


Kural oluşturuyorsanız, bunların Outlook'ta nasıl uygulanacağını anlamanız önemlidir:



  • Kurallar, kural listesinde göründükleri sıraya göre, yukarıdan aşağıya doğru uygulanırlar.
  • Kural Düzenle iletişim kutusu içinde birden fazla koşul seçerseniz, bu kural yalnızca seçilen tüm koşullara uyan iletilere uygulanır. Örneğin, gönderen olarak Ebru Ersan'ı (koşul) ve Konu kutusunda "Pazarlama Toplantısı" (koşul) belirlerseniz, bu kural yalnızca her iki koşula uyan iletilere uygulanır.
  • Ancak tek bir koşul için birden çok ölçüt belirtirseniz, kural, ilgili koşulun en az bir ölçütüne uyan tüm iletilere uygulanır. Örneğin, Kimden kutusunda "Ebru Ersan, Kerim Hanif" adlarını belirtirseniz, bu kural "Ebru Ersan" ya da "Kerim Hanif" adlı kişilerin herhangi birinden gelecek olan iletilere uygulanır.

 



  1. Araçlar menüsünde, İşyeri Dışı Yardımcısı seçeneğini tıklatın.

    Araçlar menüsünde İşyeri Dışı komutu


  2. Kurallar öğesini tıklatın.
  3. Kural Ekle'yi tıklatın.
  4. Aşağıdaki koşullara uyan bir ileti geldiğinde altında, kuralla ilişkilendirilen eylemin oluşması için iletinin uyması gereken koşulları belirtin.
  5. Daha fazla koşul belirtmek isterseniz, Gelişmiş düğmesini tıklatın, istediğiniz seçenekleri belirleyin ve sonra Tamam düğmesini tıklatın.
  6. Bu kuralın uygulanacak en son kural olması gerektiğini belirtmek isterseniz, Bundan sonra gelen kuralları yürütme onay kutusunu seçin.
  7. Bu eylemleri gerçekleştir alanından istediğiniz seçenekleri belirleyin. Birden fazla seçenek belirleyebilirsiniz.

     Not   Bir iletinin silineceğini belirtirseniz, İşyeri Dışı Yardımcısı iletişim kutusundaki kural listesinde bulunan ve silme kuralından sonra gelen kurallar iletiyi etkilemez.


İşyeri Dışı Yardımcısı ile kullanılan kuralları düzenleme


Bu özellik için Microsoft Exchange 2000 veya 2003 hesabı gerekir. Hesabınızın bağlandığı Exchange uygulamasının sürümünü belirlemek için Hesabımın bağlandığı Microsoft Exchange'in sürümünü belirleme konusuna bakın.



  1. Araçlar menüsünde, İşyeri Dışı Yardımcısı seçeneğini tıklatın.

    Araçlar menüsünde İşyeri Dışı komutu


    İşyeri Dışı Yardımcısı komutu, Exchange Server e-posta hesabı kullanmıyorsanız görüntülenmez.


  2. Kuralları düzenlemek için, aşağıdakilerden birini yapın:

    • Belirli bir kuralı değiştirme  

      1. Kuralı seçin ve Kural Düzenle öğesini tıklatın.
      2. Kuralın koşul ve eylemlerinde istediğiniz değişiklikleri yapın.

    • Kuralların gelen iletilere uygulanacağı sırayı değiştirme  

      1. Bu kurallar siz işyeri dışındayken gelen iletilere uygulanacak altında, listede yukarıya veya aşağıya taşımak istediğiniz kuralı tıklatın.
      2. Yukarı Taşı veya Aşağı Taşı öğesini tıklatın.

    • Kural silme  

      1. Bu kurallar siz işyeri dışındayken gelen iletilere uygulanacak altında, silmek istediğiniz kuralı tıklatın.
      2. Kural Sil öğesini tıklatın.

İşyeri Dışı Yardımcısı ile kullanılan kuralları etkinleştirme veya devre dışı bırakma


Bu özellik için Microsoft Exchange 2000 veya 2003 hesabı gerekir. Hesabınızın bağlandığı Exchange uygulamasının sürümünü belirlemek için Hesabımın bağlandığı Microsoft Exchange'in sürümünü belirleme konusuna bakın.



  1. İşyeri dışı kurallarını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için, Araçlar menüsünde İşyeri Dışı Yardımcısı seçeneğini tıklatın.

    Araçlar menüsünde İşyeri Dışı komutu


  2. Durum kutusunda, etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak istediğiniz kuralın yanındaki onay kutusunu seçin veya temizleyin.

Sayfanın Başı Sayfanın Başı





POP3 ve IMAP hesapları için otomatik yanıt


Profilinizde Exchange Server e-posta hesabı yoksa, İşyeri Dışı Yardımcısı'nın işlevlerini elde etmek için bir Outlook e-posta şablonunu Outlook kurallarıyla birleştirebilirsiniz. Bu bileşimi kullanarak, gelen iletilere otomatik yanıt göndermek için POP3 veya IMAP e-posta hesabınızı kullanabilirsiniz.

 Önemli   Otomatik yanıtların gönderilebilmesi için bilgisayarınızı açık ve Outlook'u çalışır durumda bırakmanız gerekir.


 


Bu bölümde







İleti şablonu oluşturma



  1. Dosya menüsünde Yeni'nin üzerine gelin, sonra Posta İletisi'ni tıklatın.
  2. Seçenekler sekmesinde, Biçim grubunda, Düz Metin'i tıklatın.
  3. İletinin gövde metnine, otomatik yanıt olarak göndermek istediğiniz iletiyi yazın.
  4. İleti penceresinde, Microsoft Office Düğmesi'ni Düğme görünümü ve ardından, Farklı Kaydet'i tıklatın.
  5. Farklı Kaydet iletişim kutusunda, Kayıt türü listesinden Outlook Şablonu (*.oft) öğesini tıklatın.
  6. Dosya adı kutusuna, ileti şablonunuz için bir ad yazın ve Kaydet düğmesini tıklatın.

Yeni e-posta iletilerini otomatik olarak yanıtlayacak kural oluşturma


Aşağıdakilerden birini yapın:



  1. Araçlar menüsünden Kurallar ve Uyarılar'ı tıklatın.
  2. Kurallar ve Uyarılar iletişim kutusunda Yeni Kural öğesini tıklatın.
  3. Boş bir kuraldan başla altında, Ulaştığında iletileri denetle öğesini ve sonra İleri düğmesini tıklatın.
  4. Denetlemek istediğiniz koşullar neler? altında, yalnızca bana gönderilen onay kutusunu ve istediğiniz diğer ölçütleri seçin ve İleri düğmesini tıklatın.
  5. Bu kuralın aldığınız her iletiye uygulanacağını bildiren bir iletişim kutusu gördüğünüzde, Evet düğmesini tıklatın.
  6. İletiyle ne yapmak istiyorsunuz? altında, belirli bir şablon kullanarak yanıtla onay kutusunu seçin.
  7. 2. Adım: Kural açıklamasını düzenleyin (altı çizili bir değeri tıklatın) altında, belirli bir şablon öğesini tıklatın.
  8. Bir Yanıt Şablonu Seçin iletişim kutusunda, Konum kutusunda, Dosya Sistemindeki Kullanıcı Şablonları öğesini tıklatın.
  9. Önceki bölümde oluşturduğunuz şablonu seçin ve seçeneğini tıklatın.
  10. İleri'yi tıklatın. 
  11. İsterseniz, otomatik yanıt kuralıyla ilgili özel durumların onay kutularını seçin.
  12. İleri'yi tıklatın. 
  13. 1. Adım: Bu kural için bir ad belirtin altında, otomatik yanıt kuralı için bir ad yazın ve Son düğmesini tıklatın.

 


Kural Sihirbazı'ndaki belirli bir şablon kullanarak yanıtla kuralı otomatik yanıtınızı, her gönderen kişiye bir oturumda yalnızca bir kez gönderir. Bu kural Outlook'un, birden fazla ileti aldığınız tek bir gönderen kişiye yinelenen yanıtlar göndermesini engeller. Bir oturum sırasında, Outlook yanıt verdiği kullanıcıların listesini tutar. Ancak Outlook'tan çıkar ve yeniden başlatırsanız, otomatik yanıt alan gönderen kişiler listesi sıfırlanır.


 Önemli   Kural Sihirbazı'nın bir kuralı otomatik olarak göndermesi için, Outlook'un çalışıyor olması ve belirli aralıklarla gelen iletileri denetleyecek şekilde yapılandırılmış olması gerekir.

 
Gönderildi : 08/05/2009 02:03

(@MehmetKarakas)
Gönderiler: 70
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

ben bunları denedim fatih bey ben kullanıcıya bağımlı olmadan bunu yapmak istiyorum böyle bir seçenek varmı acaba exchange de ayrıca işyeri yardımcısıda sadece 1 defaya mahsus olmak üzere gönderiyor mail i   benden hangi mail adresinden kaç defa mail gelirse gelsin her defasında göndermesi isteniyor. 


 


Önemli   Kural Sihirbazı'nın bir kuralı otomatik olarak göndermesi için, Outlook'un çalışıyor olması ve belirli aralıklarla gelen iletileri denetleyecek şekilde yapılandırılmış olması gerekir.

 
Gönderildi : 08/05/2009 02:24

(@MehmetKarakas)
Gönderiler: 70
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

sorunu isp deki auto reply ile cozdum tesekkurler.....

 
Gönderildi : 08/05/2009 17:12

Paylaş: