Forum

Kullandığınız ERP/M...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kullandığınız ERP/MRP Yazılımları ve Sorunları

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
620 Görüntüleme
(@mehmetyayla)
Gönderiler: 550
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Anker gibi olmasını isterdik ama,
Hangi Erp yazılımını kullanıyorsunuz, yaşadığınız sorunlar nelerdir gibi bir anakonu altında tartışırsak bir çok konuda fikir verebilir diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 20/03/2013 14:12

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Amaç???????????????????

 
Gönderildi : 22/05/2013 16:20

(@Fatih_YILMAZ)
Gönderiler: 38
Trusted Member
 

Aslında çok güzel bir konu başlığı

Erp programı biraz elbiseye benzetirsek ve sizinde L beden giydiğini düşünürsek bu her L beden size olacak demek ERP programlarında yapılan en büyük hatalardan bir tanesidir.İnsanların kalıpları farklı olduğu gibi işletmelerin yapıları,sipariş,tedarik,sevk,fiyatlama süreçleride farklılıklar göstermektedir.Aynı ERP programını büyük bir işletme verimli kullanırken çok küçük bir işletme memnun olmayabilir.Burada sıkıntı firmaların ne isteğini bilmemesi ve süreçleri planlamaması.Yönetim de büyük bir pay teşkil ediyor tabi.Bakın önemle vurguluyorum süreç planlaması çok önemli.Örnek.ERP programını aldınız,stokları tanımlayacaksınız eğer bu noktada bir standart, yönerge yada talimat yoksa her birim kendine göre stok tanımlaması yapcak çok değil bir kaç sezon sonra stoklarınızın karıştığını,çift stokların olduğunu,rapor alamadığınızı farkedeceksiniz ve burda bir dakika durun iş işten geçmiş olacak ve artık istesenizde geriye dönemessiniz dönerseniz de olduğunuz noktaya gelebilirseniz ellerinden öpülecek insansınız demektir.Aslında çok uzun yazacaklarım var ama konunun gidişatına göre devam edeceğim.ERP programlarında en büyük handikap yüreyen yapıda değişiklik yada yenilik yapmak o kadar ama o kadar zorki öyle planlar yapmanız gerekir ki askeri planlar bile yanında hiç kalır.

Şimdilik bu kadar  çok az olan bilgimi her zaman siz çözümpark çılara paylaşmaya hazır olduğumu ve çözümparkı çok sevdiğimi bilmenizi isterim.

 

 

 
Gönderildi : 06/06/2013 20:56

(@yasinakilli)
Gönderiler: 384
Illustrious Member
 

Anker gibi olmasını isterdik ama,
Hangi Erp yazılımını kullanıyorsunuz, yaşadığınız sorunlar nelerdir gibi bir anakonu altında tartışırsak bir çok konuda fikir verebilir diye düşünüyorum.

Bütçeniz var ise ve minumum sorun istiyorsanız SAP tavsiye ederim.

iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 06/06/2013 22:17

(@ufukh)
Gönderiler: 109
Estimable Member
 

Dünya Üzerindeki bütün yazılımlar ortalama % 3 hata ile çalışmaktadır. Bu firmalar mevcut hatalarını bir sonraki versiyonda düzeltmektedirler. Tabi bunun yanı sıra yeni hatalarda birbirini takip etmektedir. Dolayısıyla bugun için, hatası olan programlar yarın farklı hatalarla karşımıza çıkabillirler.

 
Gönderildi : 15/06/2013 19:51

Paylaş: