Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Nebim Winner Alternatifi

12 Yazılar
11 Üyeler
0 Likes
2,951 Görüntüleme
(@OsmanTASKIRAN)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar;

Şirketimize bağlı parekende mağazalar için Nebim kullanıyorduk. Taleplerimizin karşılaşmaması sebebi ile, nebim ile yollarımızı ayırarak winner veritabanında değişiklikler yaparak kendi ERP ekranlarımız üzerinden kullanımına geçtik. Database üzerinde ilaveler yapılmış ve tamamiyle sql server side tarafında çalışan, herşeyin anlaşılır, basit olduğu ekranlarımızı şuan merkez depolarımız kullanıyor.

Yeni eklediğimiz özelliler aşağıdaki gibidir:

1.)Winnerda olmayan, bir raf kodunu başka bir depoya veremezsin kuralını ortadan kaldırdık. Raflara barkod basılabiliyor, raf kodu bazında stok takibi yapılabilir. Giriş İrsaliye- Sevk İrsaliye-Depo Transfer ekranları mutlaka ve mutlaka raf kodu okutularak giriş veya çıkış yapılmak zorunda. Bu sayede stok tutarsızlıkları giderilmiş durumda.

2.)Depo bazında eski stok engellemesini ilave ettik.

3.)En önemli özelliğimiz; sınırsız sayıda mağaza otomatik sipariş şablonu oluşturulabiliyor. Şablonlar istenilen saat periyodu ile çalıştırılabiliyor ve merkeze ister otomatik ister onaylamalı sipariş geçiyor. Bu siparişleri alan merkez depo, ilgili siparişi hazırlarken hangi raftan ne kadar mal alacak görebiliyor ve tüm işlemler klavyeye basmadan barkod okuyucu ile istenirse dokunmatik ekran tasarımları ile dokunmatik ekran üzerinden takip edilebiliyor.

4.)Şuan C# ile Windows Mobile el terminali ile sevkiyat yapabilme ve stok sayımı programını hazırlıyoruz.Yakında devreye girecektir.

 Proje tamamiyle stored procedure ve triggerlar ile yazılmıştır. Yöneticiler için otomatik email raporlama, sınırsız rapor tasarımı, hazır rapor tasarımları özellikleri mevcuttur.

Bu ve buna benzer birçok iyileştirme ve yeni özellik eklenmiştir. Bu konuda talebi olan arkadaşların benle irtibat kurmaları rica olunur.

 
Gönderildi : 27/04/2012 15:10

(@YunusKISAKOL)
Gönderiler: 27
Eminent Member
 

Merhaba,

Nebim winner üzerinden desteğini çekmek üzere hatta çekti diyebiliriz. Nebim V3 programı sayesinde istemiş olduğunuz özellikleri nebimin desteğine ihtiyacınız olmasa dahil programa sql komutları ile ekleme yapabiliyorsunuz =) Siz nebim alt yapısı kullanarak kendi programımızı yazdığınızı sölüyorsunuz ama zaten bu sölediklerinizi nebimin tabloları açık olduğundan tüm şirketler rahatlıkla kendi isteklerini yapabilirler. Yani bu projeniz kendi firmanız açısından güzel ama başka bir firma açısından yetersiz olduğunu ve lisanslama konusunda sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum.. 

 
Gönderildi : 27/04/2012 20:24

(@OsmanTASKIRAN)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Yunus arkadaşım;
Nebim V3 yazılımına geçişi bedava vermiyorlar sanırım. Lisanslama sorununa gelince biz nebim desteğini geçen yıl kestik, 3 ayda bir 2500 TL bir bedel ödüyorduk, hiçbir isteğimizi de yerine getirmiyorlardı. Lisanslama konusunda ne gibi problem çıkabilir düşünemiyorum.

 Bizden Nebim V3 yazılımına geçiş için, otomatik sipariş dağıtımı için vs toplamda 30.000 TL istediler. Raf adresleme isteyince de raf adresleme çok zor bir iş, biz sadece Kotonda bunu yaptık ve özel proje kapsamına girdi dediler. Sizcede bir parekende ve depo takibinde raf takibinin zor denmesi komik değilmi. Düşünsenize 15.000 çeşit ürününüz var ve depocunuz hangi malın hangi rafta olduğuna bakıp sistemden göremiyor.

 Bu iş bitince Nebime şöyle bir mahkeme açmayı düşünüyorum. Ülkenin insan kaynağını boşa harcamak, enerji kaynaklarını boşa harcamak, şirketlere zarar ettirmek, sistem kontrolünü doğru sağlayamamak, veritabanını doğru tasarlamadığından doğan yavaşlık ve açıkları gidermemek vs vs gibi birçok konuda bilirkişi ve ispatlı olarak dava açabilirim.

 Bizim  alternatif ürüne gelince, biz Nebim Winner olana bizim projeyi ücretsiz vermek düşüncesindeyiz.

 İyi çalışmalar

 
Gönderildi : 29/04/2012 17:10

(@DemirkanDEMIRCI)
Gönderiler: 75
Trusted Member
 

nebim son zamanlarda winnerla ilgili cogu referansi geri ceviriyor, ve bedavaya para aliyor.

 
Gönderildi : 01/05/2012 13:34

(@KadirCAKIR)
Gönderiler: 48
Trusted Member
 

Merhaba otaskiran,

   Nebim dahil hiç kimde bir Erp programını bedava vermez. Emin olun ki sizinde projeniz Winner kadar yaşarsa sizde verdiğiniz kişilerden bedel alacaksınız. Ayrıca Nebim kimseye istekleri yapacağını garanti etmiyor ve firmaların fiyat politikasına kimse birşey diyemez. Nebim in bu ücretleri piyasada bilinir ve alırkende bakım anlaşma bedelleri tekliflere yazılmakta ve müşteri bunu görmektedir.

 Her programın eksikleri vardır. Winner da vardır, V3 de vardır hatta sizin yazdığınız programda bile vardır. Siz şu an firmanıza özel yazmışsınız ama inanınki bunu piyasaya sürdüğünüzde her firmadan farklı talepler ve işleyiş kuralları gelecek ve emin olun ki bunu uyduramayacaksınız

Dava konusunda ise bu konu ile ilgili birşey yapabileceğinizi düşünmüyorum. Eğer bu kadar duyarlı iseniz bundan önce İstanbulun Trafik derdi için dava açında hepimiz peşinizden gelelim.

 Ücretsiz verilen hiçbir ERP programı büyüyemez ilerleyemez çünkü bu iş ekip ve emek işidir kimsede bu emeği ücretsiz vermez.

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 04/05/2012 16:38

(@SalihHanifeoglu)
Gönderiler: 22
Eminent Member
 

Bu proje ne durumda kaç kişiye sattınız. merak ediyorum.  musahebe tarafında neler yaptınız nebim i begenmiyorsunuz ama sunu  soyluyorsunuz nebimden  daha iyi 🙂 

kıstasınız bile nebim eger  nebim olmasaydı  suan o programınızı  yazamanazdınız bilmezdiniz nebim buyuk bir camia ve cok kişi ekmek yiyor...

yaklasık türkiyede benim bildigim 3500 musterisi  var winextra kullanan sizce 3500 kişi degil

firma nebimde kişileri ben her birisini taktir ediyorum. tüm ekip başarılı 

nebim bir paket programı oldugunu unutmayın taleplerin %90 saçma sapan istekler.

ayrıca siz logo satın alın bakalım referans diye brisey varmı logo nebimden büyük  bir firma yada "sap" alın  referanslarını banada gönderin 🙂 

 

saygılarımla 

Yaptıklarınızı kullanan kişi sayısı 20 kişi gecince fikirlerinizi burada tekrar paylaşın lütfen 

 

 
Gönderildi : 05/03/2013 02:55

(@ServetAtasoy)
Gönderiler: 57
Trusted Member
 

Bizde bir dermokozmetik firması olarak nebim kullanmaktayız. Bazı modülleri bizimde istediğimiz gibi işlemiyor ama neticede BT olarak çözüm üretip sorunu ortadan kaldırıyoruz. Bizim en çok bunaldığımız kısım raporlama işlemleriydi. Bu sorunumuzu bizde kendi yöntemlerimizle çözdük.

 Neticede her firmanın kendine özgü bi işleyişi var. Nebim veya bi başkası %100 ihtiyacı karşılaması imkansız. Bunuda hoşgörüyle karşılamak gerekir. Ortada ciddi bir emek var sonuçta. Salih beyin dediği gibi bir sürü kişi ekmek yiyor. 

 

Diğer taraftan bakmak gerekirse, evet bizde nebimle çok sorunlar yaşadık. çok problemler tartışmalar vs oldu. o 3500 müşterinin verdiği rehavetle abuk subuk laubali tavırlarda görmedik diyemem. Gerekeni yaptık ve bağlantılarımızı kopardık. Zaten nebim db olarakda çok karmaşık bi yapıya sahip değil o yüzden birazda kendi başınızın çaresine bakabiliyorsunuz.

 

Ama bu şekilde kimse kimseye şöle böle dememeli bence. Çünkü herkes kendi çıkarları doğrultusunda işini en iyi yapmanın peşinde koşmakta.

Saygılar. 

 

 
Gönderildi : 06/03/2013 03:14

(@ahmetkadioglu)
Gönderiler: 1
New Member
 

Biz de firma olarak nebimden çok şikayetçiydik ve şuan da bu mesajı yazarken resmen içimin yağları eriyor çok feci sinir olduğum vakitler olmuştu . Servisleri hic bekledigimiz gibi çıkmadı üstüne üstlük sacma sapan yerlerde hatalar çıkartır başımızı ağrıtırdı ve bunlardan mesuliyet sahibi olmadıklarını iddaa ederlerdi. Sonunda bu birliktelik çok uzun sürmedi şimdi PSA diye programa geçtik tesadüfi tanıtıma geldiler varlıklarından bihaberdim daha önce bu sektörde hiç duymamıştım. Program da şu ana kadar tek hata olmamasına rağmen teknik servvis çağırmadan yanımıza uğruyor çayımızı içiyor nebimden sonra bi garipsedik bu durumu ama er veya geç bi alternatifi çıkacagı kaçınılmazdı altisoft psa www.altisoft.com.tr  di siteleri Erp programı almadan bi danışmanızı ben tavsiye edebilirim

 
Gönderildi : 09/01/2014 05:23

(@recepdag)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Osman TAŞKIRAN paylaşırsanız sevinirimm

 
Gönderildi : 20/11/2014 15:27

(@mehmetyayla)
Gönderiler: 550
Honorable Member
 

Biz de firma olarak nebimden çok şikayetçiydik ve şuan da bu mesajı yazarken resmen içimin yağları eriyor çok feci sinir olduğum vakitler olmuştu . Servisleri hic bekledigimiz gibi çıkmadı üstüne üstlük sacma sapan yerlerde hatalar çıkartır başımızı ağrıtırdı ve bunlardan mesuliyet sahibi olmadıklarını iddaa ederlerdi. Sonunda bu birliktelik çok uzun sürmedi şimdi PSA diye programa geçtik tesadüfi tanıtıma geldiler varlıklarından bihaberdim daha önce bu sektörde hiç duymamıştım. Program da şu ana kadar tek hata olmamasına rağmen teknik servvis çağırmadan yanımıza uğruyor çayımızı içiyor nebimden sonra bi garipsedik bu durumu ama er veya geç bi alternatifi çıkacagı kaçınılmazdı altisoft psa www.altisoft.com.tr  di siteleri Erp programı almadan bi danışmanızı ben tavsiye edebilirim

 

Öve öve bitiremediğiniz yazılım ofisinin web sitesi çalışmıyor. Biraz reklam kokan hareketler gibi geldi bana 

 
Gönderildi : 18/12/2014 20:49

(@SavasALTUNTAS)
Gönderiler: 35
Eminent Member
 

Merhaba,

 Yani sizin durumunuz bayağı bir kargaşa haline gelmiş. Nebim yazılımdan ayrılan ve nebime her türlü modülü ekleyebilecek kişiler var freelancer çalışan bir tanesini iyi tanıyorum size winner'i yeniden yazar.

Nebim V3 şuan önermiyorum kullanıcısıyım IT tarafında sıkıntı yaşatıyor winner kadar hızlı tık tık çalışmaz. 

Nebim winner üzerinden giderek freelancer nebim uzmanı sizin sıkıntınızı çözecektir. Aylık bir bakım anlaşması yaparsınız kafanız rahat eder. 

 
Gönderildi : 19/01/2015 21:23

(@MURATKONUK)
Gönderiler: 1
New Member
 

Merhaba,

Nebim winner programını 4 yıldır aktif bir şekilde kullanıyorum, ileri derecede özellikle stok modüllerine hakim olduğumu düşünüyorum.

Nebim alternatifi olan programın adını paylaşabilir misiniz, özelliklerini daha detaylı karşılaştırmak isterim.

Saygılarımla.

Murat KONUK

 
Gönderildi : 22/10/2015 22:34

Paylaş: