Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Bekleme Depoları...

11 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
750 Görüntüleme
(@KenanSariboga)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese selamlar,

Bekleme depoları ile ilgili bilgisi olan arkadaşımız var ise bana kısaca nasıl çalıştığını anlatabilir mi? Sorum aslında iki şıklı ilki: iki adet bekleme depo transferi yapılacak şekilde menü var biri depo transferi diğeri sevk irsaliyesi şeklinde... ikincisi ise örnek mağazadan merkeze mal gelişinde bizim lojistikçi arkadaşlar malı teslim alması esansında hangi ekranda onay verecekler... ben böyle bir menü bulamadım...

İyi çalışmalar,

 

 

 
Gönderildi : 13/10/2009 19:49

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Kenan Bey;

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Lütfen post açmadan önce Forum Kurallarımızı okuyunuz ve postlarınızda bunlara özen gösteriniz.

Forum Kuralları  7. Gönderdiğiniz iletilerdeki başlıklar sorunları ifade edecek şekilde
yazılmalıdır. Aksine  "çok acil, help, yardım, lütfen acil yardım vb.."
başlıkları olan iletileri mümkün olduğunca kullanmayınız. Kullandığınız
takdirde tarafımızdan konu başlığının değişmesi konusunda
uyarılacaksınız.

 
Gönderildi : 13/10/2009 19:52

(@KenanSariboga)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Sinan bey selamlar,


Uyarınız için teşekkür ederim. Acil olmasa bu başlığı atmazdım. Bir firmayla anlaşmamız var fakat arkadaş konuyu bilmediğinden sanırım bana yardımcı olamıyor. Bu yüzden artık zaman darlığı sebebiyle acil demek zorunda kalmıştım.


İyi çalışmalar,


 

 
Gönderildi : 13/10/2009 20:11

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Yetkili arkadaşımız mümkün olan en kısa sürede size cevap verecektir. Anlayışınızdan dolayı ayrıca teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 13/10/2009 20:28

(@haticeakgul)
Gönderiler: 983
Noble Member
 

  Merhaba;


  Bekleme deposu onaylamak için .


Online modül içerisinde ürün transfer menüsü içinde gelen ürün transferini onayla (stok transfer fisi bek. dep.) menüsünde fiş buldan onaylaak istediğiniz fişi bulun ve kaydet e basın size onaylamak isteyip istemediğinizi soracaktır . Buradan fişleri onaylayabilriisniz.


iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 14/10/2009 00:22

(@abdullahercin)
Gönderiler: 42
Trusted Member
 

Mağazalar arası transferi hiç kullanmamıştım, kullanışlı göründüğü için deneyim dedim. Önce depo kodu yok hatası aldım, Veritabanı yöneticisinde bekleme deposu ayarla menüsünde uğraştım ama Depo tipini Depo seçtiğimde hangi mağazaya bağlı diyor bu durumda merkez depomuzu seçiyorum kabul etmiyor... Acaba biz depo sistemini kurarken mi yanlış kurduk, sistemimiz şöyle :


1) Merkez Depo - Depo tipi D Depo olarak seçili. (Bütün ürünler buraya gelip girişleri, etiketleri, fiyatları yapılıyor. Sonra stok transfer fişi ile mağazalara gönderiliyor)


2) Mağazalar 5 adet (Online modülünü kullanıyorlar kendilerine ait depoları yok. Depo tipleri M Mağaza olarak seçili)


Bu şekilde mağazalar arası ürün transferini ve el terminali ile gelen ürün karşılaştırmasını yapmak çok faydalı olacak, yapılandırma ve yapılacak işlerin sırası nasıl olmalı...


Teşekkürler...

 
Gönderildi : 08/12/2009 01:14

(@UfukDeniz)
Gönderiler: 95
Estimable Member
 

Merhaba ;

 Bekleme Depoları için de bir depo timi tanimlamalisiniz Orn : B ( Bekleme Depolari ) ve her magaza icin bir bekleme deposu tanimlamalisiniz.. B1,B2,B4...Bn... seklinde ..

 daha sonradan magaza depolarina bekleme depolarini tanimlayin .. yaptiginiz transferleri bekleme depolarina yaptiginizda onay ekraninda gorunecektir. Hatice hanimin da dedigi gibi sevki alan magaza ilgili menuden gelen urunleri kontrol ederek onaylayabilir ...

 

 
Gönderildi : 08/12/2009 01:25

(@abdullahercin)
Gönderiler: 42
Trusted Member
 

Depo tipi tanılmadım. Ama mağazalar için tanımlamada mı sorun yoptım bilmiyorum hala depo kodu bulunamadı hatasıyla karşılaşıyorum. Daha detaylı yazma şansınız var mı, şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 08/12/2009 01:46

(@UfukDeniz)
Gönderiler: 95
Estimable Member
 

şimdi şöyle ki ..

her mağazaya bir mağaza depo kodu M01,M02,M03 seklinde ve bir bekleme deposu kodu B01,B02,B03 seklide tanimlamalisiniz ...

birme merkez depo icin M00 ve B00 seklinde ..

tüm ürün girislerini irsaliye veya fatura ile merkez depoya (M00) girişini yapin .. sonra urunleri ilgili magazalara magaza takibi modulunden magaza sevk irsaliyesi ile cikislarini yapin.. zaten ilgili ekranda depo kodu kismindaki 3 noktaya tikladiginizda bekleme depolarinin kodlari gorunecektir. bekleme deposuna attiginiz urunleri perakende online ekranindan gelen fisleri onayla ekranina giren kullanici onaylanmamis fisleri kontrol ederke onaylayabilir. onayladiginda sistem bekleme deposundan magaza deposuna bir fis duzenler .. sizin yaptiginiz islemi otomatik yapar..

 

soyle bir senaryoyla daha iyi anlayabilirsiniz ..

 X ticaretten 123 nolu irsaliye ile 100 adet urun geldigini varsayalim .. urunleri Alis İrsaliye olarak merkez depoya (M00) girdik. gelen 100 urunun 30 unu 1 nolu magazaya 50 sini 2 nolu mgazaya gonderelim .. Magaza takibinden magaza sevk irsaliyesi duzenleyelim .. Cikan depo M00, giren Depo B01 ile 30 adeti 1. magazaya transfer ettik .. Magaza online dan fis onayla kismina girdi .. fisi orada gordu .. kaydet dediginde fisi onaylamak istiyormusunuz vari bir soru cikar .. okey dediginizde fis onaylanmistir .. fis onaylandiginda sistem otomatik olarak bu 30 adet urune bir sevk irsaliyesi duzenler. urunlerden birinin eksresine girdiginizde islem listesi kisaca soyle gorunur ..

AI -- Giren Depo = M00 --- Adet = 5 
MI -- Giren Depo = B01 -- Adet 2
MI -- Cikan Depo = M00 -- Adet 2
MI -- Giren Depo = M01 -- Adet 2
MI -- Cikan Depo = B01 -- Adet 2
 

gibi ..

 

umarim yardimci olabilmisimdir .. 

 
Gönderildi : 08/12/2009 03:25

(@abdullahercin)
Gönderiler: 42
Trusted Member
 

Ufuk bey teşekkürler açıklayıcı bilgileriniz için... Çalıştırmayı başardım.. Önceki uygulamalarımız transfer fişi old.dan yine transfer fişi ile uyguladım. Stok ekstresinde şu şekilde görünüyor


1 adet ürünü A mağazasından B mağazasına transfer ettim


A mağazası   G    1 adet


B mağazası   G   1 adet


A mağazası   Ç   1 adet


B mağazası   Ç   1 adet


ürün 1 adet olmasına rağmen 2 giriş 2 çıkış görünüyor, nedendir

 
Gönderildi : 14/12/2009 20:32

(@UfukDeniz)
Gönderiler: 95
Estimable Member
 

Orada yanlis bir islem var sanki .. cunku normal sartlarda A magazasindan B magazasina yaptiginiz transferde A magaza depodan B bekleme depoya cikisi yaptiginizda ve B fisi onayladiginda su sekilde olmaliydi ..

A magazasi Ç 1 Adet 

B Bekleme Deposu G 1 Adet

B Bekleme Deposu Ç 1 Adet

B magazasi G 1 Adet

Yani 2 giris 2 cikis ama giris cikislari bu sekilde olmali .. 

 
Gönderildi : 14/12/2009 20:44

Paylaş: