Forum

Network & MSCE ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Network & MSCE Eğitimleri ...

11 Yazılar
9 Üyeler
0 Likes
505 Görüntüleme
(@BergutayBahar)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhabalar,


 


Ben 18 yaşında Network üzerine Lise stajı yapan bir öğrenciyim...Staja Başlamadan önce Sertifikalar hakkında bir bilgim yoktu.İş yerinde abilerim sağolsunlar bilgilendiriyolar beni.Çözümparkı onlar sayesinde keşfettim.ama aklımda kalan soruları size de sormak istedim..


Ben NETWORK mü , MCSE eğitimimi alcağıma daha karar veremedim.Geçen sene Server 2003 - MSCE dökümanı dağıttı öğretmenimiz bize ve başka bir derste Ağ Temellerini gördük ve bu kararsızlık benim çok aklımı karıştırıyor.Bu Sene ise , Ağ Temelleri ve E-posta Sunucusu olarak iki modülümüz var..


Benim şu anda aklımda olan en az 2 senelik üniversite okumak ve 2 seneliği 4 seneye açıktan tamamlamak...Bir yandan da stajerliğe devam edebilirsem lise bittikten sonra,üniversiteyi ikinci öğretim olarak devam edip,gündüzleri çalışma olarak  düşünüyorum.


Üniversitemi tamamladıktan sonra bir kursa gidip kendimi geliştirmek istiyorum fakat , Bir kursa gittim sordum bana MCSE + Teknik ingilizce için aylık 596 YTL*12 taksit seçeneği sunuldu..sizce fiyat pahalımı  ve şu anda bu fiyatsa ilerde çok katlanır mı ?


Ve aldığım bilgiler doğrultusunda MSCE eğitimi almadan da CCNA eğitimine katılmamın fazla bir etkisi olmayacağını söylediler.


Sevgili Büyüklerim kendi durumumu az çok açıklamaya çalıştım,değerli bilgilerinizi bekliyorum...

 
Gönderildi : 25/11/2008 13:54

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


Benim görüşüm bu konuda öncelikli olarak Mcse eğitimi daha sonra Ccna eğitimi alman yönündedir.


Mcse eğitiminde eğitim kurumuna bakmadan eğitmenin kalitesini göz önünde bulundurman daha iyi olacaktır. Fiyatlar değişiklik gösterebiliyor.


Tavsiyem erkenden eğitimleri almandan yanadır, yaşın ilerlemeden başlarsan ilerleyen zamanlarda kariyer yapmak için epeyce vaktin kalır.


Yolun uzun bu yolda başarılar dilerim.

 
Gönderildi : 25/11/2008 14:26

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar gencecik arkadaşım,


doğru yoldasın. canı gönülden kutluyorum seni. neden mi?


1) öncelikle gençsin ve geleceğini düşünüyorsun. malesef bazı gençlerimiz bunu hiç düşünmüyorlar.


2) öğrenmek istiyorsun ve araştırıyorsun.


3)okullarda alacağın eğitim çok fazla bişi kazandırmaz sana onu da söliyim. ağ protokolleri vs çok fazla detay alamazsın zaten okuldan da. üstü örtülü bir şekilde anlatılır geçilir. (aynı yollardan geçtiğim için sölüyorum)


4)ama yinde üniversite şart. bende senin gibi önce MYO bitirdim. şanslıydım MYO'daki hocalarım güncel bilgilerle donatılmıştı. yani bana dos anlatmadılar (onu da anlatılar da ölesine) daha güncel sistemlerden bahsettiler. araştırma konuları verdiler. yinede MYO bana fazla bişi katmadı. MYO bitirdikten sonra da açıköğretimden işletme bitirdim. tabi sektörde 10 yılı aşkındır da çalışıyorum. ama senin yaşın dediğim gibi çok genç ve isteklisin.


5)öncelikle üniversite dedik. ikinci öğretimi tercih etmen çok büyük bir avantaj olur senin için. neden mi? gündüzleri bir firmada çalışırsn. hem para kazanırsın hemde tecrübe edinirsin. paradan geçtim tecrübe seni birinci öğretimi seçmiş olan arkadaşlarının bir adım önüne geçirir hatta birkaç adım öne geçirir. çünkü sektörde çalışmışlığın olacak. ayrıca da biraz da para kazanırsın onu da geleceğin için yatırım yaparsın. tabi bu yatırım altına dövize faize değil şimdilik eğitimine olacak. bir MCSE eğitimine yazılabilirsin.


6)benim sana tavsiyem ilk olarak MCSE eğitimi almandır. MCSE eğitiminde Microsoft platformunu en ince detaylarına kadar öğrenirsin. daha sonra da istersen cisco eğitimi Linux eğitimi alırsın tadından geçilmez. çok rahat iş bulursun ve çalışırsın.


7)mcse eğitimini alacağın kuruma gelirse sıra : kurumdan çok eğitmeni araştırmanı tavsiye ederim. nerede oturuyorsun? istanbul,izmir,ankara,bursa vs. ona göre belki yönlendirebiliriz bir yerlere.


8)bu kısım çok önemli : önüne ne gelirse OKU!!!!!! ben bunu biliyorum deyip de geçme bilsen de bilmesende OKU öğren.


9)güncel forumları takip et ki gördüğüm kadarıyla bu adımı ÇözümPark'a üye olarak uygulamaya koymuşsun tebrikler. Makaleler bölümü debi derya her alandan makale var. şimdi başlasan okumaya baya bir zamanınızı alır herhalde :))


başarılar dilerim


 

 
Gönderildi : 25/11/2008 14:45

(@BergutayBahar)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Mumin ÇİÇEK ve Murat CAN  hocalarım verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim...


Öncelikle oturduğum yer İstanbul/Maltepe,Okulum , Haydarpaşa'da,Sorduğum kurs ise Kadıköyde...


 Sayın Mumin Hocam , aklımdaki planda da sizin dediğiniz gibi 2 MYO,2 de açık öğretimden işletme okumak istiyorum...(yanılmıyorsam bir de iktisat bölümüyle 4 seneye tamamlanıyordu)...


8. Şıkta dediğinizi uygulamaya çalışıyorum , ve böyle bir platformda öğrendiklerim eminim bilgilerimi katlıyacaktır...


Saygılarımla...

 
Gönderildi : 25/11/2008 17:04

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


oturdugun yer maltepe ayni ilçedeyiz :)) bende küçükyalida yasadim 18 yil. ailem hala orda. kadir has lisenin oralar bizim mekanlardi.


Maltepede ITSTACK var. Mesut Hoca orda. ondan iyisini bulamazsin. git bir görüs derim.


kadiköyde görüstügün kurumu tahmin edebiliyorum :)) istersen özelden de bana mesaj olarak atabilirsin. ancak benim tavsiyem su asamada Maltepede ITSTACK olacaktir. www.ITSTACK.com.tr adresinden iletisim bilgilerini alabilirsin.


kolay gelsin


 

 
Gönderildi : 25/11/2008 18:36

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


Bu arada bende Haydarpaşa'dan mezunum.Sağlam okuldur.Yazdıkların konusunda ise diğer hocalar zaten gerekli tavsiyelerde bulunmuş.

 
Gönderildi : 25/11/2008 21:04

(@cemengin)
Gönderiler: 923
Noble Member
 

BİLGEADAM TEK gecerim söyliyim eger durumun iyise bilgeadam cok iyi biryer çok iyi egitim veriliyor

 
Gönderildi : 04/02/2009 13:32

(@genius)
Gönderiler: 2
New Member
 

kesin olarak kursa gitmeye karar verirsen bilişim eğitim merkezini tavsiye ederim yusuf hoca var çok iyi bir eğtimendir

 
Gönderildi : 04/03/2009 13:32

(@OrhanYILDIRIM)
Gönderiler: 47
Trusted Member
 

Bende konuyu açan arkadaş gibi şuan karar aşamasındayım. Cisco eğitimi almak istiyorum.fakat çok karışık bi durum. 2 Tane kurumla görüştüm eğitim için. MCSE eğitimi ile başlamamı tavsiye etti her 2 kurumda birisi bilişim diğeri Networkakademi. Bilişimin MCSE eğitimi 3240 TL daha bugün görüştüm. Networkakademinin 1200 TL. arada bu kadar uçurum neden nasıl oluyor anlamadım. 1200 TL normal bi ücret ama 3200 TL çok fazla geldi bana ödemek günün şartlarında zor olacak. Fiyat olarak Network akademi daha mantıklı ordaki eğitmenin adı  Bülent GÜR müş arkadaşlar pek bir bilgim yok. Fakat Kadıköyde ve ulaşımı çok zor bana. Açıkçası ne yapacağım bilmiyorum.Birde Bilişimde donanım network uzmanlığı diye bir program var bu kursa gitmenin yararı ne olur MCSE ile başlasam olurmu değerli büyüklerimizin fikirlerini bekliyorum. Şuan gerçekten tecrübelerinize ihtiyacım var. Ne yapmalıyım.

 
Gönderildi : 20/03/2009 02:51

 RMSs
(@RMSs)
Gönderiler: 4
Active Member
 

Cisco CCNA ve arkasındanda CCNP eğitimi almanızı tavsiye ederim,MCSE yi daha sonra künefe olarak alabilirsiniz.

 
Gönderildi : 23/03/2009 06:13

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

Merhaba birincisi fiyat pahalı ikincisi ise Bilge Adam'sa sorduğun yer evet eğitim olarak iyiydiler fakat şu anda bildiğim kadarıyla mcse + ccna + hp eğitimlerini paket halde 330 saat toplam olarak veriyorlarki (malum ekonomik kriz) eskiden 550 saatti bu çok komik bu 3 eğitimin doyurucu şekilde bu kadar saatte verilebileceğine inanmıyorum eğer aldığın fiyat 550 saat içinse evet verilebilir ama 330 (360 da olabilir emin değilim) içinse kesinlikle fahiş derecede pahalı derim kolay gelsin.

 
Gönderildi : 23/03/2009 07:26

Paylaş: