Forum

Bilgi İşlem ve Sist...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bilgi İşlem ve Sistem Uzmanlığı Eğitimi Hk.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
3,455 Görüntüleme
(@HarunILIKSU)
Gönderiler: 118
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar Arkadaşlar,

Ben yeni sayılırım desem yeridir.Bilgisayar bölümü mezunuyum ama bu işe merak sarmam geç oldu biraz biliyorum.Şimdi bir özel firmada Bilgi İşlem departmanında işe başladım.Daha öncesinde askere gitmeden önce de okurken üniversitemizin bilgi işlem daire başkanlığında çalıştım yaklaşık 1,5  sene.Ben durumu izah edeyim.Şimdi ben kendimi sistem ve ağ konusunda geliştirmek istiyorum ve fazlasıyla hevesliyim.ama eğitim olur ama farklı bir konu ile olur.Tabi işi ne kadar teori de öğrenirseniz öğrenin saha tecrübesi farklı oluyor.Bir de ben şu an başladığım işimde ilk olarak neler yapmalıyım sizce? ben gelene kadar hiç bilgi işlem elemanı olmamış buranın.detaya girdim biliyorum ama sitedeki arkadaşların samimi bir şekilde ilgilendiğini gördüğüm ve bundan memnun olduğum için bu şekilde yazdım.

 
Gönderildi : 23/12/2013 20:42

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Öncelikle yapınızın donanım ve yazılım envanterini çıkarın. Network ve sunucu şemanızı çıkarın. Sunucu ve diğer kullandığınız programların çalışma durumunu kontrol edin. Güncellemeler yapılıyor mu, lisansları var mı, lisansları varsa faturalarına ulaşabiliyor musunuz, problem durumunda kimden destek alacaksınız.  Donanım envanterinizin garanti durumları nedir. Bütçeniz olacak mı, değişmesi gereken, problem çıkaran donanım veya yazılımlarınız varsa bu bütçeden değişim ve upgradeleri planlayabilirsiniz. Eğitim almanız gereken konular varmı. Tüm bunları belli bir plana yayarak yapabilirsiniz. 

 
Gönderildi : 23/12/2013 23:23

(@HarunILIKSU)
Gönderiler: 118
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Cevabınız için teşekkürler sunucu şeması dışnda tamamını yaptım diyebilirim.Zaten bir süre sonra sunucumuz diğer şirketimize taşınacak.yardım alabileceğim bir isim var allahtan.Eğitim konusunda birşeyler düşünüyorum ama fiyatlar çok faiş seviyede ne yazık ki.

 
Gönderildi : 24/12/2013 00:48

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Bilgi konusunda sormakan çekinmeyin. Neticede bilgi sorarak, okuyarak ve araştırılarak elde edilir. Sizde hırs olduktan sonra Çözümpark gibi bir kaynak elinizin altında. Kurgulayabileceğiniz her türlü senaryo için çok sayıda makale ve video mevcut. Öncelikle biraz pişin sonra kurumunuzun eğitim almanızı kolaylaştıracak maddi desteği ile eğitime katılın derim.
Saygılarımla.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 25/12/2013 23:08

Paylaş: