Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Yazılım

22 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
744 Görüntüleme
(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba,

Bir konuda bilginizi almak istedim sistem mühendisi olarak bir firmada çalışıyorum. Fakat yazılım konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim. Bu alanda az da olsa kendimi geliştirmek bir şeyler öğrenmek istiyorum. Nereden başlayabilirim yada neyi yapmak istiyorsam neleri öğrenmem gerekir. Bir de internet deki videolar yeterli midir yada tavsiye edeceğiniz kurumlar nerelerdir? Yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 08/03/2013 13:29

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,

Eğer yazılımla hiç işiniz yoksa merak için öğrenecekseniz videolar makaleler yeterli olur ama yok ben profesyonel olarak yapmak istiyorum derseniz o zaman bir kursa gitmenizi tavsiye ederim.

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 10/03/2013 01:52

(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Tavsiye edebileceğiniz kurslar var mıdır? Bir de neleri öğrenmem gerekir? Yani şunları yapmak istiyorsan şunları öğrenmelisin vs..

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 10/03/2013 14:52

(@AkinDemircan)
Gönderiler: 117
Estimable Member
 

Ne yapmak istediğinize bağlı

Örneğin yapmak istediğiniz web programlama mı mobil programlama mı masaüstü programlama mı v.s. 

Mobil için Androide yazılım yapmak istiyorsanız bu konuda profesyonelleşmeniz  için (şahsi görüşüm) illa kursa gitmeniz gerekmez açık kaynak diller olduğundan internette veya kitaplarda öğrenebileceğiniz her şey var birde ingilizceniz var ise çok iyi işler yapabilirsiniz veya web programlamada php öğrenmek istiyorsanız aynı şey bu dil içinde geçerli.

Çoğu platformlara yazılım yapmak istiyorsanız java olabilir bu ve diğer C#,ASP,Delphi,Objective-C v.s. gibi diller içinde kursa gitmeniz tavsiye edilir açık kaynak diller olmadığından ve tamamiyle ticari diller olduğu için ileri derecede eğitimlerini internette pek bulamazsınız

 
Gönderildi : 10/03/2013 17:10

(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Daha çok web yada masaüstü programlama olabilir. Bunun için nereden başlamam lazım. C# öğrenirsem neler yapabilirim yada ASP, Delphi öğrenirsem neler yapabilirim? Birde örneğin C# dan önce C++ öğrenmem gerekir mi? Bunların hiç birisini bilmediğim için başlangıç olarak şunu öğrenerek başla vs.. diyebilir misiniz? Yazılımdan hiç anlamadığım için soruyorum.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 10/03/2013 17:51

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

Merhabalar programlama öğrenmek istiyorsanız ve güncel bir dil olsun herşeyi yapmak istiyorum, kolay iş bulmak istiyorum diyorsanız bana göre öğrenmeniz gereken dil c# olmalıdır. bknz. kariyer sitelerine en çok hangi dili bilen personel arıyorlar. delphi ve c++ eski diller. ve microsoft c# ile .Net kütüphaneleri sayesinde kod yazmayı da azalttı. yani örneğin c++ da yazdığınız 50 satır kodu c# la belkide 15 satırda yazıyorsunuz. ayrıca c# öğrendiğinizde .Net bilginizden dolayı Asp.Net web sitesi yapmayı öğrenmenizde çok kısa zaman lacaktır. bunların hepsi aynı ürün üzerinde geliştirilmiş. bu yüzden size önerim c# öğrenmeniz. c++ yada delphi gibi bir dil bilmeyip başlangıç olarak c# ile başlamanız sizin bilgilerinizi karıştırmamanızı sağlayacaktır. avantaj yani

 
Gönderildi : 11/03/2013 12:03

(@AkinDemircan)
Gönderiler: 117
Estimable Member
 

C# öğrenebilmek için daha önce herhangi bir C dili bilmenize gerek yoktur. Microsoft platformlarına yazılım yapmak için en uygun dil C# dilidir. Öğrendikten sonra ASP çocuk oyuncağı gelecektir size (web arayüz için xhml, css öğrenmenizde gerekecektir) hedefiniz Microsoft ise C# sizin için çok iyi bir başlangıç olacaktır. Bu dille birlikte MSSQL'de öğrenmek isteyeceksiniz zaten. C# biliyor olmanız diğer dilleri öğrenmenizde kolaylıkta sağlayacaktır bence. Hiç bilmediğinizden dolayı bilgisayar dilleriyle ilgili genel kültür işinize yarayacaktır. Algoritmalar, Yüksek-düşük seviyeli diller, Derleme v.s. gibi. Sıfırdan öğrenmek ve başlangıç için internetten,kitaplardan biraz dili öğrenmeniz katılacağınız kursa adapte olmak için çok fayda sağlayacaktır.

 
Gönderildi : 11/03/2013 12:38

(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Çok teşekkür ederim arkadaşlar fikirleriniz için. Kusura bakmazsanız bir şey daha sormak istiyorum. Visual studio tam olarak ne işe yarar neler yapılabilir. Bir de belki ileride sistemimize sharepoint i dahil edebiliriz. Sharepointe uygulama geliştirmek yada kod yazmak vs için neler gerekir. Yine de C# ın üzerine mi gideyim yada başka birşey de tavsiye edebilir misiniz?

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 11/03/2013 16:19

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

visual studio aslına bakarsanız nasıl web sitesi yapmak için dreamveawer programı kullanıyorsanız program yazmak içinde visual studio yu kullanıyoruz. sharepoint yine microsoft ürünü olduğu için c# kullanılıyor. ilerleyen zamanlarda kodlarınızı entegre edebilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/03/2013 16:39

(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim Davut bey,

Kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 11/03/2013 18:05

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

umarım kafanızda birşeyler şekillenmiştir 🙂

 
Gönderildi : 11/03/2013 18:14

(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Evet, Akın bey ile birlikte fazlasıyla faydalı bilgiler verdiniz teşekkürler. Kusura bakmazsanız bir şey daha sormak istiyorum. Normal şartlarda bütün iş yerlerinde access, excel vs. kullanılıyordur. Bu programların yetmediği durumlarda visual basic öğrenilmeli midir yoksa yine hiç uğraşma C# mı öğren diyeceksiniz 🙂

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 11/03/2013 20:19

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

söylediğiniz tüm ürünlerin farklı işlevleri vardır. örneğin access in yetmediği yerde sql vardır excel ile visual basic kullanılarak geliştirilebilinilir fakat bu yetersiz kalır. c# la uygulama yazabilirsiniz. ama excel de yada access de sadece küçük işlerinizi halledebileceğiniz araçlar hazırlarsınız.

 
Gönderildi : 11/03/2013 20:39

(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Davut Bey merhaba,

Yazılıma başlangıç için microsoft un açık akademi web sitesini önerir misiniz yoksa direkt bir kursa başlamalı mıyım?

Teşekkürler 

 
Gönderildi : 18/03/2013 20:43

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

Evet Açık Akademiyi bende takip ediyorum ve öneriyorum, çok güzel anlatımlar dökümanlar. size programcı olmaya hazırlıyor. fakat şuda var ki algoritma mantığını da kavramanız gerek. Algoritmayla ilgili de kitaplar okumalısınız. sonrasında gelişiminize gore kendinizi değerlendirebilirsiniz. Yazılım sisteme gore biraz daha zordur. sistemde elle tutulur bir şeylere dokunurken yazılımda dokunmadan döngüler içerisinde kaybolup gidebilirsiniz de. sonuç olarak, yazılımda sistemde öğrenmek istiyorsanız bir şeyi araştırmadan ön bilgi edinmeden fikir sahibi olmadan birşeylere başlamak size zorlayabilir. iyi olmak için çok makale, kitap okuyup video vs. her türlü meteryali değerlendirmek gerek. başarı ancak bu şekilde yakalanıyor.

 
Gönderildi : 19/03/2013 11:06

(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Davut Bey, bu konuya nasıl vardın derseniz son zamanlarda yazılıma biraz merak sarmıştım bir de geçenlerde bir firmadan birisi gelmişti sharepoint projesi için.. Bana yazılım öğrenebilirsin C#, Asp ve daha sonrasında sharepoint development yapabilirsin şeklinde bir şeyler söyledi. Bende bu saatten sonra yapabilir miyim hiçbir yazılım alt yapım yok farklı bir alanda çalışıyorum vs.. dedim. O da 6 ay sonra birşeyler yapabilir hale gelir 1 sene içerisinde baya yol alırsın dedi. Bu yüzden biraz düşündüm ve int den de araştırma yaptım. Gerçekten olabilir mi yoksa çıkmaz yola mı giriyorum diye.. Tam emin değilim ama biraz zor gibi görünüyor ayrıca algoritmalarla aram pek iyi değil matematiği de pek sevdiğim söylenemez. İlgili kurslara çalıştığım kurum vasıtasıyla gidebilirim fakat bu sefer de beni kursa gönderip yatırım yapan insanlar muhakkak ki benden bir şeyler bekleyecekler. Benimde bu beklentileri boşa çıkarmamam gerek.Bu yüzden iyi düşünüp karar vermem lazım. Teşekkürler iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 20/03/2013 17:28

(@AkinDemircan)
Gönderiler: 117
Estimable Member
 

Berk Bey, 

Çok ekstrem şeylerle uğraşmayacaksanız Yazılımda matemetik bilginizin dört dörtlük olmasına gerek yoktur normal bir toplama çıkarma bölme çarpa işlemi yapıp mantık (ve veya ise) olayını biliyorsanız asla zorlanmazsınız. Yazılımda Algoritma aslında çok basittir günlük hayatınızda bunu çok yaşarsınız. Su içmek istediğinizde yaptığınız olay genelde şudur;

Mutfağa git, sürahiyi al, sürahi boş ise sürahiyi doldur. su bardağını dolaptan al ve doldur v.s. algoritmayı programladıkça geliştireceksiniz bir yazılımda bug olmasının sebebi olasılıkların ve algoritmanın iyi hesaplanmamasından kaynaklanır bu başınıza zaten gelecektir bunları zamanla aşarsınız planınızı yapar ve kodlarınız. Başta bunları öğrenmeniz bu sorunlarla az karşılaşmanızı sağlayacaktır. 

 
Gönderildi : 23/03/2013 17:33

(@berk_yildiz)
Gönderiler: 392
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Akın Bey,

Algoritma ile ilgili güzel kitaplar var bir de C# ile ilgili temelden anlatan videolar buldum. Şimdilik bunlarla mı başlasam yoksa direkt kursa gitmemi mi tavsiye edersiniz?

 
Gönderildi : 26/03/2013 22:03

(@AkinDemircan)
Gönderiler: 117
Estimable Member
 

Kursa başlamadan önce bilgi edinmek he zaman iyidir. Gideceğiniz kursun/öğretmenin nasıl bir eğitim veya anlatımlarının nasıl olduğunu pek bilemezsiniz. Konu ile ilgili fikirleriniz olduğunda hem anlatılanları çabuk algılar hemde kötü anlatım olsa bile kafanızda şekillendirip kendinizde çözebilirsiniz aynı zamanda kursun anlatılanların dışında soracağınız sorular olacağından her zaman fayda sağlayacaktır. Siz temeli alın kendinizce bir kaç ufak şeyler yapma seviyesine gelin ve kursa gidin benim fikrim bu yönde.

 
Gönderildi : 27/03/2013 14:00

Sayfa 1 / 2
Paylaş: