Forum

CCNA,CCNP Eğitimler...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

CCNA,CCNP Eğitimlerine başlamak

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
392 Görüntüleme
(@miracatmis)
Gönderiler: 317
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşalar

 

Kısaca kendimden bahsedeyim ve bu doğrultu dada bana yardımcı olmanızı ve  öneride bulunmanızı rica edecektim meslek lisesi bilgisayar donanım mezunuyum,ardında  bilgisayar programıcılığını bitirdim ve bileşim sektöründede 11  yıldır  çalışıyorum tekniker olarak yeri geldi donanımcı oldum yeri geldi  network sistemleri ile uğraştım ve diğerleri...Artık tek bir alanda uzmanlaşmak istiyorum ve ilgi duyduğum alanda network bu alandan çok daha başarılı olabileceğimi düşünüyorum  Cisco ya başlamadan karşılaşacağım sorunlar nedir bana faydası ne derecede olur şuanda çalışıyorum herşeyi bırakıp Kurs için istanbul'a gelecem sonrasında pişman olmak istemiyorum bir kaç kurs ile görüştüm fakat eğitime başlamadan da kalitesi güvenemiyorum.Mutlaka benim gibi düşünen arkadaşlar vardır bu yollardan geçen arkadaşların yorumları benim için çok önemli.

 
Gönderildi : 18/09/2010 13:01

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Eğitimi mutlaka işini bilen, saha tecrübesi olan bir hocadan alın. Gideceğiniz kursun size sağlayacağı donanımlarada bakın. Sadece yazılım olarak uygulama yapan ve slaytlardan kursu bitiren yerlerden uzak durun. Kurs bittiğindede gerçekten network işi yapan, başka şirketlere network hizmeti veren, ISP gibi firmalarda iş bulmaya çalışın. Bilgi işleme girip mevcut network cihazlarını arıza çıkardığında bakarak uzmanlaşamazsınız. En önemliside tabi üniversite diploması.

 
Gönderildi : 18/09/2010 13:31

(@miracatmis)
Gönderiler: 317
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Uğur hocam mutlaka  işini bilen konusunda size katılıyorum ama o işini bilenler kim ve nerde çalışıyorlar ? ben BT eğitime ve academytech firmalarını inceliyorum cisco  yetkili eğitim merkezleri gördüğüm kadarı ile trabzonda yaşadığım için araştırma imkanım sadece telefon ve netten oluyor gidip görmek  eğitimlere katılma imkanım yok .Birde bu kurumlarda çalışan hocalardan hangisini dersine girmeliyim varsa şayet tanıdığınız bilgisine güvendiğniz hocalar önermenizi  ricaedecektim.


Not :Siteden eğitimler hakkında buna benzer  konularıda okudum fakat yeterli bir sonuç alamadım kursta eğitimlerin yapılış şekli dökümanlar sınavlardaki başarı oranı  hadi sertifikayı aldık iş imkanı nasıl nekadar maaşlarla çalışıyorlar piyasada bu kadar yükün altına girmeye değecekmi?

 
Gönderildi : 21/09/2010 01:33

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Eğitmen hocalarımız size daha iyi tavsiye verebilir. Uzun zamandır kurslardan uzağım çünkü. CCNA eğitimi ile network cihazlarını kurup ayarlayacak seviyeye gelebilirsiniz. CCNP ise daha büyük ISP tarzı firmalar için faydalı. CCNP olmak için bayağı çalışmanız lazım. Büyük firmaların ilk şartıda üniversite diploması. Sınavlar içinde ingilizce gerekiyor. Kurslarda sunumlar üzerinden anlatılıp daha sonra ellerinde cihazlar varsa bunların üzerinde, yoksa yazılım üzerinden pratikler yapılıyor. Uzun süreli gelmeden önce araştırıp bir haftasonu kurslara bakabilirsiniz.


http://www.cozumpark.com/forums/thread/43820.aspx


http://www.cozumpark.com/forums/thread/123197.aspx


http://www.cozumpark.com/forums/thread/154948.aspx


Forumda aratarak daha fazla konuşulan konularıda bulabilirsiniz.


http://www.btegitimleri.itu.edu.tr/cisco/

 
Gönderildi : 21/09/2010 01:51

(@envervolkan)
Gönderiler: 14
Active Member
 

merhaba bu eğitimlere sonradan başlamış birisi olarak arakdaşların dediklerine harfiyen katılıyorum.bu eğitimleri saha bilgisi olan arızaların ne demek istediğini anlatan yeri geldiğinde stajını veren kişilerden öğrenmeniz sizin için çok faydalı olacak ben ilk olarak üniversitede eğitim aldım slaytan ve hiç tecrübesiz olarak sahaya çıktım ve ilk golümü şirketten atılarak yaşamıştım. network hayatınızda başarılar dilerim

 
Gönderildi : 28/09/2010 04:34

(@onrturan)
Gönderiler: 415
Honorable Member
 

Günaydın Arkadaşım ;

Bende şu sıralar Cisco CCNP eğitimi alıyorum, yapılan tavsiyelerin hepsine katılıyorum. Network biraz saha tecrübesi gerektiren bir iş, bundan dolayı saha tecrübesi olan bir eğitmenden almanda fayda var. 

İlk kursa başlarken ve araştırırken benim yaptığımı söyliyim ;

1. İyi bir fiyat araştırması

2. Eğitimin verileceği yerdeki sağlanan imkanlar (Cisco cihazlar, eğitim dökümanları, kullanılacak bilgisayar, vs.)

3. Eğitimi verecek kişinin saha vs. tecrübeleri, cv'sini inceleme imkanın olursa daha iyi olur. (Önerim kursa başlamadan önce eğitimi verecek eğitmenin dersine katılman, böylece ne kadar anlatabildiğini ve senin onu ne kadar anladığını ölçebilrsin.

 

Eğitim yerindeki kursiyerler ne kadar az olursa, eğitimci ile bire bir örnek lab. yapman daha kolay olur. 

 
Gönderildi : 28/09/2010 11:52

(@envervolkan)
Gönderiler: 14
Active Member
 

mersin adana bölgesinin böyle insanlara ihtiyacı var ben işten vakit bulup çalışamıyorum. ama ccna ccnp yi görsel yaşayarak öğrenip almıştım daha üst seviye sertifikaları almak istiyorum

 
Gönderildi : 28/09/2010 12:10

Paylaş: