Forum

Ntfs Tabanlı diski ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ntfs Tabanlı diski boot etme hk.

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
714 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


elimde 400 gb lık bir disk var bu diski birinci bölümü fat32 ikinci bölümü ntfs olarak şekillendirip birincil bölümden boot edebiliyorum fakat belki gereksiz ama bu diskin tek partition olarak kalmasını ve boot etmesini istiyorum bu diski kullanım amacım ise diski boot ederek ms-dos ortamına erişmek ve ghost programını kullarak yedek almak. Çözüm önerisi olan varmıdır acaba ? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 05/05/2009 20:19

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


400 GB diskinizi tek partition olarak hem NTFS hemde FAT olarak yapılandırma işlemi olmaz herhalde bundan bahsetmiyorsunuz. 1 partition üzerine birden fazla OS kurmaktan bahsediyorsanız eğer bunu da tavsiye etmiyoruz. Bu şekilde hem sorunlar çıkar hemde mevcut OS birini yeniden kurmak istediğinizde başınız çok ağrıyacaktır.


Ghost programını kullanarak partitionlardan hangisini isterseniz onu yedekleme yapabilirsiniz.


Sorunuzu biraz daha açık bil dille ifade ederseniz yardımcı olmaya çalışalım. Eğer kullanma imkanınız varsa Acronis ile online image alarakta bu işlemi gerçekleştirme imkanına sahip olabilirsiniz.

 
Gönderildi : 05/05/2009 23:38

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

hocam öncelikle bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim evet doğru algıladınız elimdeki 400 Gb diski iki partition olarak şekillendirdim bu disk birinci bölümden yani FAT32 olan bölümden boot işlemini gerçekletirerek sistemi ms-dos ta başlatıyorum ve bu bölüme ghost.exe programınıda yerleştirdim ghost programına da erişimi buradan sağlıyorum  ikinci bölüm olan yani NTFS tabanlı bölümle ise şirket içerisinde bulunan farklı model cihazların imajlarını file olarak saklıyorum sorun değil aslında anlatmak istediğim konu isteklerimi bu şekille de yapabiliyorum ama merakımdan soruyorum bu diskin FAT32 olan bölümünü kaldırarak sadece tek Partition olarak configire etmem ve bu bölümün de bootable olarak açılmasını sağlamam mümkünmüdür  bu arada not olarak ekleyim Fat32 olan bölümde NTFSDOS kullanıyorum.

Tekrardan teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 06/05/2009 01:17

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Çözümler sunacak arkadaşlar yokmu 🙂

 
Gönderildi : 08/05/2009 14:31

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam

Acronis yada Ghost'un bootable medyalarını kullanın.

 
Gönderildi : 08/05/2009 17:50

(@ismailAKBIYIK)
Gönderiler: 46
Trusted Member
 

merhaba bu durum için bilgisayarınıza grubtan boot eden programlar var. bunları kullanırsınız işini göreceğini düşünüyorum. cd ve benzeri medya kullanmadan ghost programını çalıştırabiliyorsun.

 
Gönderildi : 01/06/2009 12:59

Paylaş: