Forum

Bull Server SCSI Pr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Bull Server SCSI Problemi ..

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
421 Görüntüleme
(@IlkerCOBANOGLU)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba,


BULL marka bir server var. SR6850HW4 modeli. Müşterimde olan bu sistem için, reinstall talebi geldi. sistem aktif olarak bileşenleri çalışmadığından kabul ettim. Sistemin ön panelinde elektrik ile ilgili uyarı mesajları veriyordu. Power Supply lerden birisi yerine tam oturtulmamıştı.


Cihaz üzerinde;


2 X Maxtor 80GB Disk
LSI Logic / intel OnBoard SCSI kart + Adaptec
4 X 512MB Ram Kart
iKey 1000 Bulunmakta.
DVD Rom (Okumuyor)
Dat Drive (Benden önceki arkadaşlar kabloyu parçalamış Adeptec üzerine bağlı tek cihazdı. Şu an iptal durumda.)


Win 2003 R2 ile sistemin formatlanması ve tamamen yüklenmesi gerçekleşti. Ancak restart sonrası sistem açılmadı. Kurulumunda SCSI için herhangi bir driver istemedi. CD arızalı olabilir belki düşüncesi ile tekrar kurulum yaptım. Aynı durum tekrarlandı. Sistem daha sonraki denemelerde, kurulum için SCSI driverları istedi. Kurulumda F6 ile devam edip driver ı gösterdim. Format işlemine kadar gelip, oradan F3 ile birlikte install olayını zorunlu olarak bitirmemizi sağlıyor.


Üzerinde tek SATA port var. SATA bir disk e, USB CD-Rom ile R2 kurulumu yaptım. Diskleri oradan görebiliyorum. Ancak initialaze edemiyorum. RAID üzerinde problem olduğunu düşünerek, RAID i sildim. Tekrar oluşturdum. Ancak nafile, sonuç değişmedi. Nerede hata yapıyor olabilirim? Veya nerede atlamış olabilirim. Çalıştığım diğer sistemlerde böyle bir şeyle karşılaşmadım.


Sistemin her şeyini resetleyerek tekrar reinstall denemememin faydası olurmu?


Konu hakkındaki görüş ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ederim.


İyi çalışmalar,


İlker ÇOBANOĞLU

 
Gönderildi : 03/04/2009 17:33

(@berkantmutlu)
Gönderiler: 406
Reputable Member
 

Merhaba,

Öncelikle kullanmış olduğunuz ürün (serverlar için genelde) bir kurulum cd'si içermiyor mu? Üretici firmadan temin edilemiyor mu?

Eğer öyleyse normal win.kurulum adımlarını izlerken dediğiniz gibi scsi driverı yüklemeniz gerekecektir. Kontrol etmeniz gereken ilk şeylerden biri scsi kartının modeli ile yapmak istedikleriniz birbirini tutuyor mu?  Böyle ürünlerde kendi menüsü olmadığı için kartın menüleri kullanılır. kartın güncel driverı, firmware ile düzeltebilirsiniz. Scsi kartının değil diskin de arızalı olma ihtimali var.

3.party ürünlerden kurulu bir sistemde sorun yaşayabilirsiniz. Ekstra kabloları çıkartın, yeni raid oluşturun (kartın firmware durumuna göre raid oluşturma durumu farklılık gösterir), güncel driver ile win.kurun...

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 04/04/2009 01:52

Paylaş: