Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

HDD

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
424 Görüntüleme
(@ufuk_demir)
Gönderiler: 98
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

hdd ilgili iki sorum olacaktır;

 elimde 120 gb bi hdd var ve ben bunda filmleri bulunduruyodum bu hdd arızalandı ve içinden sesler gelmeye başladı, hdd dosyaları görüntelemek istediğimde okuiyma hatası vero ve dosyaları göremiyorum, 3 party data kurtarma programlarını denedim dosylara ulaşabildim ama büyük uzantılı dosyları geri getiremiyorum örneğin 300 mb lık  dosyayı çıkar dediğimde belli yüzdeye kadar geliyo ve hdd my computerda gözükmüyor kayboluyor ama ufak dosyaları çıkar dediğimde çıkarıyo

 
ben bu hdd içindeki yuvarlak plakayı çıkartım başka bi diskte takma gibi imkanım varmı yani çalışırmı

2. sorum ise hdd üstünde ki board diyelim bozuldu aynı marka model hdd'in boardu taksam olurmu (elimde bitanede board bozulmuş hdd var)
 

 

 
Gönderildi : 31/01/2009 18:22

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Data kurtarma merkezleri de belirttiğiniz işlemlerin aynısını yapıyorlar.

 
Gönderildi : 31/01/2009 18:45

(@doganbayraktar)
Gönderiler: 1392
Noble Member
 

Merhaba,

Bu şekilde veri kurtarmayı yapabilirsiniz başka bir pc'ye ikinci disk olarak tanıtıp recovery my files  isimli program ile kurtarmayı deneyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 31/01/2009 18:53

(@ufuk_demir)
Gönderiler: 98
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

doğan bey aynı dediğin gibi yapıyorum ama recovery  my files kasıyo hdd,  getback ulaştım dosyalara ondada 300 mb dosyaları çıkaramıyorum hdd kaybolu ama ufak dosyları çıkarıyo..

 peki  uyumsuzluk filan çıkarırm ben bu yuvarlak plakayı çıkarsam başka bi hdd taksam (farklı bi model sorun çıkarırmı)
 

 
Gönderildi : 31/01/2009 19:07

(@EnderAKAR)
Gönderiler: 115
Estimable Member
 

Disklerin sistemi kartlar gibi değildir içlerinde gaz bulunmaktatdır açmanızı tavsiye etmem tık tık seslerinin nedeni okuyucu kafanın bozulma ihtimalidir okuyucu kafa küçük dediğiniz dosyları az bir hareket yaptığı için çıkarabilmektedir Eğer lisanslı bir dosya kurtarma programı -Final Data gibi- kullansanız dahi donanımsal bir problem oluştuğu için elinize birşey geçmezs dediğiniz gibi kart problemi varsa eğer ben daha önce kart değiştirerek data kurtarma yaptım fakat serileri aynı olmak zorunda mesela samsung ise diskinin version A-B şeklinde farklılık olabilir buna dikkat et ben buna göre yapmıştım. farklı kartlar ile ne gibi bir sonuç alırsın ? üzgünüm o konuda deneme yapmadım

 
Gönderildi : 02/02/2009 19:58

Paylaş: