Forum

Voip adaptörle...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Voip adaptörle bilgisayar olmadan çok ucuza konuşmak.

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Reactions
609 Görüntüleme
(@ErtugrulOzal)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Forumda aramama rağmen hangi köşesine yazacağımı bilemediğim için buraya yazmayı uygun buldum.
Açmak istediğim konu Voip adaptörlerle ilgili.
2 yıldır Linksys Pap2T voip adaptör (www.smslisto.com'dan aldığım kredi ile) kullanıyorum. Bilmeyenler için:Bu adaptör, internet hattını kullanıyor, bilgisayara ihtiyaç olmadan, internetten enaz 10€ kredi satın alarak çok ucuza ve tabii net bir sesle telefon görüşmesi yapmamızı sağlıyor. Böylece 3 - 6 aylık sürelerle şehiriçi, şehirlerarası ve yurtdışındaki birçok ülkeyi (haftalık 300 dakikayla sınırlı) bedavaya arayabiliyorsunuz. Ayrıca mesaj gönderme ve cep görüşmeleri ise yarı yarıya ucuz. 
Benim gibi voip adaptörü ile telefon görüşmesi yapan diğer arkadaşlarla burada fikirlerimizi paylaşalım istiyorum.
Amaç internetin getirdiği kolaylıklardan yararlanarak telefon faturalarımızı çok ucuza getirmek, bilmeyen arkadaşları ise bilgilendirmektir.

 
Gönderildi : 23/12/2008 23:17

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Teşekkürler

 
Gönderildi : 24/12/2008 03:43

(@OrhanAslan)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

Bahsettiğini hizmetlere bakınca firmanın Betamax olduğu anlaşılıyor.

voipstunt.com, internetcalls.com,  poivy.com (Türkiye ücretsiz), lowratevoip.com, voipbuster.com, voipdiscount.com,..... liste uzunca gidiyor.

Betamax arka planda olmak züere farklı web adresleri ile tek bir sistem üzerinden VOIP hizmeti veriyor. Öyleki voipstunt'tan aldığınız benzersiz kullanıcı adı diğerlerinde zaten alıdnı diye uyarı verecektir.

Sistemin avantajları: Ucuz ve bazı ülkeler bedava, 300 dakikalık son 7 güne belirlenen bir limit** 90 gün ila 120 gün arası ücretsiz gün sayısı

 

 

** Önemli açıklama: Betamax ücretsiz olan ülkeleri sormaksızın sıkça değiştiriyor. Ve ayrıca policylerinde çok fazla açık var ve mağdur duruma düşeceğiniz dfurumlar hiçte az değil. Örnek; Haftalık 300 dakika konuşma süresinin yarısında dahi gelmemiş oıslanız bile sadece çeviridğiniz numara sayısına göre limiti aştığınıza kanaat getirip FUP (Fair Usage Policy) başlığı altında keyfince ücretlendirme yapıyor.

Müşteri servisi yok gibi bir şey. Hemen hemen yapacağınız hiç bir başvuru dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır (Mesajınızın alındığına dair otomatik bir email hariç).

Herşeye rağmen servis tatmin edici ve ucuz. SIP uyumlu tüm cihazları kullanabilirsiniz. En güzel ses kalitesini bugüne kadar Speedtouch ve Draytek ürünleri ile tecrübe ettim. Tecrübe ettiğim cihaz çeşitliliği 50nin üzerindedir. Eğer kalite ve problemsizliğe göre kişisel ürün bazında sıralama yapacaksak iyiden kötüye sıralamam şu şekilde olurdu.  Draytek-Speedtouch-Belkin-Linksys-Netcomm-Netgear...

Kesinlikle yaklaşmamam gerektiğini defalarca tecrübe ettiğim markalar ise; D-Link- Asus

 
Gönderildi : 27/12/2008 14:46

(@ErtugrulOzal)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim.
4 yıl önce çalıştığım yabancı şirkette Voip ile konuşmak için kuruluma gelen firma sistemi kurup gittiğinde telefon faturamızın düşeceğini ve yeni bir teknoloji kullanacağımız için sevinçliydik. Ama ne yazık ki o zamanlar 2 mbit'lik ISDN hattımız olmasına rağmen Voip'den istediğimiz verimi birtürlü alamamıştık.
Aradan çok sular aktı. Bu arada Türkiye'de Voip teknolojisine yatırım yapan şirketlerin çoğalması biz teknoloji severleri tabii ki çok sevindirdi.
Lafın kısası bana göre Voip geleceğin teknolojilerinden biri.
Nihayet Türk Telekom da geçenlerde Viro Mobil ve Viro Laptop ile Voip dünyasına adım attı. Gerçi ben bu teknolojiyi HP iPAQ 514 cep bilgisayarımla bir yıldır kullanıyorum.
Hollandalı Betamax firmasının sunduğu birçok hizmetinden, önce lowratevoip.com sonra da smslisto.com kullanmaya başladım.
İlk zamanlar bilgisayardan mikrofonlu kulaklık ile konuşurken epey heyecanlı oluyordu. Daha sonra sip adaptörler çıkınca bilgisayara gerek kalmadan konuşmak daha rahat ve eğlenceli olmaya başladı.
Newyorkdaki yeğenimle geçenlerde önce 27 dakika ardından tekrar 20 dakika konuştuktan sonra ayrıntılı görüşmeye baktığımda Free yazısını görünce çok hoşuma gitmişti. 2 gün sonra 300 dakikalık son 7 güne belirlenen limiti aştığım için FUP'a girdim. Tekrar free görüşmeler 3 gün sonra
yeniden başlamıştı.
FUP'a düşmemek için önemli olan yapacağınız görüşmeleri 20 dakikayı geçmeden kesin, ondan sonra tekrar arayın. Tekrar bir 20 dakika konuşmaya devam edin.
Türkiye'de genelde Linksys ürünleri daha çok tanınıyor, satılıyor ve desteği veriliyor.   
Diğer ürünleri de Draytek-Speedtouch-Belkin-Netcomm-Netgear... gördüm ama kullanmadım. Tabii ki Linksys'den çok daha iyi ürünler vardır.
Ama halkımız bu tür ürünleri kullanmadan önce kafasındaki tek düşünce "böyle bir ürün alırsam verdiğim paraya değer mi? yarın bir problem çıkarsa kimden destek alabilirim? Türk telekom faturam çok gelir mi? Bu işler yasal mı?" gibi soruların cevapları netleşene kadar Voip teknolojisi biraz daha ağırdan kullanılacak.
Çevremdeki yüzlerce tanıdık, tanımadık onlarca insan sayemde Voip ile tanıştılar. Nasıl mı? Onları Voip'nin nimetlerini, kullanmanın getireceği kolaylıkları anlatıp ikna edene kadar. Şimdi ise hepsi memnunlar ve minnettarlar.  






 
Gönderildi : 27/12/2008 16:40

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Merhaba arkadaşlar voip işleminin daha net bir şekilde ücretsiz nasıl konuşulur veya  hangi süreçten sonra ücrete tabidir. Vs

Tablo veya biraz daha anlaşılır dizeler halinde sıralarsanız daha verim olacağına eminim ....Tabiiki voip şirketler için  kazanç getiriyor:)

 
Gönderildi : 29/12/2008 00:37

(@EyupHAMAMCI)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Linksys nin pap2t adaptorlerini eski calıştığım şirekette asteriskle beraber kullanıyorduk gayet de verimli calışıyor.Tamamen network hattını kullandığı için  dahili hatta sahip bir user yerini değiştirip başka bir yere tasındığında cok kolaylık sağlıyor.PAP2 yi bulunduğu ortama goturup networke bağlamanız yeterli oluyor.Asteriskle basit bir işlemle konfigure edilip kullanılabiliyor

 
Gönderildi : 29/12/2008 19:36

(@ErtugrulOzal)
Gönderiler: 36
Trusted Member
Konu başlatıcı
 


Betamax şirketinin sunduğu hizmetlerden bazıları
             
                  
Poivy    Webcall    Nonoh    Voipwise    SmsListo    Voipraider    İntervoip    Calleasy
Freedays       90          60         120            90             90                90              x               x
Sabit Hat       0             0            0             0                0                  0           0.015         0.005
Cep            0.07        0.050       0.08        0.15           0.07             0.13          0.055         0.10
* Tüm fiyatlar euro olarak verilmiştir.
* Calleasy Sadece bilgisayardan görüşmelerde bu fiyat geçerlidir. Sip'ten görüşmelerde 0.04 euro düşer.







Önce Voip kredisi almak için internetten kredi satan Betamax firmasının sayısız hizmetinden birine başvurup örneğin www.smslisto.com sitesinden programı bilgisayara indirdikten sonra, ücretsiz olarak kullanıcı adı ve şifre alınarak üye olunur. Sonra da bu üyelik hesabına en az 10€ olmak üzere kredi (Buy Credit) yüklenir.
Kredi yüklemek için paypal ya da moneybookers'e üye olunup sanal kredi kartı alınır. Kredi yüklemek için sitede kredi yükleyen (reseller) var. İsterseniz onlar da sizin hesabınıza kredi yükleyebilirler.

www.smslisto.com ile kredi alındığı andan itibaren 90 gün free days kazanırsınız. Yani şehiriçi, şehirlerarası, ve yurt dışındaki birçok ülkeyi 3 ay boyunca haftada 300 dakika olmak şartıyla bedava konuşabilirsiniz. Aldığınız kredi bitse dahi ücretsiz günler bitene kadar sabit hatları bedava aramaya devam edebilirsiniz.

Bu arada haftalık 300 dakika sınırını aşarsanız ne olur? FUP yersiniz yani geçici olarak cezalandırılırsınız. Bu sürede tahminen 3-6 gün sürebilir.
FUP bitene kadar sabit hatları dakikası 0.025 cent, cepleri ise 0.070 centten ararsınız.

"FUP exceeded nedir?
FUP kelimesinin açılımı Fair Use and Restrictions/ Adil kullanım ve kısıtlamalar. exceeded ise aşıl anlammında kullanılmaktadır.
Registered users get max 300 minutes/200minutes per week of free calls, measured over the last 7 days and per unique IP address. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded the normal rates apply. During your Freedays you can call all destinations listed as "Free" for free. When you have run out of Freedays, the normal rates apply. You can get new Freedays by buying credit.

Kayıt olmuş üyeler son 7 gün üzerinden hesaplanarak aynı IP üzerinden haftalık en fazla 300 (bazı programlarda 200) dakika bedava telefon ederler. Kullanılmayan bedava dakikalar müteakip haftaya (lara) devredilip biriktirilemez. Eğer limit aşıldiysa normal tarifeler uygulanir. BEDAVA GÜNLERinizde bedava olarak listelenmiş bütün varış noktalarına bedavaya telefon edebilirsiniz! BEDAVA GÜNLERiniz kalmadığında normal tarifeler uygulanır. Kredi satın almak yoluyla fazladan Bedava Gün edinebilirsiniz.
Okul veya şirketlerde eğer aynı IP adresini kullanan farklı kullanıcılar varsa bunların hepsi tek kullanıcı gibi değerlendirlir. Kullanıcıların yapmış olduğu görüşme toplamı 300dk/200dk geçerse FUP excceeded uyarısı gelerek ücretli arama başlar."
Alıntıdır

Türk telekoma nazaran sabit hatları tahminen 4 misli, cepleri ise (mesaj gönderme dahil) yarı yarıya ucuza konuşabileceksiniz.
Voip ile konuşmayı bilgisayardan yapacaksanız iyi bir mikrofonlu kulaklık almanız gerekir. (Webcam'ın mikrofonu yetersiz kalır) Tabii ki bu arada Adsl hattınız da açık olmalıdır.
Hayır ben bilgisayarı aç, programı çalıştır, mikrofonlu kulaklığı tak gibi işlerle uğraşmam derseniz buna da bir çözüm var.
Bir tane Voip adaptör satın alırsınız. Bildiğimiz normal bir telefon cihazını Voip adaptörüne bağladıktan sonra Voip adaptörünü de adsl modeme bağlayıp ayarlarını yaptığınız an konuşmaya başlarsınız. Artık bilgisayarınıza gerek kalmadan rahat rahat konuşabilirsiniz..
Birçok yakınımın hem evlerine hem de işyerlerine bu Voip adaptörden kurdum. Hepsi Telekoma yüksek telefon faturaları ödemekten kurtuldular ve hallerinden son derece memnunlar.
Örneğin bana önceleri Telekomdan ayda 50-60 ytl, GSM şirketinden ise 40-50 ytl fatura geliyordu.
Şimdi Telekomdan gelen fatura sadece sabit hat bedeli 9 ytl, cep ise iki ayda bir 20 ytl civarında geliyor.
Smslistoda ayrıca tek tek ya da toplu sms göndermek mümkün. Yapılan görüşmelerin ayrıntısını görebiliyor, adres defteri oluşturabiliyorsunuz. Programın daha bir çok farklı özelliği var.
Sonuçta Voip şirketleri de kazanıyor biz kullanıcılar da kazanıyoruz.
Kafasında soru işareti olanlar aşağıdaki soru-cevap bölümünü okuduklarında konuya daha çabuk hakim olabilirler.

"Sıkça Sorulan Sorular

Türk Telekom’dan “0” lı görüşmeye kapalı olan bir telefonla VOIP üzerinden
Uzak mesafe görüşmelerimi gerçekleştirebilir miyim?

Türk Telekom Hattı “0” ile başlayan görüşmelere kapalı dahi olsa VOIP, üzerinden görüşme yapılabilmektedir.

ADSL bağlantımın hızı en az kaç Mbps olmalı?

256 Kbps ve üzeri bağlantılarda VOIP Adaptörü kullanabilirsiniz. İyi ses kalitesi için tavsiye edilen en düşük bağlantı hızı 512 Kbps’dır.

Paralel telefon hattım varsa kullanabilir miyim?

Evet, paralel telefonunuzu kullanabilirsiniz. Ancak paralelden de VOIP görüşmeleri yapmak için paralel telefonların hepsi VOIP Adaptörün Phone çıkışlarından dağıtılmalıdır.

Eğer ADSL kesilirse Voip Adaptörü yine kullanabilecek miyim?

ADSL bağlantınız ya da elektrik kesildiğinde VOIP üzerinden arama yapılamamaktadır.

Ses kalitesi normal telefondaki kadar iyi mi?

Evet, VOIP Adaptör üzerindeki QOS özelliği ile ses kalitesi geleneksel telefonlardaki kadar iyi ve kesintisizdir.

Internet üzerinden telefon görüşmesi yapmak güvenli midir? Sesim Internet üzerinden taşınırken ne gibi güvenlik önlemleri alınıyor?

ADSL hattı üzerinden VOIP Adaptör ile ses görüşmesi yapmak güvenlidir. Telefon görüşmesi doğrudan Türk Telekom ATM omurgası üzerinden yapılmakta olup, yüksek güvenlikle taşınmaktadır.

Her görüşme için gereken ve kullanılan bant genişliği nedir?

VOIP Adaptör ses görüşmeleri için G729 codec’ini destekler ve 24 kbps bant genişliği kullanır.

Aynı anda kaç görüşme yapılabiliyor?

Aynı anda 2 telefon görüşmesi yapılabilmektedir.

Santrallerle kullanılabilir mi?

Evet, VOIP Adaptörün PHONE girişleri ile santralın 2 dış hat portuna bağlanabilmektedir Santral ayarlarında şehirlerarası, milletlerarası ve GSM görüşmelerinin, bağlantı yapılan dış portlarından çıkması için ayarlamaların yapılması gerekmektedir.

Limitli ADSL kullanıyorum. Ses görüşmeleri kotamı aşmama neden olmaz mı?

ADSL üzerinden telefon görüşmesi yaparken yaklaşık 24 Kbps download yapmış olursunuz, bu miktar kotanızı doldurmayacak çok küçük bir miktardır. 1 saat görüşme yaptığınızda 10 MB download yapmış olursunuz."
 Alıntıdır















 
Gönderildi : 29/12/2008 23:24

Paylaş: