Forum

Hardisk Güvenl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hardisk Güvenliği Hakkında

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
529 Görüntüleme
(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Soracağım soruyu it sektörüyle uğraşan kişilerin sıkça karşılaştığı ve belli çözümler uygulayarak çözdüğünü biliyorum. Soruma geçiyorum, sektördeki herkesten bilgisi dahilinde cevaplar bekliyorum. 

Windows Bilgisayarladaki hardisklerin veri güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz. Hardiskin çalınması durumunda verilerin 3.kişilerin eline geçmemesi için neler yapiyorsunuz. Son sorumda windows bilgisayalar üzerinde çalışan hardisklerin disk yöneticisinden silinmesi veya formatlanması gibi durumları önlemek için ne tür yöntemleri uygulamalıyız..

Bu sorduğum soru bir çok kişiye de bilgi olacaktır.

 
Gönderildi : 15/08/2018 02:01

(@erdemyaglikara)
Gönderiler: 1165
Noble Member
 

Merhaba,

Biz kendi firmamızda,

 

Harddiskin çalınması veya kaybolması durumuda içindeki bilgilerin güvenlliğini sağlamak için Windows Bitlocker özelliğini kullanıyoruz.

Harddiskin disk yöneticisinden herhangi bir işlem yapmaması için hiç bir kullanıcıyı admin yetkisi vermiyoruz ek olarak usb ve cdrom boot özelliğini kapatıp biosa şifre girerek bizim dışımızda herhangi bir mudahale olmasını kısıtlıyoruz.

 
Gönderildi : 15/08/2018 12:03

(@ozkanburgac)
Gönderiler: 204
Estimable Member
 

Selam Nacizane tavsiyem harici depolama birimi kullanmayın , kullandırmayım özellikle kişisel veya iş verileri için hiç tavsiye etmem 

iso , Program , Toold e-book gbi önemli olmayan verilerde kullanım belki ama gerisi için sakıncalı

 

ilk başta zor oluyor ama zamanla bırakılıyor 🙂  

 
Gönderildi : 15/08/2018 14:31

Paylaş: