Forum

Mac'de açılan ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mac'de açılan fakat windows'ta açılmayan HFS+ disk sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
698 Görüntüleme
(@VedatKaplan)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba, iyi forumlar.

 

Benim şöyle bir sıkıntım var. Geçen gün backup tuttuğum 2 disk, usbye bağladığıdım bi kart okuyucudan sonra açılmamaya başladı. Bunlar mac'de biçimlendirilmiş hfs + diskler. Fakat ben bu diskleri windows 8 bi makine üzerinde kullanıyorum. Daha doğrusu kullanıyordum. Şimdi disklerden birini formatlayıp tekrar hfs ve günlüksüz olarak formatlamama rağmen ısrarla macde diski görüyor fakat windows üzerinde görmüyor. yani dosya sistemini , toplam tb. boyutunu herşeyini gösteriyor fakat sürücü harfi oluşturamıyor ve oluşturmak istediğim zamanda sistem belirtilen yolu bulamadı diye bir hata alıyorum. yani sabahleyin de kullandığım raid diskleri öğleden sonra kullanamaz hale geldim. mac'de görüyor ama windowsta görmemezlikten geliyor. yardımcı olursanız çok memnun olurum .

 
Gönderildi : 04/09/2015 06:14

(@ensarterzi)
Gönderiler: 8
Active Member
 

Açıkcası HFS dizinlerde dolaşmak için 3.parti yazılım olarak Transmac kullanıyorum. Sanırım daha önce çalışırken bir nevi Mbr yada GPT bölüm tablolarında ki kayıtlarınız silinmiş olabilir donanım tak çıkar esnalarında. Güvenli kaldır özelliğini birazda bu yüzden kullanmak gerekiyor aslında. Windowsun HFS desteği doğal olarak yok dsik yöneticisinde biçimsiz siyah olarak görür! oynarsanız tabloları bozabilirsiniz dikkat. Ayrıca bu tür bölüntüleme dönüştürme işleri için minitoolpatrisyon aracını önerebilirim.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 08/09/2015 00:28

(@VedatKaplan)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Açıkcası HFS dizinlerde dolaşmak için 3.parti yazılım olarak Transmac kullanıyorum. Sanırım daha önce çalışırken bir nevi Mbr yada GPT bölüm tablolarında ki kayıtlarınız silinmiş olabilir dhonanım tak çıkar esnalarında. Güvenli kaldır özelliğini birazda bu yüzden kullanmak gerekiyor aslında. Windowsun HFS desteği doğal olarak yok dsik yöneticisinde biçimsiz siyah olarak görür! oynarsanız tabloları bozabilirsiniz dikkat. Ayrıca bu tür bölüntüleme dönüştürme işleri için minitoolpatrisyon aracını önerebilirim.

İyi çalışmalar.

 

Teşekkür ederim ensar bey.

 
Gönderildi : 11/09/2015 16:10

Paylaş: