Forum

PSU'dan Gelen Ses R...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

PSU'dan Gelen Ses Rahatsız Edici..

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,040 Görüntüleme
(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar ;


2008 yılında almış olduğum Tagan 800W 2 FORCE II DUAL ENGINE 2 X 80 mm PSU'dan rahatsız edici bir ses gelmekte. Aşağıda resimde belirttiğim ön bölümdeki fandan gelen ses olduğuna inanıyorum, dinlediğim kadarıyla. Sesi tarif etmek biraz güç tabii, gelen ses ile ilgili aklıma gelen bir örnekle açıklayabilirim. Arabada gaz pedalına ara gazı verdiğinizi ve ayağınızı çekip tekrar gaza yüklendiğinizi düşünün. Buna benzer bir ses duyuyorum PSU'dan. Tagan PSU'yu Vatan Bilgisayar'dan almıştım 2008 yılında, haliyle garantisi sona erdi. PSU görevini başarıyla yapıyor, sadece ses ile ilgili bir sıkıntım olduğundan eğer bu sesi kesebilirsem yine bu PSU ile devam etmek istiyorum. Bu fan sesinden dolayı PSU çöpe atmak kesinlikle düşünmüyorum açıkçası. Gereksiz bir şey olur bence.


Bu PSU'nun Distribütör'ünü aradım karşıma Dijital Trend Bilgisayar diye bir firma çıktı. Orayı aradım 012 2668917, teknik destek firma personeli Tagan'ın Türkiye Distribütörlüğünü artık bakmadıklarını, bu markanın arkasında duracak bir firma artık Türkiye'de bulunmadığını söyledi. Telefondaki kişi bana PSU bir Televizyon tamircisine götürmemi, onların bakmalarının yeterli olacağını, ve sorunu çözeceğini söylediler. Savunduğu konu ise aynı mantıkla çalıştıkları oldu. TV ile PSU'in aynı mantıkla çalışmasına neden nedir onu çözümedim. Bir bilgisayar firması vb. gibi bir firma yada tamirci önermeyip TV tamircisine götürün o sorunu muhakkak çözer demesinide garipsedim. Benim PSU'in sadece fanı ile ilgili bir sorunum var, ben yapabilirmiyim içini açsam, yada TV tamircisine götürmem dahamı mantıklı...


Şunuda belirtmeliyim PSU'in dışardan görünümünde ( ızgaralardan görüldüğü kadarıyla ) herhangi bir toz vb. şey yok içinde. Hava tutarak içinide temizledim fakat sesi yokedemedim.


Saygılarımla.




 

 
Gönderildi : 18/12/2012 14:08

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Fanın ölçüsünü alın 8x8 veya 10x10cm gibi ve voltajınıda almayı unutmayın. Perpa dan veya Karaköy den bu ölçüde bir fan alın ve değiştirin. Sadece sökerken etiketin yönüne bakın, havayı içerimi dışarımı veriyor diye.

 
Gönderildi : 18/12/2012 14:35

(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim Uğur Bey.


Saygılarımla.


 

 
Gönderildi : 18/12/2012 16:09

Paylaş: