Forum

Yedekleme donanım t...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yedekleme donanım tercihi hk.

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
467 Görüntüleme
(@Mustafa.karaoglu)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Her türlü afet/felaket durumlarını göz önüne alarak, yedekleme donanımı tercihi konusunda sizce en doğrusu hangisi olur;

 Qnap benzeri Nas ünitelerine yedek almak mı yoksa Autoloader ünitesi alarak tape ortamına yedeklemek mi? 

 Teşekkürler, Kolaylıklar

  

 
Gönderildi : 03/08/2012 00:50

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

Burada önemli bazı kriterler var bunlardan en önemlisi yedeklerinizin aynı lokasyonda durması önemli midir ? Verilerin büyüklüğü nedir ?

NAS cihazlarda veri yazma hızı ve bandwith Network alt yapısına bağlı  ve cihaza bağlı değişmektedir. Oysa Autoloader da ise bu durum biraz daha farklıdır yüksek boyutlu verileri kasete hızlıca yedekleyebilirsiniz ve bu verileri mevcut biriminizden uzak noktaya taşıyarak felaket anında kullanabilirsiniz.

Tabi senorya da değişiklikler de yapılabilir örneğin NAS cihazı uzak lokasyona konumlandırıp backup işlemini bu noktaya yapabilirsiniz. Yeni teknolojilerle birlikte Bulut yedekleme yaparakta kullanabilirsiniz. NAS cihazlardan hem backup işlemini yapabileceğiniz gibi farklı işlevseller için kullanabilirsiniz. Oysa Autoloader da böyle bir durum söz konusu bile değildir.

NAS cihazlarında Synology incelemenizi öneririm.

 
Gönderildi : 03/08/2012 01:16

(@Mustafa.karaoglu)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Yedeklerin hem aynı hemde uzak lokasyonda durması önemli, 500GB kadar data mevcut (A ve B şehirlerinde ayrı ayrı),  şuanda robocopy ile (4TB lık diskler üzerine) incremental backup alımı sonrasında gece lokasyonlar arası backupların çapraz kopyalanlanması sağlanıyor(her hafta full alınmıyor, tek full backup üzerine incrementallar alınıyor). felakaket durumunda incrementalları birleştirmek çok zaman alacaktır, bu anlamda tape sisteminin daha iyi olacağını düşündüm, tercih konusunda sizlerinde farklı önerileri varsa onları da değerlendirmek istedim.

 Teşekkürler,

 
Gönderildi : 03/08/2012 16:17

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

 Cloud teknolojisi ile birleştirilebilen bir NAS cihaz ile yedeklerinizi ayrıca bir bulut üzerinde bir alana da yedekleyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 04/08/2012 03:31

(@Mustafa.karaoglu)
Gönderiler: 31
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

cevaplarınız için teşekkürler, kolaylıklar.

 

 
Gönderildi : 05/08/2012 22:32

Paylaş: