Forum

Sunucu içerisi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sunucu içerisinde hangi donanımlar yer alır ?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
1,278 Görüntüleme
(@DemirHakan)
Gönderiler: 219
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar.
Sunucu İçerisinde hangi donanım bilesenleri olabilir ? (Ram, Cpu, Fan, PowerSupley, 2 adet ethernet, hba cartları, vb. başka neler olabilir.)

Tabi bunlar genelde projeye göre dizayn ediliyor. Ben sunucu içerisine takılan donanım parçalarının ne işe yaradıklarını ögrenmeye calışıyorum. ama sunucu içerisinde benim bilgim dışında hangi parçalar var hemde yeni başlayanlar icin kaynak olsun manaısnda bilgi edineyim diyorum

 katı

Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 16/04/2012 20:05

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

bir sunucu için en önemli bileşenler 4 ana bileşendir;

RAM = bilgisayarın çalışma masası diyebiliriz. elektrik var olduğu sürece herşey burada tutulur. burada siz oynarsınız. Bir program açarsınız RAM işin içindedir. Kısacası ders çalışmak istiyorsunuz matematik kitabınızı çıkardınız masanızın üzerine koydunuz. Masanız RAM, kitabınız da çalıştıracağınız uygulamadır (word,excel,powerpoint,winamp vs vs)

CPU = bu arkadaş da kalp gibidir sürekli bilgi işlem. durursa olmaz. kalp nasıl kan pompalıyorsa bu arkadaş da sürekli gelen verileri işler. 1 ve 0 'dan başka birşey bilmez. ama o 1 ve 0'lar ile herşeyi yapar.

Harddisk = midemiz gibidir, depolar herşeyi. bütün verileri burada fiziksel olarak saklarız ve ihtiyaç duyduğumuzda açarız.

Network kartı = damarlarımız gibidir, bu kart üzerinden veri alış verişi yaparız. dış dünya ile iletişimi sağlar. iç dünya ile iletişimi sağlar. kart olmazsa tek başına bir bilgisayar ki çok fazla bir işe yaramaz günümüz dünyasında.

bunların dışında sunucular üzerinde;

anakart, ekran kartı, usb portlar, sunucu içinde fanlar, scsi, sas vs controller kartları vardır. ama en önemlileri yukarıda saymış olduğum 4 bileşendir. gerisi hikaye yani. 

 
Gönderildi : 16/04/2012 20:17

Paylaş: