Forum

Harici Diskim RAW o...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Harici Diskim RAW oldu (Linux'te görüyorum)

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
5,949 Görüntüleme
(@MehmetCicek)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba değerli arkadaşlar,(sonuna kadar okursanız minnettar kalırım)

 Aslında bu sorunum yeni değil. Harici 500 GB'lık diskim iki ay önce nedenini bilmediğim bir olay sonucunda RAW formatına dönüştü. İşlerimin yoğunluğunda diskimi onarabilmek adına çokta bir zaman ayıramadım. İki aydır bu sorunu nasıl giderebileceğim ile ilgili farklı forum sitelerinde araştırmalar yapmaktayım.

 Ortaya çıkan en net sonuç şudur ki RAW formatı linux işletim sistemlerinde açılabilen bir uzantı. Ubuntu.com'dan 10.04 stabil sürümü indirip CD'ye yaktım. Disk üzerinden çalıştırılabilir durumda ubuntuyu açtım. Hakikaten işlem başarı ile gerçekleşti. Tüm verilerim artık karşımdaydı. Hepsi yerli yerinde onları kurtarmamı bekliyor.

İşte siz değerli hocalarıma sormak istediğim ve bu konuda yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi umduğum sorunum. Elimde 2 TB'Lık harici bir başka disk var. Verileri buna kopyalamak istiyorum. Yaklaşık olarak 480 GB'lık bir veri söz konusu. Ubuntu bu işlemi tahmini olarak 40-50 saat arasında yapabileceğini söylüyor :S. 50 saatinde değilimde kopyalama işlemi çok yavaş ilerliyor(saniye maksumum 1,5 MB gördüm onun üstüne pekte çıkmıyor). Can sıkıcı olan diğer nokta ise diskin içinde kopyalarken bazılarında hata veriyor. Çokta fazla ingilizce yok ama anladığım kadarı ile dosya yolunun uzun olmasından dolayı kopyalamadığını söylüyor(böyle bir durumda da skip diyerek es geçmek zorunda kalıyorum) . Yani bu demek oluyrki ben makineyi gerekirse 1 hafta hep açık bırakayım bu hatalaları verdiğinde birisinin skip değip es geçmesi gerekecek(ki ben hepsini almak istiyorum es geçmeden). Çalıştığım için evdeki bilgisayarımın başında kimse bulunamayacak.

Bana bir yol gösterin ben tüm verilerimi hızlı ve güvenli bir şekilde(ES GEÇMEDEN) nasıl diğer harici diske alırım? RAW formatı NTFS'ye Linux içerisinde çevirmenin ve VERİLERİME zarar vermeden bunu yapmamın bir yolu var mı?

Lütfen bana Windows'ta şunu yap demeyin. Denemediğim şey kalmadı hariciyi görüyor fakat içine erişemiyorum. Disk yönetiminden de müdahale etmek istediğimde bilgisayarı sürekli kilitleyip kalıyor öyle. Ama gerçekten windows içerisinde bunu sorunsuz yapacak program/yöntem varsa seve seve denerim(VERİLERİMİ kaybetmemek kaydıyla).

Tabi kopyalama işlemi bittikten sonra şu RAW formatı olayıda kalıcı olarak çözülebilmeli 🙂

---------

NOT: Aklıma gelen çözüm yolu şöyle. Evdeki masaüstü bilgisayarıma Ubuntu 10.04 stabil sürümü kurayım. Uzak masaüstü bağlantısı yada TeamViewer tarzı programlar Ubuntu'da çalışıyorsa bunları kurayım. İş yerime gittiğimde evdeki bilgisayarıma bağlanayım ve istediğim gibi kontrol edebileyim.Artık 3 günde mi atar 1 haftada mı atar orası bilgisayarın bileceği bir durum. Fakat şu ES geçme olayına kalıcı bir çözüm bulmak istiyorum. Dosya atlamadan yok yolu uzundu yok bu biçimi tanımıyorum demeden tüm klasörleri/verileri kopyalamamın imkanı var mı?

 

 
Gönderildi : 11/03/2012 17:27

(@mustafakilic)
Gönderiler: 773
Prominent Member
 

Merhaba,

Daha önce bu konuyla alakalı postlar var. Aşağıda linklerini verdim. Ayrıca Partition Magic ile önce Fat32, sonrasında da NTFS yapabilirsin. Tabi bu işlemleri yaparken dikkatli davranmak gerekecektir. Ayrıca Kopyalama işlemi için TeraCopy veya FastCopy yazılımlarını da kullanabilirsin. Senin yerine Skip işlemini yaparak sonunda da hangi dosyaları atladığını gösterecektir. Özellikle FastCopy yavaş ama sağlıklı çalışır.

http://www.cozumpark.com/forums/thread/165424.aspx

http://www.cozumpark.com/forums/thread/49630.aspx

 
Gönderildi : 13/03/2012 13:02

(@BahaddinAKDAS)
Gönderiler: 157
Estimable Member
 

Total commander programı ile dosyaları rahtça kopyalaibilirsin yavaş ama büyük boyutlu dosyaları kopyalamada başarılı.

 
Gönderildi : 13/03/2012 21:03

Paylaş: