Forum

Notebook hdd data k...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Notebook hdd data kurtarma(donanımsal)

6 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
443 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Düşürülme sonrasında önümde acer laptop bulunmakta.(Patronun oğlunun 🙁 ) Laptop'u başlattığımızda hdd de sistemin var olmadığı görünmektedir. Bende hdd yi söküp sata bağlantı ile bağladım fakat pcyi açtıktan belirli bir süre sonra windows gezgini yanıt vermiyor durumuna düşmekte, çalışan makinayıda kullanılamaz hale getiriyor(İşletim sis. bakımından) Daha sonra USB den bağladım hdd deyi bu seferde aynı işlem fakat partionları görebiliyorum, aynı zamanda üzerindeki data büyüklüklerinide asıl sormak istediğim konu ise hdd nin içinden verileri nasıl alabilirim. 3. party programlar işimi görür mü?


Arıza donanımsal olduğu görünmekte en iyisi veri kurtarma merkezleri ama gelde anlat patrona. Konu hakkında ne yapabilirim.


İyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 24/09/2011 12:50

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Patrondan bu kadar korkmamalısın 😉

HDD fiziksel olarak zarar görmüş ve ondan senin data kurtarma ihtimalin oldukça düşük, bu işi iyi yapabilen veri kurtarma merkezleri var bunlardan biri senin işini görecektir.

 
Gönderildi : 24/09/2011 14:07

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Hüseyin bey,


 Patrondan korktuğumdan değil patronun eşinden asıl korkum 🙂


% 10 umut olsa bile denemekte fayda var. Birde olaya şu tarz bakıyorum üzerinde MBR ve partionlar var olarak görünmekteler. Fakat data alma işine gelince  Yanıt Vermiyor durumuna düşmekte pc.

 
Gönderildi : 24/09/2011 14:48

(@ErenSARISALTIK)
Gönderiler: 890
Noble Member
 

Merhaba,

Anlattığın durumda ise hdd yani MBR partitionlar görülebiliyorsa datalar alınabilir ama birçoğu bozuk olabilir.

 
Gönderildi : 24/09/2011 21:01

(@serkanates)
Gönderiler: 1282
Üye
 

Eğer Windows diski taktığınızda kararsız duruma düşüyorsa (kilitlenme vs.) kullanacağınız 3ncü parti programlarda da benzer durumlar oluşacaktır. Partitionları ayrı ayrı image almayı deneyebilirsiniz (acronis, ghost vs.) ancak Eren bey'in de dediği gibi işlem tamamlansa dahi neler kurtarılabilir kısmı biraz şansa kalmış. 

Not : Genelde disk arızalarında diskin kullanılmaya devam edilmemesi önerilir. Fiziksel bir darbeye maruz kaldığından kullandığınız süre zarfında ilgili arızanın ve data kaybının büyümesine yol açabilirsiniz. 

 
Gönderildi : 26/09/2011 02:22

(@yavuztasci)
Gönderiler: 108
Estimable Member
 

Merhaba. Notebook'unuz düşme esnasında harddisk zarar görmüş ise veri kurtarma yazılımları ile dosyalarını kurtarman biraz zor olabilir. Ama profesyonel olarak veri kurtama alanında hizmet veren kuruluşlar mevcut.

 
Gönderildi : 26/09/2011 03:12

Paylaş: