Forum

windows7 imaj almak...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

windows7 imaj almak..

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
390 Görüntüleme
(@EsatKocadayi)
Gönderiler: 77
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

Benim şöyle bir sorum olacaktı.Çalıştığım şirkette bir imaj server oluşturmak istiyorum.Şirketimizde kullanıcıların kullandığı bir markanın  toplam 9 modeli var,örneğin ben bu dokuz  modelin işletim sistemini yükleyip (win7) bütün gerekli programları kurup windows ve sytem update lerini yapıp domaine almadan önceki halinin, windows7 üzerinden hepsinin tek tek imajını bir harici hdd ye aldım.Dolayısıyla kullanıcıya notebook lazım olduğunda baştan hazırlamaya gerek kalmadan hangi model notebook veriyorsak 15 dakikada imaj çakıp domaine alıp kullanıcıya teslim ediyoruz.Şimdi ben hazırladığım imaj hdd sinin içinde bulunduğu bir sunucu oluştursam win7 başlangıç cd sini kullanarak farklı bir noktadan network üzerinden imaj çakabilirmiyim.win7 de böyle bir özellik olduğunu duydum.Yardımcı olursanız sevinirim.Sağlıcakla..

 
Gönderildi : 14/05/2011 18:19

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member

(@EsatKocadayi)
Gönderiler: 77
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Bu güzel makale için çok teşekkür ederim hocam , makalenin tamamını okudum yalnız şurayı anlamadım client tarafına image aldıktan sonra driverların nasıl otomatik olarak yükleneceği anlatılmamış.Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

 
Gönderildi : 15/05/2011 00:43

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Rica ederim. Esasında bir makineyi sürücüleri ve uygulamaları ile birlikte hazırlayıp imajını alarak diğer makinelere (aynı donanım serisinden) bu imaj üzerinden kurulum yapmayı daha hızlı buluyorum. Ancak Out-of-Box Drivers bölümünden yapılabilir sanırım ancak bu her makine için farklı donanım sürücüleri ile uğraşmayı gerektireceğinden ilk yöntem daha hızlı olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca Windows 7 kurulduğu sistemin üzerinde ki donanımların neredeyse tamamına yakınını bulabiliyor.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 16/05/2011 12:27

Paylaş: