Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Xerox 204n

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
427 Görüntüleme
(@Firtina)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhaba arkadaslar selamlar.Bir sorunum var yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum. Şimdi bende xerox 204n yazıcısı var. Yapıtaşı diye bir programdan yazı yazdırdıgım zaman  yamuk yumuk yazdırıyor.Yani misal veriyorumm   ortadan yazdırması gerekiyorken yazıyı  sol tarafa kayılı yazıyor. ben bunu Regeditten ayarladım sildim felan.2 gün yine düzgün devam etti sonra yine aynı sorunu yaptı.Yine Regedite girdim regeditteki kayıtlı adı sildim yine.Yazdırıyorum ama yine hatalı yazdırıyor. Ne yapalirim yardımcı olur musunuz ? Tesekkürler.

 
Gönderildi : 12/05/2010 00:03

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1631
Noble Member
 

Bu tarz network üzerinden çalışan yazıcılarda firmware bulunur. Resmi sitesinden firmware dosyasıni indirip güncellemenizde fayda var. Ayrıca yine sitesinden güncel sürücüleri indirip bilgisayarınıza bu güncel sürücüler ile kurmayı deneyin. Yazıcıyı kurmadan önce eski sürücü dosyalarını silmenizide öneririm. Bunun için yazıcılar klasöründen ilgili yazıcıyı silin. Ardından aynı pencerede boş bir alanda sağ click- sunucu özellikleri komutunu verin. Açılan pencerede sürücüler kısmına geçin ilgili sürücüyü seçip. Kaldırın. Sürücü kullanımda diye bir hata iletisi alırsanız; Bilgisayarınızı yada Spooler servisini restart edip ardından kaldırma işlemini tekrarlayın.

 
Gönderildi : 12/05/2010 20:10

(@Firtina)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

üstadım cevabınız icin tesekkür ederim.Yalnız bu yazıcı yeni kurulu oldugu bilgisayarın isletim sistemi  Win7 ise ne yapmak lazım? Ayrıca o dediklerinizi spooler felan nasıl yapmayalım.Bir de yazıcının eski sürümünü kaldırman lazım dediniz.Bunu regediteki Print klasöründe mi yoksa normal denetim masasındaki yazıcı ve aygıtlar kısmındamı yapmam gerek.Tesekkürler..

 
Gönderildi : 13/05/2010 00:05

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1631
Noble Member
 

Bu yazıcıyı bilgisayara nasıl bağlıyorsunuz? USB mi Ethernet mi? Windows 7 kullanıyorsanız kurulum yaparken 7 sürücülerini kullanmanız yeter. Spooler 'ı Hizmetler pencesinde bulabilirisiniz. Türkçesi Yazdırma Biriktiricisi. Win 7 de nasıl geçiyor bilmiyorum. Bakmak lazım. Yazıcı sürücülerini yazıcılar ve fakslar klasöründen sunucu özelliklerine girip kaldırabilirsiniz. Problemin çözümü adına yazıcıyı farklı bir porttan bağlayarak da deneyebilirsiniz.

 
Gönderildi : 13/05/2010 14:20

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,



  • Güncel driverı yükleyiniz.

  • Usb yada lpt kablosunu değişitirp deneyiniz.

  • Spooler servisi şişiyorsa virüs olama ihtimali var, güncel antivirüs ile tarama işlemi yapınız.

Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 19/05/2010 00:11

Paylaş: