Forum

5.1 Sistemde Ses So...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

5.1 Sistemde Ses Sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
613 Görüntüleme
(@MertSert)
Gönderiler: 474
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Herekese Merhaba ;


Creative 5.1 hem hoparlör hemde PCI ses kartını kullanıyorum. Fakat şöyle bir sorunum var. Tüm oyunlarda ve videolarda şöyle bir sorun yaşamaktayım....


Oyunlarda : Oyun başladığı zaman oyunun içinde kişi konuşmaları gelmiyor hoparlöre, arka planda araba egsozu, yada çıtırdı, rüzgar sesi yani arka plandaki efektler gayet başarılı ve kuvvetli geliyor. 5+1 sistemlerde biliniyorki ön hoparlörlerden insan sesleri arka haparlörlerdende çıtırdı tıkırdı gibi efektler gelir. Sesi dağıtıyor. Asus Mainboad'da onboard ses var SoundMax, kurulu. Creative ses kartı takılı ve yazılımı kurulu. Denetim Masası Ses + Ses + Varsayılan Aygıt ( SoundBlaster 5+1 ) İnsan Sesi + Varsayılan Aygıt ( SoundBlaster 5+1 ) Seçili....


Yalnız PC yükleme sırasında benden HD Audio...... aklıma getiremedim tam açılımını böyle bir şey istiyordu. Ben yüklemek istedim yükleyip yüklemediğini inanın hatırlamıyorum. Fakat Bilgisayarım Özellikler Donanım Aygıt Yöneticisinde Ses sorunu yada driver problemi gözükmüyor.


Videolarda : Aynı oyunlarda yaşadığım sorunu yaşıyorum. Filmde insanlar konuşuyor ses çıkmıyor, fakat o anki sahnede iki kişi masada yemek yiyorlar masadaki çatal bıcak bardak yada etraftan gelen diğer efektleri duyuyorum fakat insan seslerini duyamıyorum. Çok ilginç.


Ekran kartımla alakalı bir sorunum yok, bunuda söylemeden geçmiyeyim. Sapphire HD4870 son driver yüklü atinin sitesinden.


Format atıp yine aynı driverları yüklediim zaman düzeliyor, fakat bunu takip ettip 1-2-3 gün aralıklı olarak sorun yine ortaya çıkıyor.


Uzun yazdığım içinde kusura bakmayın, fakat aranızdan birileri sorunuma çare olacağına inanıyorum.


Saygılarımla.


 

 
Gönderildi : 23/04/2010 15:28

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, konuya çok hakim değilim fakat, ses sürücülerini genelde bir sırayla yüklemek gerekiyor, yani bazı sıraları var, mesela chipsetten sonra ekran kartı, arkasından ethernet ve arkasından sesi yüklerken önce ana ses sürücüsünü, arkasından HD Audio sürücüsün yükleyebilirsiniz yapmadıysanız, sırayla yaptıysanız fakat olmuyorsa, 5+1 ' deki ses programında belki ayarlar tarafında bir sıkıntı vardır.

 
Gönderildi : 23/04/2010 19:13

Paylaş: