Forum

server önerile...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

server önerileriniz

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
403 Görüntüleme
(@ErcumentOZKAN)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba;


Yeni bir oluşum içine giriyoruz şirket olarak. Donanım ve yazılım yatırımı yapacağız ama beni en çok düşündüren işin server kısmı. kısaca bahsedecek olursam 5 adet farklı illerde şubelerimiz var. ve bu şubelerden merkez ofisteki server üzerindeki program çalıştırılacak. ilk etapta minimum 10 kişi bağlanacak daha ilerki zamanlarda bu sayının artacağını düşünürsek benim işimi nasıl ve hangi özelliklerde bir server çözer. güçlü ama bir o kadar da maliyeti düşük olacak. fayda-maliyet bilirsiniz. Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. ama çok acil olursa sevinirim. istediğiniz bilgi olursa sorabilirsiniz gerekli bilgileri veririm. Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 13/10/2009 19:56

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


ilk zamanlarda az kişi bağlanacak diyorsunuz, peki sonraki zaman dediğiniz süreç ne kadar ileride? 3 yıl - 5 yıl - 3 ay sonra mı?


sanallaştırma teknolojisinden yararlanabilirsiniz. güçlü bir makina alırsınız ve üzerinde sanallaştırma yaparak değerlerle rahatlıkla oynayabilirsiniz.


30 GB ram - 10 tane disk - çift quad core cpu vs alınırsa 9000 dolar gibi bir değer çıkar ki bu makina üzerinde en az 7-8 makina barındırabilirsiniz.


hem ucuz hem iyi makina biraz zor malesef.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 13/10/2009 20:48

(@system.gokan)
Gönderiler: 373
Honorable Member
 

Merhaba 

 

Mümin hocam tabiki en güzelini zaten söylemiş ama anladğımı kadarı ile bir muhasebe programı gibi bir yazılım çalıştıcaksınız. Bunun için muhtemelen Windows bir server üzrinde terminal server kullanıcaksınız öyle ise size önerebilceğim HP DL 380 G5 veya G6 dır. Ama pahalı gelir diyorsanız o zaman HP ML 350 G5 - G6 veya HP ML 110 G5 - G6 hep HP gittik ama hakikaten çok iyiler. Ancak IBM sersini de düşünmenizi tavsiye edebilirim. IBM X3400 veya IBM X226 , isterseniz Rack olarak IBM X335. Tabiki forumdaki saygıdeğer hocalarımında fikirlerini almak iyi olucaktır. Tam olarak nasıl bir uygulama çalşıcak server neye hizmet edicek sanırım daha iyi olucaktır. Tabiki firmanın büyüme potansiyelini de göz önünde buludurmakda gerekebilir iyi bir analiz sonunda güzel bir sonuca gidebilirsiniz bu konu tamamıylan server hizmet ediceiği uygulama ve şirket ile alakalıdır.

 

 

 

 

 

 

 

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 13/10/2009 21:07

Paylaş: