Forum

Cisco aironet 1260 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cisco aironet 1260 radius ayarları

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
449 Görüntüleme
(@OnurTanriverdi)
Gönderiler: 21
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Şirketimizde 802.1x kurulumu yapmak istiyoruz. Bunun için sitede makalelerden faydalanarak, NPS ve CA kurulumlarını yaptım. AD üzerinde gruplar, clientlara sertifikanın dağıtılması konusunda sıkıntı yok. Fakat ne yaptıysam, EAP ile ssid'ye bağlanamıyorum.

 

1260'ın arayüzünde, security->ssid managerdan ilgili ssidnin ayarları , Open Authentication with EAP yapıyorum.EAP authentication server altında, RADIUS sunusunun Ip'si girili.

 

Client tarafında da ssidyi tanımlayıp, security tipini 802.1x seçiyorum, bağlantıyı yapamadım.

 Konu hakkında yardımcı olabilecek olursa çok memnun olurum.

 

Teşekkürler 

 
Gönderildi : 30/07/2013 15:57

(@gokhantatar)
Gönderiler: 193
Estimable Member
 

Selamlar,

 

Sertifika Authortiy'de sinden export ettiğiniz sertifikaları kullanıcılara doğru şekilde import ettiğinizden emin olunuz. Oluşturduğunuz sertifikanın amaç kısmında yazılan bilgilerden computer ve user ile alakalı genel kapsamlı bir sertifika oluşturursanız işinize yarayacaktır.

Ek olarak Radius Server olan makinede Access Point'leri de Radius Client olarak eklediğinizi yazmamışsınız?  Radius Client başlığı altına AP'leri eklemeyi unutmayınız. Access Point profili içerisinde de Radius server'ın kim olduğunun tarifini doğru yaptığınızdan emin olunuz.

 En önemlisi, NPS üzerinde yapılan ayarlar bunları daha evvel başka bir platformda uygulamadıysanız. Radius Server, Access Point, Kullanıcı üzerine import ettiğiniz sertifika, Sertifika sunucusu üzerindeki kullanmaya çalıştığınız sertifika bunların özetlerinin olduğunu Ekran görüntülerini paylaşırsanız sağlamasını yapabiliriz.

 

Saygılar...

 
Gönderildi : 22/08/2013 20:16

(@kemalkuzucu)
Gönderiler: 4
Active Member
 

Merhaba ,

 

Yukarıda açılan konu hakkında yardımcı olabilricek var mı ? bende aynı problemi yaşıyorm 

 
Gönderildi : 17/09/2013 13:40

Paylaş: