Forum

Cisco Loopback soru...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cisco Loopback sorunu

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
701 Görüntüleme
(@nazimhatipoglu)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Cisco 887 routerım var. Dış statik bir ip tanımlı. Dışardan bu ip üzerinden nat ile sqle bağlanıyorum. Ben istiyorum ki localdeyken de bu dış ip üzerinden sqle bağlanabileyim. Yani içerdeyken dış ip ile işlem yapmak istiyorum. Loopback ile ilgili kanımca ama bir bilgim yok. nasıl yaparız fikri olan var mı?

 
Gönderildi : 24/09/2012 20:57

(@nazimhatipoglu)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hiç fikri olan yok mu?

 
Gönderildi : 27/09/2012 12:11

(@ilyasYILDIZ)
Gönderiler: 441
Honorable Member
 

Merhaba,

Öncelikle konunu loopback ile bir ilgisi bulunmamakatdır. Loopback router üzerinde belirleyebileceğiniz sanal bir interfacedir. Bu interface altında ip tanımı nat, vb işlemleri yapabilirsiniz.

Sizin belirttiğiniz  port yönlendirmesi yaptığınız statik adresine lokalden erişip real ip adresi üzerinden port yönlendirmesi ile tekrar locale erişmeye çalışıyorsunuz. Böyle bir şeyi daha önce hiç denemedim ama muhtemelen çalışmayacaktır source ve destination aynı interface üzerinden geçtiğinden erişim olmayacaktır. Zaten port yönlendirmesi yapmışsınız, denemesi size kalmış. 

Yukarıda da belirttiğim gibi bunun loopback ile bir alakası bulunmamaktadır.

 
Gönderildi : 27/09/2012 14:34

(@nazimhatipoglu)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bahsettiğim şeyi diğer modemlerde ip nat loopback komutuyla gerçekleştirebiliyorum.

http://www.zyxel.com.tr/web/support.shtml?ProgramNo=PRG2008018  linkinde şu şekilde konuyu açıklamışlar

ZyXEL router’da port yönlendirmesi yaptım. LAN networkümde web server’im var. www.abc.com isimli web sayfama dışarıdan ulaşılabiliyor ama lokaldeki kullanıcılar ulaşamıyor. Sebebi nedir?

ZyXEL ADSL routerlarda port yönlendirmesi yaptıktan sonra lokaldaki PC’ye (port yönlendirmesi yapılmış PC’ye) dış ip adresini  veya domain adını yazarak erişmek istiyorsanız; Menu 24.8’e gidin. “sys edit autoexec.net” yazın.Seçenekler çıkacaktır “i” harfine basın. Daha sonra “ip nat loopback on” yazın. “x” tuşuna basıp kayıt (save) edin. “sys view autoexec.net” yazıp yazdığımız komutun eklendiğini görürsünüz. Değişikliklerin aktif olması için cihazı kapatıp açınız.

 

 

 

 
Gönderildi : 27/09/2012 16:13

(@nazimhatipoglu)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hiç bu tarz birşeyle uğraşan olmadı mı acaba?

 
Gönderildi : 29/09/2012 12:01

(@VOLKANSARI)
Gönderiler: 18
Eminent Member
 

Hocam Selamlar,

İçerideki sistemleriniz olan LOCAL'de DNS Server var ,ağ adreslerini kontrol ettiniz mi , dns cözümlemesi yapılıyor mu ?

 

Problemi anlladıgım kadarıyla içerideki bilgisayarlardan dıs networke cıkıp yani internete cıkıp ve oradan tekrar içeride bulunan sunucudaki web sitesini görüntülemesini istemektesiniz sanırım....

 

İyi Çalışmalar 

 
Gönderildi : 29/11/2012 02:43

(@nazimhatipoglu)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

hayır bir dns yapılandırması yok içeride. anladığınız şekilde sorunum. aslında dışarı çıkıp tekrar girmesine gerek yok. modem bunu anlaması lazım. normal standart modemlerde bu sorun teşkil etmiyor. normal modemlerde iç ağda iken de yine iç ağda bulunan ve dışarıya da açık olan bir server a dışardaymışım gibi dış ıp üzerinden bağlanıyorum(içerdeyken) ama buna cisco izin vermiyor

 
Gönderildi : 21/12/2012 19:47

(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
 

Aynı sorun bende de mevcut gidere bildiniz mi? veya yardımcı olabilecek arkadaşlar yanıtlayabilir mi ? router cisco 1941...

 
Gönderildi : 27/08/2014 17:46

Paylaş: