Forum

Cisco Router Yapıla...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Cisco Router Yapılandırma

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
586 Görüntüleme
(@jrsync)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar

 

İlk öncelikle daha eski konulara bakamayıp yeni bir konu açtığım için özür diliyorum çünkü o kadar vaktim yoktu.

Ben Cisco 800 series router yapılandırmak istiyorum ama Windows7 de Hyperterminal özelliği olmadığını biliyoruz. Telefon ve Modem kısmı üzerinden yapmak istedim "yeni modem yükle de tanımıyor " bir türlü gösteremedim. 

 

Alternatif hangi seçeneklerden kullanabilirim. Hyperterminal  yükleme çalıştım olmadı ... Bana önerisi olan var mı ? yada telefon ve modem seçeneği hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ....

 
Gönderildi : 22/04/2011 21:08

(@jrsync)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Bu arada Gshdsl hattını takmadan konfigre edebilirim ?

 
Gönderildi : 22/04/2011 21:13

(@GurcanBoduroglu)
Gönderiler: 119
Estimable Member
 

Merhaba,

 Dediğiniz gibi Windows 7 lerde defaultda telnet yüklü olarak gelmemektedir. denetim masasında Program ve özellikler kısmından windows bileşenlerini seçin. Telnet istemcisi olarak bir seçenek göreceksiniz. Buradan telneti yükleyebilirsiniz. Eğer cihaza console portundan bağlanacaksanız, putty programını tercih edebilirsiniz.

 G.shdsl hat bağlı olmadan routeri konfigüre edebilirsiniz fakat hattın oturup oturmadığını hattı bağlamadan göremezsiniz.

 Küçük Notlar: CD ışığının yanması hattın oturduğunu gösterir fakat bazen CD ışığı yansada ip connectivity sağlanmaz ilgili interface altındaki tanımlara bakmak gerekebilir. Bu gibi durumlarda genelde TT dslam değişikliği yapıyor olabilir, eğer durum bu şekildeyse devrenin pvc ayarları gibi konulara bakmanız gerekecektir. Çözümlerden bir diğeri TT tarafında NMS ile konuşup devre tanımlarını yeni baştan yaptırmak (buna aynı zamanda devre profili dendiğinide duymuştum) kimi zaman çözüm oluyor.

 İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 25/04/2011 23:10

Paylaş: