Forum

raid 5 veri bü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

raid 5 veri bütünlüğü sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
459 Görüntüleme
(@ErenGursoy)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, 

Sorunumu çözebilmek için internette dolanırken bu sayfayı buldum ve açıkçası böyle güzel bir site ile karşılaştığım için çok memnun oldum, artık bende bundan sonra elimden geldğince katılmaya çalışacağım. Emeği geçen herkese teşekkürler. 

Mümkün olduğunca ayrıntılı yazdığımdan yazı biraz uzun oldu sanırım, kusura bakmayın.  

IBM X3560 M3 7945 serverım var.  Bu server da raid 5 ve buna bağlı 5 adet 300GB SAS diskim var. Windows server 2008 kurulu ve onun içinde de vmware workstation üzerinde çalışan 2 virtual makinam daha var. 

Geçen hafta çarşamba günü disklerden biri gitti, sonra yarım saat içerisinde ikinci disk gitti. Bu yüzden boot edemez konuma geldi. 

Raid console' a girip baktığımda 0 numaralı harddisk kırmızı yazı ile PD missing: Backplane,  1 numaralı harddisk ise offline görünüyordu. Sistemi açıp güncel yedek alabilmek için offline olan harddisk i online yaptım, diğer harddisk e müdahale edemiyorum. Windows server işletim sistemi  açılır gibi yaptı ama sistem açılmadı. 

Bende bir Linux Live CD ile serverı actım,bütün partitionları gördüm ve  bilgileri harici diske kopyaladım. Vmware üzerinde çalışan makinaları dışarı alıp onları açmaya çalıştım, fiziksel makina da olduğu gibi yine sistem açılmadı. Onlarıda harice diske alıp yine live cd ile açtım. İçindeki dosyaları almama rağmen eksiklikler ve bozukluklar olduğunu farkettim. Sonra arka arkaya giden disklerim yüzünden veri bütünlüğümün bozulduğunu anladım. 

Mesela kurtardığım bir program datasında  gecen yıla kadar veriler var güncel veriler yok veya index dosyaları birbirine girmiş. 

IBM ile görüştüm firmware update i yapmamı tavsiye etti. Ben her zaman korkmuşumdur bu tür firmware updatelerinden ki Çözümpark'ı incelediğimde bu sorunla karşılaşan diğer arkadaşları da gördüm. O yüzden şimdilik eledim. 

PD:Bad missing veren harddisk i söksem yerine Raide bir hdd daha eklesem,, zaten veri bütünlüğü olmadığı için sorun devam eder mi ve iyice yapıyı bozar mıyım diye daha da endişelendim. 

Güncel yedeklerim yok ve ne yapacağımı bilemiyorum, yardımcı olabilecek tavsiyelerde bulunabilecek arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.  

 

 
Gönderildi : 14/04/2014 19:29

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Verileriniz önemli ve bedeli ödeme konusunda bütçe çıkartabilecekseniz, bence en iyi yol bu dataları profesyonel bir firmaya vererek kurtarmalarını sağlamanızdır.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 14/04/2014 23:29

Paylaş: