Forum

Veeam Backup Yedekl...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Veeam Backup Yedekleme Hatasi

Hikmet SOYDAM
(@HikmetSOYDAM)
Üye

Merhabalar,

2 ay önce yeni bir sunucuya Vm.leri taşıdık.

Yeni sunucu HP marka. SSD diskli çift CPU.lu bir sunucu.

VM.ler gayet güzel çalışıyor. Ancak VM Backup bazen takılıp kalıyor.

Vmware 7.0.2 Custom ISO ile kuruldu.

Veeam 9.5 versiyon.

Sunucuya ILO ile bakıyoruz kritik bir sorun yok. AHS loglarından birşey çıkmıyor.

Yedeklemeyi durdurmak istiyoruz, ona yanıt alamıyoruz.

Desteğiniz olabilir mi, böyle bir sorunla karşılaşan var mı?

resim
Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 30/06/2021 21:12
Konu Etiketleri
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Tecrübeli Üye Forum Yöneticisi

Bu durumda uzaktan fikir verilebilir sadece.
Job success olmadığı için kaynak kullanım oranı bölümü görünmüyor oradan fikir edinilebilirdi. Tamamlanan job'lardan fikir alabilirsiniz % olarak görünür forumda benzer konular var.
Takıldığı anda permon yaparak hangi kaynakta yoğunluk oluştuğunu ve veeam log'larından durumu anlayabilirsiniz ancak.
Daha kısayolu ise log toplayıp veeam'e ticket açın sizi yönlendireceklerdir support'ları oldukça iyidir.
https://www.veeam.com/kb1832

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/07/2021 01:05
Hikmet SOYDAM beğendi
Fatih Şentürk
(@fatihsenturk-2)
Üye

Veeam 9.5 vmware 7.02 yi desteklemiyor.

https://helpcenter.veeam.com/archive/backup/95/vsphere/platform_support.html

Veeam'i 11 e yükseltirseniz sorun çözülecektir.

 

Veeam Teknik Destek

CevapAlıntı
Gönderildi : 01/07/2021 09:05
Hikmet SOYDAM
(@HikmetSOYDAM)
Üye

@fatihsenturk-2 Bey,

10 Saat bekleyen ve %0'da kalan yedekleme, sunucuyu kapatıp açtıktan sonra hiç birşey yokmuş gibi diğer yedeklerin başlaması ve ertesi günü hata veren aynı yedeğin sorunsuz alınması normal mi? Versiyon ile düzelir mi sizce? Teşekkürler.

resim
CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 06/07/2021 06:07
Fatih Şentürk
(@fatihsenturk-2)
Üye

@HikmetSOYDAM 

Herhangi antivirus var mı?

Logları görmeden birşey diyemem ama ekran görüntüsünden gözüken 443 portu üzerinden bağlantı sağlanamıyor.
hata aldığınız zaman powershell üzerinden test-netconnection 192.168.0.171 -port 443  komutunu çalıştırdığınızda bağlantı sağlanabiliyor mu?

 

Veeam Teknik Destek

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/07/2021 09:22
Hikmet SOYDAM
(@HikmetSOYDAM)
Üye

@fatihsenturk-2 Bey, evet, daha önce test etmiştim.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 06/07/2021 10:20
Fatih Şentürk
(@fatihsenturk-2)
Üye

@HikmetSOYDAM 

Detaylı loglar bakmadan birşey diyemem
Veeam'e case açın inceleyelim 🙂

Veeam Teknik Destek

CevapAlıntı
Gönderildi : 06/07/2021 10:24
Hikmet SOYDAM
(@HikmetSOYDAM)
Üye

Sorun 6.7.4 vmware downgrade edierek çözüldü, bilginize.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 28/08/2021 17:38
Hakan Uzuner beğendi
vedatkircicek
(@vedatkircicek)
Üye

Merhabalar,

Şirketimizde kullanmakta olduğumuz VeeamBackup yedeklemeyi başlatamıyor.

Resimde de göreceğiniz şekilde bir hata mesajı almaktayım acaba nasıl bir işlem ile sorunu çözebilirim. Bu hatayı yaşayıp çözen hocamlarımdan yardım beklemekteyim.

İyi çalışmalar.

veeamhata

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/11/2021 20:04
Fatih Şentürk
(@fatihsenturk-2)
Üye

@vedatkircicek 

Repository olarak belirdiğiniz yerde ilgili path e erişim var mı?

Eğer varsa   job isminde bir folder var mı?

Subfolder yok hatası veriyor ayrıca kullandığınız Veeam sanırım çok eski bu şekilde bir hata yeni versiyonlarda hic görmedim.

 

 

Veeam Teknik Destek

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/11/2021 20:53
vedatkircicek
(@vedatkircicek)
Üye

@fatihsenturk-2 Hocam merhabalar,

Evet eski bir ürün kullanıyoruz ama daha düne kadar çalışıyor idi.

Backup alınan yer ISCSI üzerinden Qnap da Backup klasöürünün içersine yedeklemeyi yapmaktadır. Aslın da manuel olarak yedeklemeyi başlattığımda hata verene kadar, Backup klasörünün içinde Backup2021-09-23T22035 adında bir data oluşturuyor. Fakat işlem kısa bir süre sonra daha önceki de paylatığım resimdeki hatayı verip yedeği başlatamıyor. Bir türlü de hatanın ne olduğunu bulamadım. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.

Teşekkürler.

Vedat.

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/11/2021 21:38
Hikmet SOYDAM
(@HikmetSOYDAM)
Üye

@vedatkircicek Bence yeni bir post oluşturmanız gerekirdi !...

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/11/2021 09:39
Paylaş: