ACL (Access Control List / Erişim Kontrol Listesi): Ağ cihazları veya sistemlerde, kullanıcıların, grupların veya cihazların hangi kaynaklara erişebileceğini belirleyen kurallar listesidir. Örneğin, bir router üzerinde ACL ile belirli IP’lerden gelen trafiğe izin verilip, diğerleri engellenebilir.
Forum
Bildirimler
Hepsini Temizle
3 Party
6
Yazılar
2
Üyeler
0
Reactions
1,448
Görüntüleme
Kullanıcınınz hangi gruplara üye? Üyeliği yeni eklediyseniz logoff olup tekrar logon olmayı denediniz mi?
Temelde Domain Admins grubu üyesi olması photo özniteliğini değiştirmek için yeterlidir.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Gönderildi : 10/07/2020 01:34
Konu başlatıcı
Hakan hocam merhaba,
Kullanıcılar yeni oluşturulan kullanıcılar değil. öncesinde oluşturulmuştu bu programla daha önce fotoğrafta attım fakat şuan domain admins olmasına rağmen yetki sıkıntısı yaşıyorum. Buna benzer bir program daha onunla da denedim o da yetki sorunu verdi. Yetkiyle alakalı bir sorunum var işin içinden çıkamadım.
Gönderildi : 10/07/2020 09:15
Bu durumda AD üzerinde ilgili öz nitelik için yetkinizin olup olmadığını ACL bölümünden kontrol edin.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Gönderildi : 10/07/2020 15:06
Konu başlatıcı
Hakan hocam kendi domain admins kullanıcımdan yapamadım. Serverın direk administrator'unda denedim oradan atıyoru. Kendimce öyle bi çözüm buldum. Cevap için teşekkürler.
Gönderildi : 16/07/2020 16:00
Server dediğiniz DC olabilir, DC de Administrator diye bir kullanıcı vardır bu sunucunun değil domain' in varsayılan yöneticisidir ve Domain Admins, Administrators gibi gruplara üyedir.
Sizin kullanıcınız ile bunu yapamıyorsanız muhtemel AD üzerinde ACL sorunları vardır, yani birileri ACL ile oynamış olabilir ya da sizin kullanıcınız yeterli yetkiye sahip değildir.
Gönderildi : 16/07/2020 18:12