Forum

kaspersky business ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

kaspersky business space hkk

11 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
417 Görüntüleme
(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar merhaba kurumsal için kaspersky business space versiyonunda acaba anti spam varmı clientlar için kendi sitesinde 21 şubatdan itibaren olacağı söylenmekte bilgilendirirseniz sevinirim...

 
Gönderildi : 28/02/2009 02:23

(@savasdemir)
Gönderiler: 1870
Illustrious Member
 

merhaba
aşağıdaki linktekine göre hayırspam koruması yok denilmekte
http://usa.kaspersky.com/products_services/business-space-security.php

ama Kaspersky Enterprise Space Security de antispam var görünüyor
http://usa.kaspersky.com/products_services/enterprise-space-security.php
en sağlıklı bilgiyi www.helyum.com.tr teknik departmanından alabilirsiniz
selamlar

 
Gönderildi : 28/02/2009 02:35

(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 








arkadaşlar merhaba kaspersky enterprise space security almayı düşünüyoruz firamamıza bundan önce bir kaç bilgi almak istiyorum bizim bir serverımız var 15 adetde clientımız var server üzerindeki roller dc+file server+exchange aynı server üzerinde bulunmakta enterprise workspace'de exchange korumada olduğunu gördüm sitesinden bunun nezdinde demosunu kurmayı düşünüyorum servara kasperi file server security olarakmı yoksa exchange security olarakmı kurmam gerekiyor birde enterprise space security'de 21 şubat tarihinden itibaren anti-spam korumasıda olacağını söylüyor client tarafı için şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 01/03/2009 04:00

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

kaspersky enterprise space security exchange server spam ve virüs korumasını içeriyor. kurulum için söylediğiniz gibi size clientlar, file server ve exchange için üç ayrı lisans geliyor. file server antivirüsü exchange mailboxlarının içine birebir etkin olmadığı için sunucu üzerinde file server ve exchange server ikisini de yüklüyorsunuz (en azından sizin senaryonuzda öyle). file server size sürekli etkin virüs koruması sağlıyor ve ayarlarına müdahale edebilyorsunuz. ama exchange server için yapabileceğiniz tek ayarlama spam iletileri ve virüs iletileriyle ilgili kurallar. update ve tüm taramalar otomatik olarak yapılıyor.


 demo için file server da sorun çekmezsiniz zaten yükleme yaptıktan sonra 30günlük deneme sürümünü aktive etme şansınız var (ve bunu herhangi bir yere kayıt olmadan yapabilirsiniz) ama exchange için kaspersky kayıt olmalı ve onlardan gelecek deneme lisansını beklemek zorundasınız.

 
Gönderildi : 02/03/2009 02:12

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Kasperksy Business Space içersindeki Exchange anti-spam koruması yok. Ancak bunu client baslı olarak sağlayabiliyor. Extra birde exchange üzerine yüklemeden kullanabiliyorsunuz. Burada sizin tercihiniz önemlidir.


1. Enterprise ürünü alırsanız. Aynı zamanda Exchange üzerinden hem spam hemde virüs korumasını baştan bloklamış olursunuz. Ayrıca Enterprise sürümleri bildiğim kadarıyla çok düşük kullanıcı sayısına verilmiyor ne yazik ki.


2. Business Space alarak sunucu üzerine File Server olan sürümü yükleyip file bazında koruma sağlayabilirsiniz ki sunucu rollerine sahip sistemler için bu önerilmektedir. Ancak tek dez avantajı anti-spam ve mail ile gelen virüsleri client bazlı yapmak zorunla olmanızdır.


3. Satınalma sürecine girmeden önce projenizi portalımızın sponsorlarından Pramit Bilgisayar ile görüşürseniz size bu konuda yardımcı olacaklardır.


4. Kaspersky Business Space ile ilgili portalımızda yer alan makaleleri inceleyerekte bilgi sahibi olabilirsiniz.


Not : Sn. Efe Sülükçü özelden daha detaylı yardım vermek yerine portalımız üzerinde yardım vermeniz daha sonra bu detayları isteyebilecek arkadaşlarımız içinde kaynak oluşturacağını düşünmenizi ve yardımlarınızı bu şekilde yapmanızı rica ediyoruz.

 
Gönderildi : 02/03/2009 02:29

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 


Not : Sn. Efe Sülükçü özelden daha detaylı yardım vermek yerine portalımız üzerinde yardım vermeniz daha sonra bu detayları isteyebilecek arkadaşlarımız içinde kaynak oluşturacağını düşünmenizi ve yardımlarınızı bu şekilde yapmanızı rica ediyoruz.



geri dönüp baktığımda haklısınız. ama kastım satınalma süreciyle ilgili değildi. yükleme sırasında veya lisanslama sırasında yaşanabilecek sorunlara yanıt verebilecek bilgi paylaşımıydı. bu bilgiler söylediğinzi gibi özel kalmamalı. kurallara aykırı davrandıysam kusura bakmayın.

 
Gönderildi : 02/03/2009 02:39

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Efe Bey,


Kusura bakılacak bir durum söz konusu değil. Sadece özel yardım yerine genel yardım daha faydalı olacaktır.Bunu vurgulamak istedim. Gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 02/03/2009 12:23

(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar merhaba serverıma kaspersky exchange'de kurdum fakat burda anti-spam için bir ayar göremedim bunun için ayrıca birşeymi kurmam gerekicek dediğim gibi benim serverda dc+exchange+file server rolleri aynı serverda...

 
Gönderildi : 03/03/2009 02:50

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Sn. Denver,


Kaspersky hangi versiyonu kurduğunuzu bize iletirmisiniz ? Ayrıca Exchange üzerinde Kaspersky kullanabilmeniz için Enterprise ürün kullanmanız gerekmektedir. Anti-Spam için Kaspersky Admin Kit üzerinden yönetilir diye biliyorum ayrıca exchange üzerinde bir modül göremezsiniz.

 
Gönderildi : 03/03/2009 03:00

(@DenizVerman)
Gönderiler: 1289
Noble Member
Konu başlatıcı
 

rafet hocam kaspersky enterprise versiyonunu kurdum birde şunu sorcam acaba clientlarda mail antivirüsü kurmamak performans kazandırırmı clientlar için çünkü kaspersky exchange üzerinde zaten anti-virüs modülü var...

 
Gönderildi : 03/03/2009 03:40

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Enterprise ürünü kullanacaksanız tabiki client tarafında Anti-Spam modülünü kurmamak performans kazandıracaktır. Zaten dikkatlice ürünü incelerseniz Anti-Spam modülünde pek mudahale etme şansı vermiyor bu nedenle exchange tarafında kurulu bir koruma var ise tekrar client üzerine kurma işlemine gerek yok.

 
Gönderildi : 03/03/2009 04:26

Paylaş: