Forum

Lotus Notes 6 da ba...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Lotus Notes 6 da bazı maillerim gitmiyor

22 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,578 Görüntüleme
(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Domino Lotus konusunda gerçekten Türkçe Kaynak bulmak imkansız gibidir. Bunun başlıca nedenlerinden biri Domino Lotus çok geniş bir yapıya hitap etmesinden kaynaklanmaktadır. Java biliyorsanız eğer Domino Lotus üzerinde kendi geliştirdiğiniz programları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bende 2 sene kadar kullandım ve sonunda bu sıkıntılar ve uyumluluk adına Exchange zorunlu bir geçiş yaptım. Hatta bir dönem Domino çalışmaları yapmak için program v.s. edinip sanal lab ortamında bir iki kez uğraşıp iş yoğunluğumdan bırakmak zorunda kaldım.


İngilizce kaynak olarak ibm kendi sitesinde binlerce cevap ve adım adım anlatım bulabileceğiniz gibi Domino üzerinde mevcut Administrator Help menüsüde size yol gösterecektir.


Biz yıllardır Doruknet ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ancak Doruknet ile benim (şirketimin değil) çok fazla problemi oldu özellikle  destek konusunda yeterli destek alamadığım ve sık sık aynı sorunları yaşadığımdan tavsiye edemiyorum ancak Smarthost desteğinin bulunduğunu biliyorum.


Eğer şirketinizin imkanları var ise ve Domino Lotus kullanmayı sürdürecekseniz o zaman Kurumsal bir Eğitim almak istediğinizi söylerseniz yetkili Domino Lotus Eğitim veren firmalardan eğitim alma imkanına sahip olabilirsiniz.

 
Gönderildi : 05/03/2009 04:23

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Birde burada siz Outlook üzerinde hangi ayarları yaparak mailleri hem alıp hemde gönderim yapabiliyorsunuz ? Bu işlemi bende yapmıştım ancak relay'a açık olmak zorunda kaldı Domino belkide sizin sorunlarınız Domino üzerindeki yapılandırma ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. Son olarak birde eğer lisansınız varsa ki olması gerekiyor. Lisanslı ürününüzün birde IBM üzerinde kayıtlı bir kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak mevcut sürümünüzün patch olup olmadığına bakın. Belkide bir eksik yama yüzünden atak alıyor ve bu nedenle spam yapıyor olabilirsiniz.

 
Gönderildi : 05/03/2009 04:28

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

Smarthost hizmeti alırsanız domino directory üzerinde bunu belirtmeniz gerekiyor

ilgili yere ulaşmak için;

Notes Administrator client ile domino directory bağlanın --> Configurations --> Servers --> Configuration --> Server ismine çift tıklayın --> Router/SMTP tabına gelin --> SMTP allowed within the local internet domain kısmını Enable yapın

Relay host for messages leaving the local internet domain: kısmına, smarthost IP sini yazıyoruz ve sol üstten save and close diyoruz.

 
Gönderildi : 06/03/2009 13:27

Sayfa 2 / 2
Paylaş: