Forum

Acronis ile yedekle...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Acronis ile yedekleme

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
473 Görüntüleme
(@MustafaNUR)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar 


 


Bir musterime acronis ile yedekleme cozumu sunmak istiyorum. Fakat yazılımı musterime satin aldirmadan once kafama takılan bir kac sorum olacak. Musterimdeki mevcut yapıda 1 adet DC ve 7 adet client bulunmakta. dc  uzerine ad+dns+dhcp+sql desktop engine uzerinde calısan eta sql programı mevcut. Burada benim sorum su olacak acronis ile task olusturup her aksam full backup aldırmak istiyorum fakat full backup alırken sql datalarında sıkıntı yasarmıyım  ?. (not: backup task genelde sunucunun bosta oldugu gece saatlerinde yapılcak ) . Birde her aksam full backup alacagım icin yer sorunu yasamamak icin acroniste yedekleme ayarlarında X adet yedekten eskisini sil yada sadece son X kadar yedegi sakla gibi bir secenek mevcutmudur ? .


 


Tesekkurler

 
Gönderildi : 12/12/2008 13:23

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


Sql yedekleyecekseniz Acronis'de Backup Creation Options'da Volume Shadow Copy Service aktif etmeniz gerekmektedir. Database yedeğinide Acronis yedek almadan c: altında bir klasore aldırırsanız daha güvenli olur.


Task oluştururken 7 günlük zamanlarsanız 1 önceki hafta aldığı yedeğin üzerine yazacaktır.


 

 
Gönderildi : 12/12/2008 13:42

(@huseyinbagdadioglu)
Gönderiler: 177
Estimable Member
 

Merhaba,


Murat Hocam'ınn dediklerine ek olarak  Müşterinizin yapısında bulunan 7 clientın backuplarınıda almak isterseniz. Acronis Echo Enterprise Server versiyonunu alarak clientlar içinde agent lisansı alabilir ve group backuplama yaparak tüm clientların backuplamalarını Serverınız üzerinden ya da Console toolunu yüklemek şartı ile herhangi bir client pc'nizden tüm yapınızın backup yönetimini yapabilirsiniz.


 

 
Gönderildi : 12/12/2008 14:09

(@MustafaNUR)
Gönderiler: 25
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar


Murat hocam  aslında sorunum tam olarak bu noktada  baslıyor. Dedigim gibi sql desktop engine kurulu oldugu icin sql icinde bakcup planı olusturamıyorum. Musterimede ayrıca sql server lisansı satın aldırmadan sadece acronis server lisansı ile sorunu cozebilirmiyim diye cabalıyorum ama sanırım dediginiz gibi volume  shadow copy benim isimi gorebilir . Sanırım bunuda musteride deneyerek gormem gerekecek . İlginize tesekkurler .  

 
Gönderildi : 12/12/2008 14:54

(@muratcan-2)
Gönderiler: 2192
Üye
 

Merhaba,


Aldığınız yedeği universal restore ile başka bir bilgisayara dönerek testlerinizi yapabilirsiniz.


İyi çalışmlar.

 
Gönderildi : 12/12/2008 14:58

(@AbdullahAmber)
Gönderiler: 21
Eminent Member
 

Sizin söylediğiniz dc özellikleri bizde de mevcut.Daha önce başımıza geldi SQL ve diğer programlarda çalışan dc ye geri dönüş yaptık ve bir sorun yaşamadık.Ayrıca Murat Güçlü Hocamın bu konudaki görüşlerinin  size yardımcı olacağını düşünüyorum.Yalnız geri dönüşte üniversal restore kullanacaksanız raid özelliklerine ve driver dönüşüne dikkat etmenizi tavsiye ederim.


 

 
Gönderildi : 03/08/2009 13:59

(@ozkanaktekin)
Gönderiler: 36
Trusted Member
 

evet raid yapısına dikkat ediniz.Yedek aldığınız makinadaki raid yapısı ile döneceğiniz makinadaki aynı olmalı.

 
Gönderildi : 03/08/2009 15:51

Paylaş: