Forum

VMware ve MS Virtua...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

VMware ve MS Virtual , client Server farkı

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
519 Görüntüleme
(@okanse)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

VMware in Workstation versiyonunu özellikle Active Directory çalışabilmek için kullanıyorum. Yalnız hem VMware hem de diğer benzeri yazılımlar hakkında kavram kargaşasına uğradım ve pratikteki yerleri nedir, bu konularda şunları sorabilirmiyim. Tecrübeli arkadaşlarımdan, hocalarımdan yardım alabilir miyim acaba..


1.Baktıgımız zaman VMware in WS ı ve Server versiyonu , microsoft un Virtual Pc ve VirtuAl Server ı var. VMware WS ını veya MS Virtual PC yi deneme amaclı kullanıyoruz, bunlar gercek ortamda kullanmak üzere, üzerine server vb şeyler kurulmak üzere kullanılabilir mi? Kullanan arkadaslar var mı?


Bu amacla hem VMware in Server ve MS in Virtual Server ını mı kullanmalıyız, server versiyonları gercek ortamda kullanmak icin mi var? Kullanan arkadaslar tavsiye ederler mi? VMware in Server ve MS in Virtual Server urunleri bedava mı acaba?


2.Ayrıca VMware sitesine bakınca, GSX server ESX server gibi şeyler gordum. sanırım her ikiside kendi platformunda calısyor, yani önceden Windows yuklu olmasını gerektirmiyor. Bir de MS un Hyper-V ürünü var 2008 le gelmiş, guzel makalelerde yazmıs hocalarım sagolsunlar. İkisini kıyaslarsak hangisini kullanamayı tavsiye edersiniz? VMware mi daha basarılı, MS ürünleri mi?

 
Gönderildi : 03/11/2008 20:30

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Merhaba.

Birçok şey sormuşsunuz. Kısaca hepsini yanıtlamaya çalışayım.

1. Vmware Workstation/Server ve Microsoft Virtual PC/Server ürünleri, bir işletim sistemine kurulur. Yani zeminde bir işletim sistemi çalışıyor olması gerekir. Genelde test amaçlıdır ancak production ortamlarda da kullanılabilir. Yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz bir projeden örnek vereyim.

Bildiğiniz gibi SBS 2003 üzerinde terminal services kullanamıyoruz. Projede bir terminal server'a ihtiyaç oldu ve en müsait  makine SBS2003 tü. Yeni bir makine almak yerine SBS2003 üzerinde MS Virtual Server 2005 kurup içerisinde sanal bir Windows Server 2003 STD çalıştırdık ve Terminal Server hizmetini bu şekilde verdik. Şu an 20 user bu TS hizmetini kullanıyor.

MS için konuşrsak;

Virtual PC -> desktop işletim sistemlerini sanallaştrabilir. (xp, vista vs..) Ancak SP1 ile üzerinde windows server 2008'de çalışabilir. Ve tamamen ücretsizdir.

Virtual Server -> Server işletim sistemlerini sanallaştırmak içidir ve Virtual PC'den daha gelişmiştir. Tamamen ücretsizdir.

 

Vmware için konuşursak;

Vmware WorkStation -> bir çok işletim sistemini sanallaştırabilir ancak ücretlidir.

Vmware Server -> bir çok işletim sistemini sanallaştırabilir. workstation'a göre bir takım kısıtları vardır ve ücretsizdir.

 

2. GSX yine bir işletim sistemi üzerine kurulur. Yani zeminde bir işletim sistemi çalışıyor olması gerekli.

ESX ve Hyper-V ise kendi platformları üzerinde çalışır (hypervisor). Üst seviye sanallaştırma ürünleridir ve bir çok özel teknoloji kullanırlar.

Her iki ürününde artı ve eksileri vardır.. Maliyet açısındak bakarsak; ESX ücretli bir üründür, Microsoft Hyper-V ücretsizdir.

 

 

 
Gönderildi : 03/11/2008 21:05

(@okanse)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hocam ne diyeyim ben size, elinize, bilginize sağlık.


Çok açıklayıcı ve doyurucu bilgiler veriliyor bu sitede. Hepinize teşekkürü bir borç biliyorum.


Sağolun varolun


 Saygılarımla.

 
Gönderildi : 07/11/2008 19:58

(@ozgurcetintas)
Gönderiler: 2
New Member
 

Serhat hoca verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

 
Gönderildi : 11/02/2009 19:08

Paylaş: