Anasayfa » Forum

acronis workstation...
 

acronis workstation full backup to nas and delete old images  

  RSS
InTeL
(@InTeL)
Üye

Merhabalar,

Acronis workstation ile ag uzerinde domain'e join edilmis olan nas sunucuna (Intel SS4200-E) yedek aldiriyorum. Nas sunucusu uzerinde kullanicinin gerekli yetkilendirmeleri paylasim klasoru uzerinde yapilmis durumdadir.

Yedek aldirirken eskiye ait son image'lari nasil sildirebilirim ? Her zaman son 7 image kalsin ancak alinan yeni image 8nci image'i otomatik silsin istiyorum.

Bir dokumanda "Backup Location Management" 'dan bahsediyor ancak ben bir turlu boyle bir menu bulamadim. Workstation surumunde boyle bir ozellik olmamasi gibi bir durum olabilir mi ?

Alıntı
Gönderildi : 29/10/2008 13:29
Rafet S. AYATA
(@rafets-ayata)
Üye Forum Yöneticisi

Merhaba,


Eğer elinizdeki lisans Acronis True Image Echo Workstation ise bununla birlikte gelen bileşenlerden "Backup Server" özelliğini kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer versiyonunuz 9.1 ve echo değilse ne yazik ki bu işlemi gerçekleştiremezsiniz.


Ürün detayını incelemek için bu linke tıklayabilirsiniz. Ürün ile ilgili ingilizce pdf dökümanını bu linkte bulabilirsiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 30/10/2008 02:37
ebizsel
(@ebizsel)
Üye

Merhaba,

 Öncelikle bu işlemi Acronis True Image Echo Workstation sürümü ile yapabileceğinizi söyleyeyim. 9.1 versiyonunda da "backup location management" bulunmakla birlikte, sizin istediğiniz konsolidasyon işlemi yapılmamaktadır.

Acronis True Image Echo Workstation ürünü, Management Console, Windows Agent, Backup Server, Group Server ve Worstation Standalone version ile birlikte gelmektedir.

Sanırım siz sadece standalone versionu kurmuşsunuz. Dediğiniz işlemi yapmak için NAS'ın bağlı olduğu bir makineye Backup Server komponentini kurup, daha sonra  Management Console ile bu Backup Server'a bağlanmanız gerekli. Bu taktirde dökümanda sözü edilen Backup Location Management bölümünü bulabilirsiniz.

Daha sonra workstation'un imajını almak istediğinizde imaj alınacak yeri seçerken sadece Acronis Backup Servers kısmına gidin, orada belirttiğiniz kullanıcı için tanımladığınız depolama alanı otomatik listelenecektir. Direk buraya imaj işlemini yapabilirsiniz.

Backup Location Management'te ayrıca belli aralıklarla oluşan incremental imajların tek bir imaj halinde konsolide edilmesi de mümkündür.

Umarım verdiğim bilgi faydalı olabilir.

 

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 31/10/2008 23:19
Adiye
(@Adiye)
Üye

arkadaslar soyle bir sorunum var sizce cozumu varmi


 


xp kurulu eski bir pc den aldigim imaji donanimlari farkli bir xp pc ye kurdum kurulumda hata vermedi ama kurulum bitip acmak istedigimde mavi ekran hatasi veriyor ve kapaniyor


 


Tesekkurler


 


Cesur Demirci

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/11/2008 16:04
Ozkan Aktekin
(@ozkanaktekin)
Üye

farklı donanımlara imaj dönerken universal restore kullanmalısınız.

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/11/2008 18:35
Rafet S. AYATA
(@rafets-ayata)
Üye Forum Yöneticisi

Sn. Adiye,


Konu başlığı acronis ile ilgili farklı bir sorun için açılmış. Siz farklı bir soru soruyorsunuz. Bunun için yeni bir konu açmalısınız. Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 07/11/2008 22:59
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol