Forum

Veeam Backup ile Fi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Veeam Backup ile File Copy

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,677 Görüntüleme
(@hasanguresin)
Gönderiler: 93
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Hocam, 

Bir karışıklık olmaması adına Veeam Backup & Replication Fiziksel Host sunucuma kurup işlemlerin nasıl yapıldığını resimler şeklinde belirttim. 

http://www.okanozbey.com/veeam-backup-replication-ile-dosya-kopyalama-yedekleme.html

Kullandığım Veeam Backup & Replication v8 versiyonu ve File copy özelliği ile bir klasördeki dosyayı başka bir klasöre kopyalayabiliyorsunuz. 

Ayrıca yine bir klasördeki dosyayı başka bir yerede kopyalanmasını sağlayabiliyorsunuz. 

Zaten adamların kendi sitelerindede bunu belirtiyorlar ; 

http://helpcenter.veeam.com/backup/80/vsphere/performing_file_copy.html  

You can perform file copying operations in Veeam Backup & Replication.

File copying can be helpful if you need to copy ISO files, VM files and VM templates between hosts, Microsoft Windows and Linux servers in your virtual infrastructure. Veeam Backup & Replication ensures security by using a one-time password feature and works over 6 times faster than SCP.

http://helpcenter.veeam.com/backup/80/hyperv/file_copy.html

You can copy files and folders between and within servers connected to the Veeam backup server. For example, you can copy files from Microsoft Hyper-V hosts to Microsoft Windows servers, Microsoft Windows servers to Microsoft Hyper-V hosts, or directly from Microsoft Hyper-V to Microsoft Hyper-V hosts. File copying is the simplest and fastest way to move VMs between volumes or deliver ISO files to Microsoft Hyper-V hosts.

For file copying operations, Veeam Backup & Replication offers a Windows Explorer-like user interface familiar to any Microsoft Windows user. You can copy files manually or schedule file copy jobs to run automatically by the defined schedule.

Eğer yanıldığım bir nokta var ise belirtirseniz yanlışım var ise bende yanlışımı düzeltmiş ve öğrenmiş olurum ancak benim bildiğim ve gördüğüm bu şekildedir. 

Saygılar, iyi çalışmalar.

Merhaba,

Veeam ile sanal makinaların yedeğini alıyorum ve son 14 günü sistemde tutuyorum fakat File Server 'da sadece bir klasör için geçmişe dönük 1 aylık yedek tutmak istiyorum. Sizlerin dediği gibi File Copy ile bu işlemi yapmaya çalıştım. 

http://www.okanozbey.com/veeam-backup-replication-ile-dosya-kopyalama-yedekleme.html

Source kısmında yukarıdaki seçeneklerden This Server 'ı seçiyorum ve add butonuna basıyorum. Yedeklemek istediğim alan bu server da olmasada ortak paylaşım alanında olduğu için yedeklemek istediğim dosyayı seçiyorum. Burada bir yanlışlık olabilir mi ? 

En son finish diyip çalıştırdığımda sadece ana klasörü yaratıyor ama içindekileri almıyor. Sebebi yukarıda yazdığım soorun mu yoksa başka birşey mi ?

Dosya kopyalama yapamıyorum. Kopyalamak istediğim dosyayı ilgili ekranda göremiyorum. Neden olabilir ?

 
Gönderildi : 14/06/2017 19:38

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Klasor olarak kopyalamanız gerekiyor tek bir dosyayı yapamazsınız diye hatırlıyorum.

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 16/06/2017 12:11

Paylaş: