Forum

Üniversal imaj...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Üniversal imaj ve farklı çipsetlere sorunsuz yükleme.

9 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
2,792 Görüntüleme
(@salihdeveci)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamun Aleyküm Çözümpark. Temiz kurulum yapılmış ve herhangi bir sürücü yüklenmemiş işletim sisteminden, işletim sisteminin yüklü olduğu diski full backup alsam, elimdeki bu backup'ı intel, ati, sis, nvidia veya via çipsetli bir donanıma restore etsem, ve işletim sistemi mavi ekran vermeden stabil şekilde açılsa, bana o güzel tertemiz masaüstünü gösterse ve benden o donanıma ait sürücüleri yüklememi isteyip iş yükümü hafifletse ve tüm bunları karmaşık kodlarla bir kaç programın bir araya gelmesiyle değilde basit bir şekilde tek bir yazılım üzerinden gerçekleştirsem ne güzel olur değilmi? Sen ne dersin bu konuda Çözümpark? Teknoloji sence bu kadarda ilerlemişmidir?

 
Gönderildi : 10/04/2013 00:21

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Acronis with universal restore urunu yapar bu istediğnizi.

 
Gönderildi : 10/04/2013 00:39

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Client tarafı için  : Acronis True Image with Universal Restore Edition ( oturduğun yerden söylediklerini yapman için agent for windows lisansını da almalısın )

Server tarafı için: Acronis Advanced Server with Universal Restore Edition

Arcserve R16.5

Symantec BackupExec.

Bu programlar istediklerini yapar, ama ekmek köfte ilişkisiyle tabi.

 

 
Gönderildi : 10/04/2013 00:43

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4288
Co-Helper
 

En basit yöntem IDE sürücülerini default etmektir param yok derseniz register'ın bunla ilgili alanlarını internetden öğrenmeniz yeterde artar bile. 🙂 Teknolojinin ilerlemesi ile ilgili değildir kısaca çok temel bir süreç.

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 10/04/2013 00:59

(@salihdeveci)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Çözümpark, forumda daha önce bu konuda farklı çipsetlere restore yapıpta mavi ekran sorununu aşamayan kullanıcılara rastlamıştım. Evet Acronis'in bu konuda yeteneği olduğunu biliyorum. Fakat aklım Server Client konusunda karışıyor. Ben olayı eksik bilgilerimle şu an şöyle anladım; back up alacağım birincil bilgisayarın back up'ını Acronis server ile alıyorum, restore yapacağım donanımları da Acronisin client üniversal restoreli boot edilebilir cd'sinden başlatıp restoreyi yapıyorum. Doğrumu anlamışım Çözümpark ?

 
Gönderildi : 10/04/2013 01:00

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Salih, doğru anladın. Not : backup aldığın acronis de universal edition olmak zorunda ki sürücüleri de beraberinde yedeklesin, tamam mı Salih?

 
Gönderildi : 10/04/2013 01:15

(@salihdeveci)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Ufuk Tatlıdil, cevabın için teşekkür ederim.

İbrahim Yıldız, "-İde sürücülerini default yapmak." Sizin bahsettiğiniz bu yöntem neticesinde yeni bir soru işaretiyle karşı karşıyayım. Kurulmuş bir işletim sisteminin Regedit kayıtlarını inceleyerek ide sürücülerini default yapmayı ilk defa sizden duydum. Nasıl yapılacağını araştıracağım. Bu konuda elinizde Windows Xp ve Windows 7 32-64 versiyonları için döküman varsa benimle paylaşmanızı rica ederim.

Alper Yazgan, Back up alacağım donanımın üniversal versiyon olmasını anladım ama siz "-sürücüleri de alması için lazım"  demişsiniz. Zaten konunun kilit noktası burası. Back up alacağım donanımdan hiçbir sürücüyü almamasını istiyorum. Zaten ben kendim herhangi bir sürücüyü kurmadan back up alacağım. Windowsun kendi tanıdığı ide-sata sürücüleri konusunda soru işaretlerim var. Sizin anlatımlarınızdan çıkardığım sonucu netleştirecek olursak; 

*Back up alınacak donanımda, Acronis Backup & Recovery Workstation with Universal Restore  Server Boot Cd kullanarak back up alınır.

*Restore yapılacak donanımda, Acronis Backup & Recovery Workstation with Universal Restore Client Boot Cd kullanılarak restore yapılır.

Şu an Acronisin sitesini inceledim. Şöyle bir ayrıntı gözüme çarptı, 

"Universal Restore - add-on  

Fix - Load new hardware drivers and replace HAL to make system bootable after replacing hardware such as motherboard or storage controller or moving HDD to another machine. "

Galiba yeni versiyonlarda bu üzerinde durduğumuz konuyu Acronis kendisi halletmiş. Tabi deneme yapıp emin olmadığım için birşey diyemiyorum.

Herkese kolay gelsin, sana da günaydın Çözümpark. 

 

 
Gönderildi : 10/04/2013 11:59

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Bu konu halledilmiş gibi gösterilip tarafımca böyle bir şeyin gerçekleştirilmemiş olduğu tespit edilmiş, acronis tarafına gerekli ayar yine tarafımca verilmiştir. Bu sebeple evet testini yapmalı ve kendi ortamına göre durumu çözmelisin. Yine de pratik yöntemi acronistir, Kavi şirketi ile iletişime geçersen size bu konuda detaylı bilgi verirler.

 
Gönderildi : 11/04/2013 22:53

(@salihdeveci)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamun Aleyküm. Arkadaşlar Kavi ile görüşmelerim sonucuna Acronis'in Universal İmage özelliği ile herhangi bir extra sürücü ihtiyacı olmadan herhangi bir sistemde hazırladığım İmaj dosyasını herhangi bir masaüstü veya dizüstü bilgisayara atabiliyorum.Eski versiyonlarını kullanan arkadaşlar bazı mavi ekran problemleri belirtmişlerdi ama ben 2013 demo versiyonunu kullandım şimdilik herhangi bir sorun görünmüyor. Sadece dikkat edilmesi gereken İmaj yüklenecek bilgisayarın Raid olması durumunda ilgili raid sürücülerinin imaj ayarları kısmında harici bir aygıt ile gösterilmesi gerekiyor. İmaj yüklenecek bilgisayarda Raid disk yapısı olmamasına rağmen bios'tan raid olarak ayarlı bırakılmışşa da sadece Raid ayarından İde veya Ahci moda almanız windowsun mavi ekran vermeden açılmasına yeterli oluyor. Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Hayırlı günler.

 
Gönderildi : 07/05/2013 15:51

Paylaş: