Forum

Kaspersky Enterpris...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kaspersky EnterpriseSpace Securicty ürünü

8 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
464 Görüntüleme
(@zafercalikoglu)
Gönderiler: 292
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

merhaba 

daha önce antivirüs veya antispam tarafında kaspersky ile çalışmadım,yeni projede çalıştığımız firma bu ürünü önerdi,bu arada sanal yapıya geciyor sirketimiz,geçmişken anti virüs ve antispam yazılıınıda yenilemek istedik,daha ön ce symantec endpointprotection ürününü kullanmkataydık.

ÖZET olarak Kaspersky kullanıcılarından yorumları alabişlşrmyim...

teşekkürler 

 
Gönderildi : 06/10/2012 19:02

(@SerdarCakar)
Gönderiler: 95
Estimable Member
 

Ben daha once kaspersky kullandim admin kit'i cok kullanisli ve yonetim trafi oldukca iyiydi. Ayni zamanda client tarafida kullanisli ve pc leri kasmiyor. 

Eset nod 32 yide tercihlerinizin arasina alabilirsiniz onuda oldukca begeniyorum şahsen 

 
Gönderildi : 06/10/2012 20:07

(@zafercalikoglu)
Gönderiler: 292
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

teşekkürler Serdar bey,

anti spam tarafında yani Exchange ortamında performansı nasıl,nod 32 ye göre,

ayrıca symantec in en buyuk sorunu client ve yonetim tarafında fazlaca kasması idi ama güvenlikde fena degildi,

nod32 mi kaspersky desem hangisi daha mantıklı olurr,fiyat performans açısından

 
Gönderildi : 07/10/2012 01:49

(@SerdarCakar)
Gönderiler: 95
Estimable Member
 

Exchange tarafinda kullanmadim yanlis yonlendirmek istemem sizi. Fiyatlarida birbirine yakin olmali. Nod 32 son donemlerde ciddi atak yapti ve viruslerle ilgili geri bildirimleri ciddi dikkate aldiklarini biliyorum. Kasp'in de yonetim tarafi ciddi basarili. Dedigim gibi ikisi arasinda ben cok buyuk fark goremiyorum yani.

 
Gönderildi : 08/10/2012 02:36

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

kaspersky spam korumasını surbl, dnsbl listeleriyle zenginleştirebilirsiniz, bazı diller için ek taramalar belirleyebilirsiniz. performans açısından iyidir.  

 
Gönderildi : 10/10/2012 03:05

(@hasanselimguner)
Gönderiler: 40
Trusted Member
 

Hocam biz Windows Serverlarda Nod32-Enterprise ve Exchange Server 2010 üzerinde Nod32-Mail Security kullanıyoruz. Gerçekten Nod32; sistemi yormayan, teknik desteği güzel, hızlı ve çözüm odaklı bir sistem. Büyük bir kamu kurumunun Bilgi İşlem Müdürüyle bu konu üzerinde konuşmuştuk; Kaspersky ile elektronik imza için kullanılan java apletlerini engellediğini ve buna çözüm bulamadıklarından değiştirdiğini söylemişti.

 Nod ile ilgi yaşadığımız tek sıkıntı Era server (AD üzerinde kurulu antivirus sunucusu) dan 3.parti yazılım vasıtasıyla log alacağımız zaman sıkıntı yaşayabiliyoruz. Acsess dosyasında kendi kullanıcısı admin yetkisiyle tanımlı, ikinci bir kullanıma izin vermiyor. (O da size lazım olursa).

Spam konusunda da zaman zaman istenmeyenler geliyor, exchange server üzerinde txt dosyası var oraya gelen maillerin kendisini veya domainini engelliyebiliyorsunuz.

Saygılarımla..

 

 
Gönderildi : 10/10/2012 04:35

(@zafercalikoglu)
Gönderiler: 292
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

anladığım kadarıyla şu anda kullandığım  symantec end poınt protection dan ,daha iyi bir çözüme sahip olacagımız yönünde umarım yanılmam..

 

 
Gönderildi : 10/10/2012 19:55

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

anladığım kadarıyla şu anda kullandığım  symantec end poınt protection dan ,daha iyi bir çözüme sahip olacagımız yönünde umarım yanılmam..

Merhaba,

Uzun süre kaspersky ürünlerini kullanıp yöneten biri olarak Antispam tarafınde eğer gateway antispam kullanacaksanız direk entegrasyon yok. Bu nedenle bir linux sunucu üzerine kurup burada temizletmeniz gerekiyor. Bu yönde karar alırken demo çalışmalarından sonra ürünü tercih ediniz. Aksi durumda çok yanılgıya düşersiniz.

 
Gönderildi : 10/10/2012 20:03

Paylaş: