Forum

Thinstation'da ekra...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Thinstation'da ekran çözünürlüğü problemi.

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
505 Görüntüleme
(@MazharKara)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Makale'yi bende inceledim yararlı bir çalışma ellerinize sağlık. Başlangıç olarak ben bu yapıyı usb bellekten çalıştırma konusu üzerinde odaklanıyorum. Yalnız aşamadığım bir iki nokta oldu. İlki, bağlantı sağlandıktan sonra ekran çözünürlüğü 800x600 e sabitleniyor ve bağlanılan sistemin geçerli ekran çözünürlüğünde çalıştırmayı başaramıyorum. Bir diğer sorun konfigürasyonu hazırlamak için Load files dediğimde RDP için minimum konfigürasyonu da seçsem Full Example da desem, hatta modüller ve donanımlar seçiminde her şeyi seçsemde seçmesemde kurulumu hazırladığım usb bellek her sistemde açmıyor. 

Son adımlarda hazırlanıp karşıma dökülen konfigürasyon dosyasında ekran çözünürlüğü kısmında 1280x800 veya diğer çözünürlükleri de ekliyorum ancak asıl konf. dosyasında 1024x768 olsa da o bile olmuyor bağlandığımda sürekli 800x600 gerçekleşiyor. 

Bu konularda atladığım bir nokta mı var henüz çözemedim. Müsait olduğunuzda yanıt alabilirsem çok sevinirim. Çalışmalarınızda başarılar.  

 Bu arada yönetmim ise şu: 8 gb'lık bir usb belleği fat32 olarak biçimlendiriyorum ardından oluşturduğum konfigürasyonu iso olarak indiriyor ve unetbootin yazılımı ile bootable olarak hazırlıyorum. 

 
Gönderildi : 25/04/2012 18:07

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33006
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba,

Bu konuda bir gelişme var mı ?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 02/05/2012 12:33

(@bulentalacam)
Gönderiler: 554
Prominent Member
 

Açıkçası USB den boot ederek bu sistemi çalıştırmayı hiç denemedim. Ama oluşturduğunuz ISO dosyanızın sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için ilkönce bir CD ye yazıp CD den boot etmeye çalıştırabilirsiniz. Böylece sorunun USB boot konfigürasyondan mı yoksa oluşturduğunuz ISO dosyasından mı kaynaklandığını çözebilirsiniz. Çözünürlük durumuna gelince çok gariptir ki her zaman da olmasa aynı ISO dosyası bir monitörde düzgün boot ederken başka bir monitörde düzgün çalışmıyordu. Hatta bazı LCD monitörlerde marka seçimi dahi yapıyordu. Bu durum sık rastlanmasa da başıma gelmiştir. Eyer farklı makinelerde deneme şansınız varsa yine aynı şekilde ISO dosyasını CD den boot ederek çalıştırmamızı öneririm. Aşağıdaki modüllerin de seçili olması ekran sürücülerinin ilk yükleme aşamasında doğru gelmesi için önemlidir. 

 

Modül

Durum

AGP Modules

Hepsini seçtim

Ethernet 10-100 Mbit Modules

Hepsini seçtim

Ethernet 1000 Mbit Modules

Hepsini seçtim

USB Devices

Hepsini Seçtim

X related

Hepsini Seçtim

Keyboard Layouts

Sadece keymaps-tr seçtim


 

 
Gönderildi : 02/05/2012 18:30

(@DemirHakan)
Gönderiler: 219
Reputable Member
 

merhaba bulent bey ; bu konu ile ilgili cddne boot ederk calıştırdım. ama hdd den but etme olayı konusunda pek başarılı olamadım.


knoppix os ile deniyorum ama nedense yapamadım ne tarz yön izlemem geek

 
Gönderildi : 29/06/2012 16:49

(@bulentalacam)
Gönderiler: 554
Prominent Member
 

Açıkçası farklı bir yöntem olarak örneğin hardiske kurulması ve hardikten boot edilmesi veya usb den boot edilmesi durumunu pek incelemedim. Benim amacın 
tek tek makine dolaşıp değişiklikleri uygulamak yerine networkten boot ettirerek herhangi bir değişiklik olduğunda değişikliklerin hemen uygulanması konusuna yoğunlaşmaktı. Açıkçası oldukça da zamanı alan bir konu oldu. Örneğin baştan cd ile boot ederek makineleri yaklaşık 1 seneye kadar bu şeklide çalıştırdım ondan sonra networkten boot etme olayına geçtim. Döküman azlığından dolayı çok da fazla yardım alamıyorsunuz. Önerim 
http://www.thinstation.org/TSoM/  sitesinden oluşturduğun derlemenin sonuna gelince syslinux altında parametreleri dikkatle uygulamanız. Bazen çok küçük birşey dahi saçımızı başımızı yolacak duruma bizi getirebilir. Bir de şu iso dosyasına bir bakın. Ben incelemedim ama belki işinize yarayabilir. 
http://sourceforge.net/projects/thinstation/  Kolay gelsin

 
Gönderildi : 29/06/2012 17:57

Paylaş: