Forum

Windows XP online o...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows XP online oyun güncellemesi

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
708 Görüntüleme
(@OsmanSOYLU)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Bir internet cafe işletmecisi olarak aklımda bir proje oluşturdum projemi %80lik kısmını tamamladım ama istediğim performans ve isteklerimi tam anlamı ile karşılamamakta.

 Internet cafelerde online oyunlar olmazsa olmazlarımız arasında online oyun yayımcıları ise neredeyse hergün yeni bir güncelleme çıkartmakta. Müşterilerime daha kaliteli hizmet sunmak için. neredeyse her gece güncelleme almaktayız. 

Sürekli Deep Freeze kapatıp açmaktan bazen bıkgınlık gelmiyor değil hani.

Konu hakkında bilgi sahibi olan üstatlarıma aklımda olan ve %80 olarak tamamladıgım projem'den bahsetmek Öneri, Düşüncelerini almak istiyorum.

Ana makinem de 3 Party bir auto backup programı bulunmakta ve online oyunların hepsi bilgisayarımda kurulu ve program aracılıgı ile bütün güncellemeleri client makinalarına yollaya biliyorum.

Ama bu işlem oldukça uzun sürmekte.

Aklımdan tam olarak geçen proje ise her sabah kafemi açtığım zaman bir program aracılıgı ile online oyunların güncellemelerini çekmek ve tek tek kontrol etmek zorunda kalmamak.

Sonraki işlem ise client makina acıldıgı zaman server ile bağlantıya geçmesi ve programın bütün online oyunları kontrol etmesi eğerki bir güncelleme varsa bunu otomatik olarak client e yollaması oyunu güncellemesi.

Yapabildiklerim - Client Bilsiyayar açıldığı zaman manuel olarak güncelleme yollaya biliyorum.

Yapmak istediklerim - Hiçbir oyunu kontrol  etmeden oyunların güncellemelerinin Ana makine ye alınması ve client ler her açıldıgın'da server ile bağlantıya gecmesi varsa güncel dosyaları cekmesi  bu kısımda takılıyorum.

 
Gönderildi : 28/07/2011 02:02

(@rahmidilli)
Gönderiler: 2458
Famed Member
 

MErhabalar,

Farklı çözümler çıkabilir.

Madem cafelerin böyle ihtiyaçları var akınsoft gibi firmalara bu tüm güncelleştirme işlemlerini otomatik hale getirecek bir yazılım yazdırılabilir.

İlerleyen zamanlarda Uzak masaüstü ile terminal bağlantı yapıp server üzerine(oyunu sadece buraya kurarak)  kurduğunuz oyunları oynatabileceğinizi düşünüyorum. Teknoloji Remote FX teknolojisi konu ile ilgili daha önce webcast'i de verilmişti.

 
Gönderildi : 28/07/2011 03:41

(@OsmanSOYLU)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Evet aslında mantıklı ama Akınsoft gibi firmalara cafecilerin toplu bir müracaat gerçekleştirmesi gereklimi böyle bir yazılım ortaya çıksın. gelişen teknolojide birçok "Freeware" yazılım bunlamta demek istediğim bunlardan faydalanarak elimizdeki imkanlarla bu işlemlerin % kaçını karşılaya biliriz.

Çözümpark gerçekten içinde birçok faydalı zenginlik barındıran bir site zaten aklımdaki projenin oluşmasında burda okuduğum bir makele sebeb oldu ve neredeyse bu proje'yi gerçekleştirmek üzere olduğumu hissediyorum farklı bakış açıları farklı yorumlar. Aklımda olan proje'ye destek olacak ve yeni fikirler üretmemi sağlayacaktır.

 
Gönderildi : 28/07/2011 12:34

(@TanBora)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

Deep freeze olduğu sürece bir çözüm zor olacaktır.

 
Gönderildi : 28/07/2011 12:53

(@OsmanSOYLU)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Deep freeze bir engel elbette ama onu zaten konsol a bağladım bütün makineleri istediğim gün, zamanda pasif konuma getirip bilgisayarları güncelleye biliyorum ama benim sıkıntın söyle diyelim..

 

1 - Sabah dükkanımı açtım. 9adet online oyunum var bu 9 online oyunu bir program aracılıgı ile güncelleme varmı yokmu otomatik olarak kontrol edeyim.

2 - Client makinelerimde Deep Freeze var evet ama Client her açıldıgı zaman Ana makina  Clientlere güncelleme yollasın bu işlemi bütün gün boyunca devam ettirmek istiyorum Elimdeki 3.cü party Auto Backup programı bunu yapmakta ama istediğim verimi alamıyorum örneğin 20 makinanın bitmesi 60dakika sürmekte ve bu işlemi sadece manuel olarak yapabilmekteyim..

Programn özelliğinde mesela Masa-18 Client'ini güncelle gibi bir seneceğimde yok mecburen bütün Clientlere güncelleme yollamak zorundayım..

 
Gönderildi : 28/07/2011 13:18

(@EnderKarakaya)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Merhaba Akınsoft programında dediğiniz bazı işlemleri rahatlıkla yapabiliyorsunuz. 10 versiyonu için yazdıklarım geçerlidir.


Clientlerde kurulu olan DeepFreeze programını aktif veya pasif yapabilirsiniz


Akınsoft client programları içinde gelen UltraVnc ile yerinizden kalkmadan tüm bilgisayarlara bağlanarak kurulum yapabilirsiniz.


İstediğini tüm argeleri wwww.webeliza.com dan müşteri girişi yaparak yazabilirsiniz istediğiniz şeyler genele hitap ediyorsa akınsoft'un yapacağına inanıyorum.


Önceki sürümleri kullanıyorsanız 10 versiyonuna geçmenizi tavsiye ederim. Eğer prgram varsa 444 40 80'i arayıp aklınıza takılan tüm soruları sorun.


 

 
Gönderildi : 19/08/2011 03:11

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

pratik öneri

Ana makinada gncellemeleri sabahtan yaptır. hatta kapatmazsan geceden (update modülü çalıştırmasını zamanlayabilirsin sanırım)

Güncelllemeden sonra 

Cobian backup ile senin kaynak klasör olarak vreceğin ana makina oyun klasörünün hedef klasörü diğer bilgisayrlardaki oyun klasörleri olmalıdır.

Burada cobiandaki yedeklemeden önceki uygulama çalıştırma modülünüde önce deep freeze kapatıp dosyaları göndermeden önce güncelleme kontrolü yaptırabilirsin.

 güncelle ardından yine yedeklemeden sonra uygulama çalıştırma modülünüde deep freeze açıp kaldığın yerden devam edebilirsin.

Sana önerim  her oyun için ayrı görev yazman olacaktır.

yedekleme   görevi ise Eşitleme olması gerekli.

bu şekilde  her gün tek tek kontrole geek kalmaz sadece cobian ne yapmış loglarını inceleyip hatalara baman yeterli olur.

 
Gönderildi : 25/08/2011 17:44

Paylaş: