Forum

veeam backup v5
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

veeam backup v5

25 Yazılar
8 Üyeler
0 Likes
1,154 Görüntüleme
(@OnurDemirel)
Gönderiler: 12
Active Member
 

selam..

 

veeam bahsettiginiz ihtiyaci karsilayacaktir. s1'den s2'ye dogrudan replikasyon yapabilirsiniz. ortak veri alani oldugu icin cok da hizli olacaktir. veeam replikasyon yaparkan zaten degisen bloklari izledigi icin arttirimli replikasyon yapiyor olacaktir.

 

free esx tarafina gelince, normal sartlarda kullanabilirsiniz ancak makinalari offline'a cekmeniz lazim kopyalamak icin. bahsettiginiz islem etik kurallar cercevesinde dogru degil cunku esx free sadece 1 adet sunucusu olan yerlerin kullanimi ve test ortamlari icin yonetilmistir. sizin gibi prod ortamlarda lisansli urun kullanmak hem etik hem de teknik acidan cok daha dogru ve saglikli olacaktir.

 kolay gelsin. 

 
Gönderildi : 20/05/2012 11:11

(@OnurDemirel)
Gönderiler: 12
Active Member
 

ESX(i) free olan versiyonda Vstorage API disabled geldigi icin veeam veya herhangi bir imaj yedekleme/replikasyon yazilimini dogrudan kullanamazsiniz. bununle ilgili resmi olmayan cozumler var ancak bu cozumler veeam tarafindan resmi olarak desteklenmemektedir.

bu kural vmware'in koydugu hem teknik hem de lisanslama modeli kurali oldugu icin 3. parti ureticiler de buna uymak zorunda kaliyor.

 kolayliklar dilerim.  

Merhaba,

Bu bilgiyi düzeltmek isterim. Vstorage API'nin disabled gelmesi yalnızca veeam gibi bu API'yi kullanmak zorunda olan ürünler için sorun teşkil ediyor.

ShadowProtect gibi diğer imaj tabanlı yedekleme yazılımları API kullanmadıkları için gayet sorunsuz yedek alarak yine başka bir Esxi Free sürümüne hatta isterseniz Hyper-V'ye replikasyon yapabiliyor.

Kolay gelsin,

 

 

o zaman ben de su sekilde duzelteyim, vapi kullanan imaj bazli ve ajansiz calisan yazilimlar icin gecerlidir. konumuzda hyper-v yok su anda. cunku ordaki teknoloji cok daha farkli. esxi free uzerinden bir yedekleme yazilimi yedek alabiliyor ve bunun icin lisans satiyorsa vmware buna itiraz edecektir keza normal sartlarda veeam, esxi free uzerinden backup alabiliyordu taki versiyon 3.5 sonrasinda vmware'den gelen bir yaptirima kadar. yani bu yedek alamama islemi tamamen vmware'in etik yaptirimlari yuzunedir teknolojik bir yetersizlik degil.

 

ote yandan prod ortamlarda free esx kullanilmasi da ne kadar etik ve bunun savunulmasi da ne kadar dogru saniyorum ki o ayri bir yerin konusu.

 

 
Gönderildi : 20/05/2012 11:15

(@barissaygin)
Gönderiler: 106
Estimable Member
 

Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Kafamda birşeyler oluştu. 

Ancak şu konuda kararsız kaldım. Ben ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşündüğüm için Vmware in Essential Kit ini almayı düşünüyorum. yani en az özellikli olanı. Veeam backup ile  replikasyon yapmak istiyorum. Veeam backup için gerekli API bu versiyonda var mıdır bundan emin olamadım. Bir Vmware yetkilisi kafamı karıştırdı, Essential Plus a yönlendirdi beni.

Eğer Essential Kit bu anlamda yeterliyse bunu alacağım. Tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Bir de Vmware yönetmek için vCenter yazılımı bu kitten çıkıyor mu yoksa ayrıca mı almak lazım acaba?

 
Gönderildi : 21/05/2012 18:02

(@OnurDemirel)
Gönderiler: 12
Active Member
 

essentials de alabilirsiniz essentials plus da alabilirsiniz. ikizinde de veeam basarili bir sekilde %100 sorunsuz calisir. veeam essentials enterprise diye bir bundle bile var vmware essentials icin uretiilmis. %60 daha ucuz. distributorlerle kontak kurup en dogru lisanslamayi yapabilirsiniz.

 

kolayliklar dilerim 

 
Gönderildi : 07/06/2012 12:16

(@barissaygin)
Gönderiler: 106
Estimable Member
 

Cevap için teşekkür ederim.

Vmware Essential almaya karar verdik. 2 adet fiziksel host üzerinde  vmware çalışacak, ve veeam ile replikasyon yapacağım. Guest olarak 1 adet şimdilik Linux makinem olacak. Üzerinde web site olacak, web düzenleme programı typo kullanacagız. PHP ve bir database olacak üzerinde. Database'in kendisi sanal makinede olacak. Acaba bu şekilde veeam ile backup ve replikasyon yaparken bir sorun yaşarmıyım. database sanal makine içinde olması sıkıntı olusturur mu, bunda endişe ediyorum.

İkinci olarak da veeam lisanslama ile ilgili biraz kararsız kaldım. Çünkü ben hem 2 fiziksel host arasında sanal makineleri replike edeceğim hem de bir NAS a backup alacağım.

Yani gerçek anlamda veeam yazılımını hem backup hem de replikasyon için kullanmak istiyorum.

Fiziksel makineler 1 işlemcili G7 server olacak. 2 senaryo var, satıcı firmalardan farklı cevaplar geliyor kafam karıştı doğrusu.

Fiziksel makinelerin 2 side birbirine replikasyon yapabilmesi lazım. Bu yüzden her 2 fiziksel makinede bir sanal win server kurup üzerilerine  veeam backup kursam 2 lisans mı almam gerekiyor?

Eğer bu şekilde değil de tek işlemcili bir laptopa win server ve üzerine veeam kurup gerektiğinde çift taraflı senkronizasyon yapsam bu sefer tek lisans yetiyor mu?

NAS üzerine yedek almak için ayrıca veeam tarafında lisansa ihtiyacım var mı?

Aydınlatabilir misiniz?

 

 
Gönderildi : 07/06/2012 20:00

(@OnurDemirel)
Gönderiler: 12
Active Member
 

hocam, veeam lisanslamasi ESX uzerindeku fiziksel cpu basina oluyor. yani sizin toplam esx sunucularinizdaki fiziksel cpu kadar veeam almaniz lazim ayni vmware de oldugu gibi. gerisi teferruat basit isler.

 

yalniz veeam i laptoptan yonetmek mantkli degil sanal bir sunucu kurup yonetmeniz daha anlamli olacak. 

 
Gönderildi : 08/06/2012 16:00

Sayfa 2 / 2
Paylaş: