Forum

Multimedya uygulama...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Multimedya uygulamaları

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
426 Görüntüleme
(@barissaygin)
Gönderiler: 106
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar hemen hemen hiç uğraşmadığım bir konuda tavsiyenize ihtiyacım var.

1..Ses, resim, video dosyası ve hareketli yazıların hepsini  birden karıştırıp kullanabileceğim bir program arıyorum. Free olması tabiki tercihim.

Bu konuda ne oneririsiniz?

2..Şöyle bir deneyimim oldu. mpeg uzantılı bir video dosyasını convert ederek DVD player gibi aygıtlarda izlenebilir hale getirmek için .vob , .ifo ve .bup uzantılı dosyalar oluşmasını sağladım. Bunları harddiskimde oluşturdum. Toplam boyutları 64 mb civarında.Sonra bunları Nero ile DVD yazıp DVD playerlarda çalışır hale getirdim. Oynatılabilir DVD haline geldigindede DVD de kullanılan alan yine 64 mb civarında gözükmesine rağmen fiziksel olarak DVD nin 4 de 1'i yazılmış, DVD nin yazılan yüzüne bakınca görebiliyorum. Yani bayağı yazılmış DVD yüzeyine. Çok az bir dosya boyutuna rağmen neden bu kadar çok yazılma işlemi gerçekleşti bunu anlayamadım, izah edebilecek bir arkadaşım var mı?

 Ayrıca mpeg, mts, avi gibi dosyaları conversion yapmadan direkt olarak oynatılabilir DVD ye yazabilen bir program biliyor musunuz?

 

 

 

 

 
Gönderildi : 11/05/2011 19:05

(@TanBora)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

Convert etmeden dönüştürme işlemi yada cd/dvd'ye yazmak maalesef mümkün değil. Sonuçta her formatın kendine ait özellikleri var. Birçok formatı destekleyen ve ücretsiz olan Format Factory ile bir çok formata dönüştürme işlemini kolayca yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 11/05/2011 20:30

(@barissaygin)
Gönderiler: 106
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam 2.sorumdaki 64Mb olayını anlayamadım DVD de neden bu kadar fazla yer kapladı acaba


 


Bir de CD ile DVD malzemesi arasında fiziksel fark mı var. Yani DVD daha kaliteli diye biliriz. Aynı video dosyasını CD den izlemekle DVD den izlemek arasında kalite farkı olusur mu?Acıklaması nedir acaba?

 
Gönderildi : 21/05/2011 18:41

(@TanBora)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

DVD oluştururken menü ve tema kullandınız sanırım. O yüzden büyük bir alan kaplamıştır. Önemli olan cd veya dvd medyası değil, görüntünün formatı. Görüntü formatı olarak DVD, VCD,mpeg,mp4,divx vs aralarında farklar mevcut. VCD formatındaki görüntü kalitesi ve boyutları ile DVD arasında %100'e yakın bir fark vardır. Yüksek kaliteli bir videoyu cd'ye de çekebilirsiniz, tabii ki 700mb sınırında.

 
Gönderildi : 26/05/2011 14:06

Paylaş: