Forum

1 TB Seagate HDD
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

1 TB Seagate HDD

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
381 Görüntüleme
(@Ahmetserbest)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar arkadaslar,


Elimde olan 1 tb Seagate hardiskin board'i yanidi ve gittim yenisini aldim birebir seagate 1 tb maksatim bunlarin boardlarini degistirip icindeki bilgileri kurtarmak idi. Degistirdim ama malesef ne windows ortaminda nede setup'da goremiyorum nedense dikkatimi ceken konu ise eski yanan diskimin firmware si CC34 yenisinin ise CC38 bunlardan dolayi olabilirmi sizce yada be yapmam gerekiyo icindeki bilgilerimi kurtarmak icin bole bir durumla karsilasan varsa ve sorununu cozmus ise yardimci olursa cok sevirinim ( eski diskim setupta ve windowsta gozukmuyo ama diski elimle tuttugumda elektrik geliyo yani hardisk calisiyo)  simdiden tesekkurler kolay gelsin....

 
Gönderildi : 08/12/2010 04:14

(@yasarkiyak)
Gönderiler: 507
Honorable Member
 

Merhaba

Sorun tam da dediğiniz gibi firmware den kaynaklanıyor. Bu konuda ya aynı firmware lı kart bulmalısınız ya da bir veri kurtarma firmasına başvurursanız onlar firmware sorununu çözeceklerdir.

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 08/12/2010 11:20

(@Ahmetserbest)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

veri kurtarma firmalari eminim cok fazlasiyla para isteyecekler ve su asamada maddi acidan karsilayamam acikcasi icerisindeki bilgiler benim icin cok onemli ama dedigim gibi maddi acidan karsilayamam baska yapabilecegim herhangi birsey yokmu ? icindeki bilgileri alsam yeterli 2 hardiskte cop olsa umrumda degil zaten kurtarabilirsemde ondan sonra o diskelri kullanmayi dusunmuyorum pek saglikli olcagini dusunmuyorum,,,

 
Gönderildi : 08/12/2010 13:47

(@yasarkiyak)
Gönderiler: 507
Honorable Member
 

Firmware konusunda teknik olarak bilgim olmadığı için pek bir yorum yapamayacağım malesef bu nedenle o konuyu araştırabilirsiniz veya eğer bilen var ise muhakkak buradan dönüş yapacaktır.

Bence en kolay yol şuan firmware aynı olan hdd aramak olur. 

 

Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 08/12/2010 19:25

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

kart değişimiyle diskin çalışması gerekli firmware sadece yazılım kısmıdır. çalışmasını engellemez.CC34 karta cc38 firmware yükleyebilirsiniz. bu diskinize erişimi bozmaz.

Eğer diskinizn kontrol kartı bozulurken disk içinde bulunan okuyucu kafanın devresine zarar vermişse yapacak tek şey

plaka değişimidir. Buda maliyetli bir işlemdir.

Diskin motorunun dönmesi diskin çalıştığı anlamına gelmez.

 

Kontrol kartının motor devresi çalışıyordur demektir. ancak arabirimde veya okuma/yazma tarafından problem varsa buda disk bozuk demektir.

bu arada cihzı başka sistemlerde ve başka kablolarla da deneyin. veya bios ekranında disk görünüyormu ?

 
Gönderildi : 08/12/2010 21:27

(@Ahmetserbest)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

ilk oncelikle tesekurler bilgileriniz icin bios ekraninda goremiyorum diski bios'ta acilista ve windows ortaminda hic bir sekilde goremiyorum sizin anlattiginiz olayi tam olarak kavramayadim arkadasimdan fotoraf makinasini alip hard disk boardinin yanmis kismini fotoraf cekip size gostermek isterim belki o sekilde bana daha acik ve net yardimci  olursunuz ben ve ben bu saatten sonra CC34 firmware olan hardisk arastiriyorum eger bulursam kesinlikle alacam denemekte fayda vardir diye insallah olur yoksa uzun surecten beri topladigim hersey gitti demektir. Don basa yapacam sanirim....

 
Gönderildi : 09/12/2010 00:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Resim gönderirseniz en azında ne üzerine yazıştığımızı görürüz.

Diskinide fiziksel olarak problem mevcut (firmware değişikliği ile diskin okumaması gibi bir durum çok nadir gerçekleşebilir) günümüzdeki 3 TB liklerde olduğu gibi diskin veri kaydetme şeklini değiştirecek bir güncelleme olmuşmu firmware güncelleme notlarına bakın.)

Ama mekanik  kafa kilitlenmiş olabilir.)

bu durumda kart izlere erişemediğinden bilgisayarda görememeniz olası.

Ben olsam kapağı açar mekanik çalışıyormu kontrol ederdim. 

Kafa kilitlenmesini diskler bazen çözemiyor. Elle bile kurtarırken normal duruma göre  sert bir şekilde kafayı hareket ettirmek gerekebilir.

Bu durumda  veya bu duruma gelene kadar diskte oluşabilecek fizisel zararlarıda göz önünde bulundurmak gerekli

Ama sizin durumunuz nedir bilmediğimden bunu önermem.

 
Gönderildi : 28/03/2011 23:20

Paylaş: