Forum

Döküman Y...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Döküman Yönetimi

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
513 Görüntüleme
(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhaba,
 
Çağımızın en büyük problemlerinden biri de aslında kullandığımız kağıtlardır. Gerekli gereksiz yere neredeyse herşeyin elektronik sistemler üzerinden yapıldığı günümüzde kağıtlar halen kullanılmaktadır.
 
Araştırmaların neticesinde çoğu banka firmaları bu kağıt tasarrufu konusuna önem vermişler ve Döküman Yönetimi sistemine geçmişlerdir.
 
Bizde şirket olarak döküman yönetimine geçiş yapacağız ve projenin sorumluluğu benim üzerimde. Bende bu iş nasıl yapılıyor nasıl planlanıyor yapan, eden, uygulayan firma var mı diye merak ediyorum.
 
Çalıştığınız firmada Döküman Yönetimini uygulayan var mıdır?
 
Örneğin matbu izin formumuz bulunmaktadır. Ben bunun çıktısının alınmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Düşünün bir yazılım olarak bu matbu formlar burada tutulacak ben izin formunu doldurup gönder dediğimde benim yöneticime sistem üzerinden ulaşacak. Yöneticimde sistem üzerinden onay vererek İnsan kaynakları sistemine gidecek. Bu şekilde bir çalışma yapmış uygulayan veya yönlendirecek arkadaşlar varsa lütfen beni aydınlatabilirler mi?
 
Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 27/05/2010 13:45

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba, biz bu iş için SharePoint 2007 kullanıyoruz, memnunuz. Ayrıca Apache gibi sistem üzerinde basit bir arayüz yazabilirsiniz .asp olarak. OneNote üzerinde formlar hazırlayıp host edebilirsiniz. Böylece şirket içerisinde mail alışverişi yapmak yerine merkezi bir yerden izinler dahilinde herkes kendin dökümanlarına erişebilir.

 
Gönderildi : 27/05/2010 13:49

(@FatihSabanKAYA)
Gönderiler: 92
Estimable Member
 

önemli bir konu...nihayet sonuca ulaştığınızda bizleri de bilgilendirmenizi rica ederim....

 
Gönderildi : 27/05/2010 17:31

(@FatihSabanKAYA)
Gönderiler: 92
Estimable Member
 

bir sonuca ulaşabildiniz mi acaba?

 
Gönderildi : 03/06/2010 17:39

(@BulentUcar)
Gönderiler: 561
Prominent Member
 

Bu konuda yazılımı ben kendim yazdım. Döküman kodlamaları var.


Döküman programı sunucu istemci bazlı çalışıyor. Mesela, bir kullanıcıya döküman atadıysam, mail olarak mesajı gidiyor ve kullanıcı o mesajı ne zaman okumuş görebiliyorum. Pdf veya diğer formatların tümünü kabul ediyor. Topluca bu döküman listesini görebildiği bir arayüzleri var...


Piyasada bu tip yazılımlar çoktur. Bendekini öylesine yazmıştım; fakat bayağı iş görüyor. Özellikle uzaktaki lokasyondaki kullanıcım (başka şehirde) terminalden girip okuyor istemci arayüzüyle...

 
Gönderildi : 03/06/2010 18:02

(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Uzun bir süreç olacaktır. 2010 sonuna kadar iş planını çıkartıp onay verilirse uygulamaya alacağız. Mutlaka bilgilendireceğim.

 
Gönderildi : 03/06/2010 22:09

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Ücretsiz bir sistem olan SugarCRM bildiğim kadarı ile döküman yönetimini kapsayan bir CRM yazılımı. Gerçi profesyonel bir şirketin ihtiyaçlarını karşılıyamıyor, sonuçta bizde bir çok sistemi denedik olmadı sonunda 30 milyara yakın bir para ile başka bir kaç sistemide içinde barındıran özel bir yazılıma geçtik.

 

Mutlumuyuz ? daha değiliz

Mutlu olacağımızı düşünüyormuyuz ? sanırım saçlarımda bulunan beyazlar artacak.

İşimizi kolaylaştırdımı ? öyle olacağı umudundayız.

Daha önce alanlar mutlumu ? dört yıldır entegre etmeye çalışanlar var.

 

İşin aslı bu tür sistemlerde firma bünyesinde çalıştırılacak iki yazılımcı ile şirket sistemine entegre geliştirilecek ve ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenecek bir yazılım çok daha verimli olabilir. Sonuçta şirketlerde en büyük sorun süreç yönetimi ve sürece dahil olan personelin farklı süreçlerde farklı yetkiler ile dahil edilmesi.

 

Eğer personel olarak 100 kişiyi aşan bir firma ise kesinlikle sürecin başlangıcını bir yıl gibi bir süreye yayıp kendi içinde yazılım geliştirmelidir, programcıların iyi takip edilmesi ve kesinlikle çoğul olmaları lazımdır, çünki birisi gitse onun yerine alacağınız arkadaşa diğeri konuyu özetler. Aksi durumda her gelen bu iyi değil şuna geçelim diyor.( Tecrübe ile sabittir )

 

 
Gönderildi : 11/06/2010 02:08

Paylaş: