Forum

iso dosyasının dos ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

iso dosyasının dos modunda açmak

10 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
3,250 Görüntüleme
 inci
(@tamer-inci)
Gönderiler: 188
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba var olan bir iso dosyasını flash bellek ile boot edip yerel diske acıp kuurlum yapabileceğim bir program araştıroyurm ancak bir türlü bulamadım.


bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar ,


imdiden herkese teşükkür ederim. 


 

 
Gönderildi : 22/05/2010 01:34

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18030
_
 

Merhaba,


Hangi programı kuracaksınız buna neden gereksinim duyuyosunuz?

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 22/05/2010 01:39

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Merhaba,


İso dosyasını deamentools gibi 3.party programla virtual removable media şeklinde gösterbiliyorsunuz. Ancak iso yu flash bellketen boot etmek tam anlayamadım açıkçası.

 
Gönderildi : 22/05/2010 01:59

 inci
(@tamer-inci)
Gönderiler: 188
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

🙂 aslında ben iyi ifade edemedim.


Şöyleki;


usb flash belleğimi bootable olarak ayarladım ve içine .iso uzantılı bir işletim sistemi dosyası koydum.windows ortamında deamentools ile yaptıgım işi yani cd sürücüsüne iso dosyası mount etme işini dos ortamında yapıp cdsiz hazır iso dosyasından wındows kurulumu yapmak istiyorum.


 


Ya da alternatif önerilerinizi de beklerim


 

 
Gönderildi : 22/05/2010 02:08

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Makaledeki gibi http://www.cozumpark.com/blogs/windows_xp/archive/2009/03/30/usb-flash-bellekten-ms-windows-xp-kurulumu.aspx  yapabilirsiniz. Kurcağınız işletim sistemi nedir? XP ise tam size göre 🙂

 
Gönderildi : 22/05/2010 02:15

 inci
(@tamer-inci)
Gönderiler: 188
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Önclikle yardımınız için teşekkür ederim.


bendeki iso dosyaları farklı pcler ve kullancılar için hazırlanmış  yaklaşık 15 ya da daha fazla  farklı iso dosyasını içermekte ve zaman zaman güncellenmektedir.Şimdi iso dosyasında tutturmamın nedenide bu.çok iso dosyası oldugu ıcın ve bunlar için makelede belirtilen işlemleri sürekli yapmak pek pratik bir durum olmayacaktır.benim düüncemde bahsettiğim gibi daemon tools gibi bir mantıkla bu işi yapıp yapamayacagımdı.ben güncellenen iso dosyasını direk flash bellege kopyalayıp istediğim iso yu kurmayı düşünüyorum.bayagı bir araştırdım ancak çözümünüde bulamadım. 

 
Gönderildi : 22/05/2010 02:28

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Açıkçası iso dosyasını açılışta boot etmek gibi bir yöntemle karşılaşmadım hiç. Kurulacak olan OS için makaledeki gibi işlemler yapılır. Sizin dediğiniz şekilde bir yöntem bilen arkadaşlar varsa bizde öğrenmiş oluruz bu yöntemi 🙂

 
Gönderildi : 22/05/2010 02:55

(@alihaydarortul)
Gönderiler: 151
Estimable Member
 

Merhabalar,

muhtemelen bu işlemi dostan yapamazsınız, ama norton ghost ile bir diskin içine birden fazla image atıp istediğiniz makineye istediğiniz image'ı kurabilrisiniz bunu flash diskte yapabilirmisiniz araştırmanız lazım

 
Gönderildi : 22/05/2010 03:41

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Aslında live cd ler iso dosyasının boot edilmiş halidir. Muhtemel olarak vardır ama biraz araştırmak lazım. bu arada madem böyle bir durumunuz var neden RIS ( yanlış hatılamıyor isem RIS olarak geçmesi lazım remote install server ) server kullanmıyorsunuz.

 
Gönderildi : 22/05/2010 14:06

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4341
Co-Helper
 

Bu işi bu şekilde yapamazsınız. Yani ISO dosyasını boot ettirip açtırıp, kurulum başlatamazsınız.


Anladığım kadarıyla çok fazla iso dosyanız var bu sebeple devamlı kullanılabilecek bir yöntem arıyorsunuz. Bunu ancak şu şekilde çözebilirsiniz. Yöntemler; bootable usb'yi hazırlayıp ihtiyaç duyduğunuz iso veya iso'ları niçin açık halde, extract edip içinde tut muyorsunuz? Misalen bootable linux, xp veya dos usb ortamını hazırlarsınız. belirlediğiniz bir install klasörüne açık halde kopyalayıp pc lerden boot edip kurabilirsiniz. Bunun dışında iso dosyasını boot edip ve iso formatı üzerinden kurulum başlatamazsınız hiç bir şekilde en azından dos'tan bunu yapamazsınız. Windows, evet. Ancak iso dosyalarını usb de tutabilir ve hdd'e extract edebilirsiniz. Bunun için Undisker veya Winrar gibi toollar işinizi görecektir. Komut setinden iso ları extract edebileceğiniz bir çok compressor tool var. Bundaki sınır batch file hazırlayabilme kapasitenize bağlıdır. (iso ları diskte extract edip setuplarından kurdurabilirsiniz.) Bir yöntemde şu olabilir. isoları, bootu hazırlanmış hdd'lere setup halleriyle hazırlarsınız ve partition ların ghost ile imajını alırsınız. Kuruluma ihtiyaç duyduğunuzda usb den boot edip dos'dan ghost'u çalıştırıp bu imajları diske atıp, sonraki bootda hdd'den kurulumu başlatabilirsiniz.


Yani yapılabilir ama basit olarak değil iso'lar üzerinde işlem yaparak ancak.


İnşallah anlaşılır olmuştur.


 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 22/05/2010 17:55

Paylaş: