Forum

kaspersky admin kit...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

kaspersky admin kit ile update hakkında bir soru

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
399 Görüntüleme
(@yavuztekno)
Gönderiler: 64
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar,sistemimizde kaspersky kullanıyoruz yönetimsel olması açısından admin kit kullanılıyormuş.Admin kit ilk kurulduğunda sorunsuz bir şekilde yapılıyormuş updateler lisans dağıtımları vs,meraklı bir arkadaş adin kit'İ kaldırmış ardından yeniden yüklemiş şimdi ne update dağıtabiliyoruz ne lisanslarını verebiliyoruz kullanıcılarımıza admin kit ile,bu konuda bir önerisi olan var mı.şu an ki admin kit file server üzerinde kurulu ayrıca 106 kullanıcılık bir lisansımız var bu lsans da server,mail box,xp,7 hepsine uygulanabiliyor o şekilde aldık anahtarı.şimdiden teşekküre derim cevaplarınız için.

 
Gönderildi : 31/03/2010 02:42

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Yavuztekno,


Arkadaşınız yapabileceği en büyük hatayı yapmış. Eğer daha önceden backup'ınız yoksa işiniz zor biraz.


1. Kaldırma işleminde SQL üzerinde tutulan tüm loglar silinmiştir. ve Yeniden kurulumda aynı ad ile bir DB oluşturduğundan yeni bir veritabanınız oldu.


2. Kaldırma işlemini yapmadan önce backup alması gerekiyordu almadığı için Network agent default sertifikası yeni kurulumda değişmiş oldu. Bu durumda şunu yapacaksınız tüm bilgisayarlarda kurulu olan network agentları kaldırın ve yeniden agentı kaspersky üzerinden dağıtın (tabi AD varsa işiniz kolay veya her sistemde tanımlı sabit bir lokal admininiz varsa işiniz kolay)


Agent yeniden kurduğunuzda tüm bilgisayarları yönetebilir duruma gelirsiniz.

 
Gönderildi : 31/03/2010 03:08

Paylaş: