Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

AntiVirus

6 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
403 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Sizce en başarılı AntiVirus hangisi?


 


Server domain üzerinden otomatik olarak kurulabilen, makinayı yormayan, gereksiz saçma uyarılar vermeyen, malwarelere karşıda koruma sağlayabilen bir yazılım varmı?


 


 

 
Gönderildi : 14/03/2010 22:36

(@selimtanrikulu)
Gönderiler: 287
Reputable Member
 

Merhaba,


Kurumsal olarak 2 yıldır trend micro worry free kullanıyorum, çok şükür hiç bir problem yaşamadım.


İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 15/03/2010 00:02

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 


Sizce en başarılı AntiVirus hangisi?


 


Server domain üzerinden otomatik olarak kurulabilen, makinayı yormayan, gereksiz saçma uyarılar vermeyen, malwarelere karşıda koruma sağlayabilen bir yazılım varmı?



Merhaba server üzerinden kullanıcılara kurulabilen,sistemi kasmayan,gerekli ayarlamalı yapacağınız kullanımı pratik update ünitesi gelişmiş olarak nod32 antivirus yazılımını önerebilirim.Sistemde makaleleride mevcut.Saygılarımla.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 15/03/2010 00:31

(@AhmetERSAHAN)
Gönderiler: 116
Estimable Member
 

Merhaba benimde tavsiyem bu konuda nod32 olacaktır rızanında dediği gibi systemi yormadan ve gayet özellikli bir virüs programı ayrıca isterseniz server üzerinde kullanıcılara dağıtımda yapabiliyorsunuz..

 
Gönderildi : 15/03/2010 02:50

(@cetinkalkan)
Gönderiler: 8
Active Member
 

trend micro kullanıyorum tavsiye ederim

 
Gönderildi : 15/03/2010 14:14

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


Benim tercihim Forefront olacaktır.


Nedenlerini özet olarak anlatmamız gerekirse;


 


1.       Microsoft sunucu/client ürünlerinden oluşan bir network yapısına sahipsek eğer bu ürünler ile birlikte tümleşik olarak çalışabildiğini söyleyebiliriz. Sonuçta aynı ailenin bir parçası ve ailenin problemlerini, eksikliklerini komşu bilemez.


Ürünler üzerinde eksik olan SP, hotfix, yama vb.. bir çok güvenlik bilgisini bizler ile paylaşmaktadır. Ve networkümüze güveniyorsak security statement raporlarını özelleştirebilir, client/sunucu üzerinde ki açık firewall portlarını, yüklü bulunan yazılım ve yazılım güncelleştirmeleri hakkında detaylı rapor alabiliriz.


 


2.       Kurulumu ve deployment’i biraz iş gücü getiriyor. Daha doğrusu tembel bilgi işlem çalışlanlarının yapması gereken AMA ihmal edilen Servis paketi, güncelleştirme vb.. güvenlik eklentilerini yüklemeden önce zorunlu tutuyor. Çünkü Microsoft Forefront yazılımı güvenliği bir bütün olarak görüyor ve eksik yamalar ile sağlıklı bir koruma sağlayamayacağını biliyor.


Bildiğimiz gibi Av yazılımları yapay zeka ile çalışır. Sektörde bilinen zararlı yazılımlara hemen hemen hepsi koruma sağlar ama oluşabilecek ataklara sadece yapay zekası iyi olan AV yazılımları karşı koyabilir. Bu zekanın ihtiyaç duymuş olduğu nokta ise önceden bilgilendirmeler, yamalar, SP’ dir. Eğer ortamınız içinde bu yamalar düzenli geçiliyorsa kurmanız ve deploy etmeniz sizler için bir artı yük getirmeyecektir.


 


3.       Dist rolü olarak Microsoft Wsus rolünü kullanır. Wsus rolünü kullandığı için AV güncelleştirme işlemleri sizlere artı bir yük getirmez. Ortamda bulunan dist rolü eğer zarar görürse Fail Over olarak Microsoft Update serverları üzerinden güncelleştirmeleri almasını sağlatabiliriz. Policyleri oluştururken önce Update et, sonra tarama yap gibi bir bölüm vardır ve güvenlik için bizlere büyük artı getirir.


4.       Reportting server ve collection server olarak SQL server kullanmaktadır. Microsoft firmasının belkide en problemsiz ve en iyi olduğunu söyleyebiliriz. SQL serverin vermiş olduğu artılar sayesinde sunucu/client güvenlik bilgilerini sunucumuzun donanımına bağlı olarak aylar/yıllar boyunca saklayabiliriz. Üst yönetime güvenlik bilgilerini/Av bilgilerini web arayüzünden raporlayabilir, mail gönderte bilir veya Pdf olarak saklatabiliriz. Mevcutda bir SQL serverimiz varsa Reporting server ve Collection server olarak mevcut SQL serverimizi kullanmamıza müsade etmektedir.


 


5.       Ürünün tek dez avantajı olarak 32 bit mimmarisine çalıştığını söyleyebiliriz. Ama single bir server kurulumunda dual core Cpu sahip bir sunucu üzerinde 10.000 user’a kadar destek verdiğini Microsoft bizlere söylemektedir (bu sayıları gerçek ortamda ben tavsiye etmiyorum J)


 


Yukarıda kiler sadece paylaşmak istediklerim. Sorularınız varsa bu post altında detaylandırabiliriz.

 
Gönderildi : 15/03/2010 14:16

Paylaş: