Forum

Symantec v10 client...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Symantec v10 client kurarken grup seçimi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
382 Görüntüleme
(@volkantipi-2)
Gönderiler: 376
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, firmada corporate v10 kurulu, 3 tanede grup oluşmuş. Firma ismi, symantec1 ve symantec2 ben console dan güncelleme yapıp, client lara gönderirken sadece 2-3 tanesi güncellemeleri alıyordu. Az önce şunu gördüm. Normalde firmaismi olması gereken grup da symantec1 yazıyor. Client kurulumlarında da herhangi bir seçenek çıkmıyor zaten, bu versiyonda da endpoint gibi grup'a göre paket hazırlama gibi birşey varmı? Bir de symantec1 ve symantec2 grup şifrelerini bilmiyorum. O yüzden firmaismi grubunu görmeleri lazım clientların.

 
Gönderildi : 08/10/2009 16:43

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Volkan Bey,


Oluşturulan Group (ki eğer grubsa bana sanki değilmiş gibi geliyor) ise gruplara eklenmiş kullanıcılar güncellemeyi alabilmesi için gerekli portların mutlaka açık olması gerekmektedir. Ayrıca Symantec1, 2 şeklinde bir yapı varsa bana güvenin aynı sunucuya birkaç kez kurulum yapılmaya çalışmış hatta kurulmuş. Clientlere gönderilen ayar dosyalarıdan bazıları 1 bazıları 2 şeklinde kaldığından sıkıntı olmuş.


Benim size tavsiyem öncelikle Symantec Consol tamamen kaldırıp yeniden kurulum işlemlerini temiz olarak yapınız. Kurulum adımlarında seçeneklerin içerisinde paket oluşturmasını sağlayan deploy seçeneğini işaretlerseniz uzaktan kurulum işlemlerini yapmanıza yardımcı olacak konsol eklentisinide kurmuş olacaksınız.


Daha sonra tüm kullanıcılardan client versiyonunu kaldırıp, manuel veya deploy ile kurulumları doğru olacak şekilde yapılandırabilirsiniz. (Veya sadece ayar dosyasını kopyalayıp client içerisindeki ilgili alana atarsanız clientlerde yeniden kurulum yapmak zorunda kalmazsınız.)

 
Gönderildi : 09/10/2009 00:37

Paylaş: