Forum

Acronis ve Universa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Acronis ve Universal Restore

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
427 Görüntüleme
(@okanse)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Başlıkta yazdığım gibi Acronis hakkında merak ettiğim sorularım var


 


Birincisi.  Acronis in Image programları var. Mesela SATA diski destekleyen , donanımsal Raid5 calısan sistemden alınan imajı RAID siz calısan tek diskli aynı donanımlı veya tek diskli farklı donanımlı baska sisteme basarıyla restore eden, tek diskli sistemden alınan imajı  RAID 5 li sisteme restore ederken sorun cıkarmayan hangi versiyonu oluyor. TRUE IMAGE  ECHO olan versiyonlarımı öneririsiniz?


 


2.Acronis Universal Restore ozelligi ile imaj restore edilirken aynı donanıma restore edilmesinin bir sakıncası var mı?Yani 1 defa imaj almak istiyorum. Onu da Universal Restore özellikli almak istiyorum BOOT CD ile. Bu imaj aynı makineye restore edilirken sorun çıkarmı?


Y a da imajı BOOT CD ile Universal özellikli alıp, yine aynı sisteme BOOT CD yi Universal Özelliksiz acıp restore etsek sorun cıkar mı?


 


3.Acronis in 9.5.x.x gibi versiyon numaraları var. Buna uyumlu Universal Restore yazılımının ilk 2 rakamı (burada 9.5) tutması onemlimi yoksa x.x ile gosterdigim raamlar da aynı mı olmalı?


 

 
Gönderildi : 14/05/2009 02:39

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Okanse,


Sorularınızın yanıtları aslında portalımız içerisinde daha önce konuşalan konulardır arama yaparak bulabilirsiniz ve cevaplarınıza daha kısa sürede yanıt bulabilirsiniz. Hatta makalelerimizde mevcuttur.


Buradaki en kritik sorunuz Acronis ile imajı alınan sunucu üzerindeki raid yapısı nasıl kurulmuşsa restore işlemi yapılırkende raid yapısının bu şekilde kurulması gerektiğini bilmelisiniz. (Acronis bunun yapılamayacağını söylemiyor ama net olarak yapılırda demiyor. Yapmayın diyor yani raid yapısı 5 ise restore etmeden önce raid 5 kurmalısınız sonra restore etmelisiniz.)


2. sorunuz için : Universal aldığınız imajı aynı sunucuya restore edebilirsiniz bu konuda herhangi bir sorun çıkarmaz ve sakıncası yoktur. Universal Restoreli imajınızı Universal Restoresiz geri dönebilirsiniz burada da bir sorun çıkarmaz. Burada ki Universal işlemi farklı donanımlara restore işlemini yapmanızı sağlamaktır.


3. sorunuz için  : Acronisde belirtilen sürüm numarları ile universal restore sürüm numaralarının mutlaka aynı olması gerekiyor yoksa zaten kuramazsınız sorun çıkarır. Ayrıca burada bir kritik soruda şu ki Acronis indirdiğiniz sürüm dili (örneğin : ati_image_ENG.exe) ile universal sürüm dilide aynı olmak zorundadır. (ENG dili göstermektedir.)

 
Gönderildi : 14/05/2009 03:43

(@okanse)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hocam versiyonla ilgili olarak mesela


Acronis Echo WS 9.5.8163  ise ve bunun Universal Restore u 9.5.8136     olabilirmi? Uyumlu calısabilir mi yani?


Universal Restore uyumlu degilse zaten uyraı ya da hata mesajı veriyormu?


 
Gönderildi : 15/05/2009 02:01

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Tekrar merhaba,


9.5 versiyon her ikisinde aynı ise sorun olmaz 9.5.XXXX  9.5 dan sonrası değişikliği gösterir yani düzeltilmiş sürümdür. Zaten farklı Universal yüklerseniz hata verir kurulum işlemi gerçekleşmez.

 
Gönderildi : 15/05/2009 03:24

Paylaş: