Haberler

Elon Musk, Volkswagen’in CEO’su ile Elektrikli ID.3 Aracını Test Etti

VW CEO'su ve Elon Musk ID.3 ile
VW CEO’su ve Elon Musk ID.3 aracını test etti.

Tesla’nın CEO’su Silikon Vadisi’nin dahi çocuğu Elon Musk, Volkswagen’in davetiyle tam elektrikli aracı ID.3 modeliyle test sürüşü yaptı.


Musk, Tesla için kurduğu yeni Berlin merkezli fabrikası için incelemelerde bulunurken, sektörde rakibi olan Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı tarafından yeni elektrikli aracını test etmek üzere davet edildi. Volkswagen Başkanı Herbert Diess’in Pazartesi günü LinkedIn‘de paylaştığı içerik ile Elon Musk’ı davet edip yeni elektrikli modeli olan ID.3 aracını test sürüşü yaptırdı.

yeni elektrikli araç ID.3
VW ID.3

Bir havaalanı hangarında yaklaşık 4 dakikalık yapılan test sürüşünde Elon Musk, araç hakkında sportif olmayan bir araba için “oldukça iyi” direksiyona sahip olduğu yorumlarken şerit takip sistemine sahip olup olmadığını ve batarya kapasitesini sordu. Araç içinde geçen sohbette Elon Musk, aracın ivmesinin nasıl olduğunu merak ederken, VW CEO’su Diess “Bu bir yarış makinesi değil” diyerek aracını samimi bir şekilde savunduğu izleniyor.

Linkedin’deki postun altında insanların merak ettiği elbette ortada bir ortaklık mı olacak durumu. Gelen sorular karşısında Diess;
Diess, LinkedIn gönderisinde “Açık olmak gerekirse: ID.3’ü kullandık ve sohbet ettik – yapım aşamasında hiçbir anlaşma / işbirliği yok,” diye karşılık verdi. ID.3 Amerika pazarı için olmayacağı biliniyor fakat bir sonraki nesil ID.4 Amerika’da Tesla’nın rakibi olacak.

İLGİLİ HABERLER

Kaynak

Yaşar YILMAZER

İnterneti, okumayı, üretmeyi, rakamları seven. Sistem uzmanı ve mali müşavir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu